Doğum sancım başladı ve acil doğuma alındım, süreci nasıl yönetirim?

+2 oy
831 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (900 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar çok sancım vardı salı sabahı başladı bel kasık akşam acile geldik bebeğin kalp atışı çok hızlıydı ve rahmin yitrtilacak dedi doktor sancım çok yüksek oldu için yatış verdi aradan yarım saat geçmeden doğuma aldı çok güzel bir kızım oldu resmini görebildim sadece bi kaç gün solunumda kalacak dediler ikimizde iyiyiz şükür hayallerimden biriydi doğurdum postu açabilmek yorucu bir yoldu sonu güzel bitti şükür Rabbım isteyen herkese nasip etsin inşallah merak edenler için açtım postu da Allahım razı olsun inşallah 

22 Cevaplar

0 oy
(845 puan) tarafından

Allah analı babalı büyütsün canim saglıkla cabucak kucağına alırsın *HOSGELDIN BEBİŞ GÜZEL ÖMRÜN OLSUN 

(900 puan) tarafından

Amin inşallah Allah razı olsun teyzesi

-Reklam-
0 oy
(6,400 puan) tarafından

Gözün aydın Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin naçizane tavsiyem sağlığın  ve onların geleceği için daha çocuk sahibi olmaman 

(900 puan) tarafından
+1

Kesinlikle düşünmüyorum ablq çok teşekkür ederim Allah razi olsun inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğumda bebeğin kalp atışının hızlanması ne anlama gelir?
Doğum sırasında bebeğin kalp atışının hızlanması, fetüsün stres altında olduğunu veya oksijen ihtiyacının arttığını gösteren bir durumdur. Tıpta fetal distres olarak adlandırılan bu tabloda, bebeğin kalp hızı takibi yapılarak doğumun acilen gerçekleştirilmesi gerekebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni doğan bebekler neden solunum ünitesinde tedavi edilir?
Yeni doğan bebeklerin solunum ünitesinde takip edilmesi, akciğerlerin tam gelişmemesi, doğum sırasında sıvı yutulması veya solunumun desteklenmesi ihtiyacından kaynaklanır. Genellikle birkaç günlük gözlemle bebeğin kendi kendine yeterli nefes alıp almadığı kontrol edilir ve gerekli oksijen desteği sağlanır.
Doğum sancısı bel ve kasık bölgesinde nasıl hissedilir?
Gerçek doğum sancıları genellikle belden başlayıp kasıklara yayılan ve düzenli aralıklarla şiddeti artan kasılmalardır. Sancılar 10 dakikada bir veya daha sık aralıklarla gelmeye başladığında ve pozisyon değiştirmekle geçmediğinde hastaneye başvurulması gereken aktif doğum evresi başlamış olabilir.
Acil doğuma alınma süreci nasıl ilerler?
Acil doğuma alınma süreci, bebeğin kalp atışlarındaki düzensizlik veya annenin rahim sağlığını riske atan durumlar tespit edildiğinde başlar. Doktorlar, bebeğin kalp hızı ve rahimdeki değişimleri izleyerek, hem anneyi hem de bebeği korumak adına vakit kaybetmeden sezaryen veya hızlı normal doğum kararı alırlar.
Doğum sonrası bebekle ten tene temas neden önemlidir?
Doğum sonrası bebekle kurulan ilk temas, bebeğin vücut ısısını dengeler, kalp hızını sakinleştirir ve anne ile bebek arasındaki bağlanmayı güçlendirir. Eğer tıbbi bir zorunluluk varsa bebek önce kuvözde veya solunum ünitesinde tedavi edilir, ancak bu temasın en kısa sürede kurulması emzirme başarısını da olumlu etkiler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,507,681 soru

24,609,178 cevap

363,993 kullanıcı

...