0 oy
580 göst.
önce Diğer kategorisinde (272 puan) tarafından

Herkeze iyi geceler 

Uzun zamandır sormak istiyordum size umarım okuyup boş geçmessiniz. 

Benim 1 tane kızım var 2 buçuk yaşına az kaldı ve bana göre huy olarak zor bir çocuk doğduğundan beri hep bir yeme problemimiz var bu beni çok zorluyor. Aşırı inat vr herşeye ağlıyor gün içerisinde yapışık ikiz gibi yaşıyoruz ve hiçbir şeyle onu memnun edemiyorum. Lavaboya bile tek gidemiyorum o derece. Bazen çok bunaldığım için boğuluyorum artık diye söyleniyorum ve sonra pişman oluyorum ikinci bir çocuk istemiyorum diyorum sonra rabbim beni yanlış anlarsa diye yine pişman oluyorum eşim bana bugün birgün fikrin değişirse rabbim sana nasip etmezsse o zaman görürsün dedi çok üzüldüm. Biz 3 kız kardeşiz ve başım sıkışınca derdim olunca onlara gidiyorum iyiki varlar 

Kızımında başı sıkışınca gideceği bir erkek yada kız kardeşi olmasın mı diyorum sonra vazgeçer gibi oluyorum siz olsaydınız ne yapardınız yada sizin bu konularda bakış açınız nedir ? (Maddiatta sıkıntı yok) 

25 Cevaplar

+3 oy
önce (2,173 puan) tarafından

bir annenin ilk vocuguna yapabilecegi en buyuk kotuluk kardes yapmaktir net

önce (5,749 puan) tarafından

Nİye bencillik olsun ki ben de aynı kafadayım. Ben hayatımı hep çocuk bakmakla mı geçireceğim hiç kendime vakit ayıramıyacak mıyım diye düşünüyorum. Bir de maddi manevi ilgimi şefkatimi ikiye üçe bölmek istemiyorum. Her şeyi kızıma yapmak istiyorum. 

önce (248 puan) tarafından

Yorumlarınızı okuyunca tek çocuk olduğunuzu düşündüm. Ben okadar mutluyum ki kardeşlerim olduğu için güçlü, huzurlu hissediyorum onlarla. Evet annem çok yıpranmış şimdi daha iyi anlıyorum biz de küçükken itiş kakış oluyordu illa ama şimdilerde daha çok farkında iken kardeş olmanın güzelliğini yaşıyorum. Bekarken en az 3 en fazla 5 çocuğum olsun derdim neye göre nşye böyle dediğimi hatırlamam. 2 çocuğum var zorlukları bazen çığır açmış oluyor ama bazen de iyi ki iyiki diyorum ve mutlu oluyorum onlarla soru sahibi gibi benimde 3cüye kafam çok Allah bullak 1 tane daha olmasını çok istiyorum ama kendime de bunu yapmak istemiyorum sürekli emzir doğur süreci zor cidden ve direkt 1 çocuk veya 2 çocuk yeter diye kestirip kesin hüküm verenlere şaşıyorum ben neden keskin olamıyorum hep Bi muallakta kalıyorum bir yanım isterken bir yanım bunu kendine yapma diye arada kalıyor kafam çok karışık 

önce (2,173 puan) tarafından

aynen iyle . bazilari sey diyor kendi keyfini dusunuo zorlanmamak icin cocuk yapmiyorsun bu bencillik diyor. gerci iki cocugum varda.  kaza kursunu ikinci.  ama yani bence bencillik degil dunyaya geldim 30 senem oyle boyle gecti. 5 sene ilk cocuga baktim. bes yastan sonra zaten cok fazla bakima muhtac degil cocuk. 5 sene de ikinciye onrumu heba ediyorum . oldu sana 40 yas .

eeee 50 yastan sonra hastalik ustalik yaşlilik baslayacak bacagin agrir kolun agrir bilmemne. surda gencligimi yasayacagim on senem var daha ne vocuk yapayimki on sneemide heba etmim yani baska bi cocuga bi zahmet😂😂😂

önce (8,551 puan) tarafından

ben de evin son çocuğu olarak yorum yapayım, ailenin 3.kızıyım. bir ablamla 4 yal diğeriyle 6 yaş var. ben de kaza kurşunuyum😅

ablamlara göre daha şımarık büyüdüm diyebilirim. annem çalıştığı için bazı dönemlerde ablamlar bana baktı(bakıcı bulamamış annem bir süre) bi ablam öğlenci bir ablam sabahçıydı ve ters devrelerin bana bakarlardı.

bu açıdan bakıldığında çocuğu verilmiş bir sorumluluk var, ablamları kastediyorum daha onlar çocukken benimle ilgilenmişler yemeği içmesi tuvaleti. 

benim açımdan bakarsak, annem ablamların büyümeyle ilgili her detayını hatırlıyor. ne zaman anne dedi, ne zaman diş çıkardı, ne zaman yürüdü gibi şeyleri çok iyi hatırlıyor. ben sorduğumda ise yürüdün işte diyor. hiç aklında yok. bu yüzden kızamıyorum da 3 çocuk, çalışma hayatı, ev işleri kadında kafa kalmamıştır, bunu 1 çocuğa bakmaya bakmaya başladığımda çok iyi anladım. ama yine de biraz üzülüyorum, sanki kenara itilmiş gibi hissediyorum kendimi. ablamlarda özendikleri her şey bende amaaaan olmuş. bu evlendiğimde bile öyleydi. daha önceden o heyecanı yaşadıkları için benim heyecanımda aman olur böyle şeyler oldu.

benim de kızım şimdi 2.5 yaşında. şu an hamile kalsam gerçekten ona haksızlık yaptığımı düşünürüm. kardeşi olduğunda bak kardeşin ağlıyor emzirip geleyim diye onu oyalayacağım, e ilk çocuk travma yaşamasın diye 2.çocuğu yeri geldiğinde onu oyalayacağım. tabi bu esnada benim psikoloji ne hale gelir kimbilir. onlarda travma olmasın diye ben hastanelik olurum kesin 😅

büyük konuşmuyorum çünkü asla dediğim şeyleri yapma konusunda dünya markasıyım, ama kolay kolay 2.yi yapmam gibi. 

önce (272 puan) tarafından

@honkiponkitoninok Saygı duyulması gerekiyor ve ben size sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum tabiki herkez istediğini yapmakta özgür bende 2.istemiyorum galiba 

-Reklam-
+2 oy
önce (5,304 puan) tarafından

Bu çocuğun aynısı bende de var. Iki yaşındayken hamile kaldım vallah 2 cocuk çok zor. Zor cocukla ikinci cocuk dahada zor. Zor cocukla ikinci bir zor çocuğa sahip olmak dahada zor. Tecrübe konuşuyor. Bırak kızın biraz daha büyüsün sonra düşünürsün 

Yok hayır belirtmeyi unuttuğum için haklı olarak şimdi olsun bir çocuk daha gibisinden izlenim verdim aralarında 4 yaş olsun isterim şimdi değil teşekkür ederimm size de çokcaa sabır diliyorummm🙏

+2 oy
önce (10,873 puan) tarafından

Kardeş evet güzel ama bu kadar yorgunluğa karmaşaya yeni bir bebek neden ortak olsunki sadece maddiyatla iş bitmiyor kaldıki daha 2 buçuk yaşında bir bebek çocuk bile değil kızım 5 yaşında ara ara bende olsun diyorum eşim istemiyor ama haksızlık yapacağım gibide geliyor arkadaşım bakamadığı için kızımla yaşıt kızını teyzesşne yolladı orda kalsın diye bana bunlar acayip mantıksız geliyor önce kendini topla hali hazırdaki bebeği büyüt sonra düşünürsün haşa Rabbim bilmiyormu ne niyetle söylediğini 

Belirtmediğim için şimdi düşünüyormuşum gibi oldu haklısınız ben aralarına 4 5 yaş koymak istiyorum tabiki rabbim izin verirse teşekkür ederim yorumunuz içinn

önce (10,873 puan) tarafından

Dediğim gibi benimki 5 yaşında asla kardeş istemiyor oyun alanında vs kardeşi rahat bırakmayanları gördükçe iyiki kardeşim yok ohh rahatım diyor nasip 

Kızımda böyle derse sen istemedin derdim ne güzel olurdu😂😂

+2 oy
önce (838 puan) tarafından

Bence herkesin kardeşi olmalı ya ben bu fikirdeyim çok arkadaşım var tek çocuk hepsi keşke kardeşim olsaydı diyorlar ve bence güzel bisey ablan olması kardeşinin olması biz 3 kız kardeş ve 2 erkek kardeşli 5 kardeşiz çok mutluyuz 

Ne kadar güzel rabbim mutluluğunuzu sadetinizi daim etsin inşallah aralarına 4 yaş koysam yeter sanki tabiki rabbim uygun görürse yorumunuz içinn çok teşekkür ederimmmm

Rica ederim canım 4 yaş iyi bence benim kızım 25 aylık tam dediğin gibi lavaboya gitsem oda geliyor 11 haftalık gebeyim anlaşır kardeşiyle kızım bebek çocuk görünce çok seviniyor 

Maşallahhh prensese 🩷

Sağlıkla kucağına almak nasip olsun umarım herşey gönlünüzce olurr rahat atlatırsınız büyütme sürecini

Amin çok sağol canım 🥰

+1 oy
önce (1,710 puan) tarafından

Ben kardeşi olmasından yanayım. Benimde 3,5 yaşında oğlum var , kolay bi bebek değildi şimdi de kolay bir çocuk değil ama yalnız büyüsün istemedim. Biz 3 kardeşiz ablam ve abim var iyi ki varlar elhamdülillah. Yaşınız müsaitse belki biraz daha büyümesini bekleyebilirsiniz

Evet aralarında 4 yaş olsun isterim rabbim izin verirse tabiki ne biliyim birgün büyüyecek acaba keşke dermiyim diye sorguluyorum kendimi kız kardeşlerimle aramızdaki bağ 2. Çocuğa daha çok itiyor beni tabiki her kardeş birbirini çok sevecek diye birşey yok bunu yaşamadan bilemeyiz ama fikirlerinize çok ihtiyacım vardı teşekkür ederimm🥰

önce (1,710 puan) tarafından

Allah gönlünüze göre nasip etsin :) 

+1 oy
önce (5,749 puan) tarafından

Ne alaka ya . Şu insanların çok bilmiş konuşmaları ne saçma. İstemek kadar istememek de normal ne var bunda. Allah niye yanlış anlasın ki bunu. 

🙈

+1 oy
önce (7,877 puan) tarafından

Bu konuda yanılmıyorsam daha önce de çok post açtın. Hatırladığım kadarıyla ağır bir hastalık sürecin oldu. Kendine gelmeden ikinci çocuk düşünmemelisin. Bi' nefes al hele önce.

Yanlış biriyle karıştırdınız beni çok şükür sağlıklıyım hiç ağır hastalık geçirmedim😂ben bu konuda kızımın iştahsızlığıyla ilgili post açmışımdır ona da asırlar olmuştur😂

önce (1,329 puan) tarafından

@Birhilall bacimla karıştırdın sen onu bacım 😁

A evet doğru o da Hilal'di😄 Onun özel bir durumu var inşallah toparlıyordur.

Post sahibi bacım sen de az dur bence 😂 Hele bir beben 3 yaş benlik krizlerini atlatsın, bağımsızlığını kazansın, sen de mental olarak toplan ondan sonra düşün. Şu an bile çok yorgun ve tahammülsüzsün. İkinciyle pertin çıkacak ve kriz anında "Ben zaten çok istemedim eşim için yaptım" düşüncesi gelecek aklına. Sonra böyle düşündün diye vicdanın seni kemirecek. Bana göre az daha beklesen hem sana hem kızına iyi olur.

Sakin, uyumlu, kolay bir çocuğum var deseydin o zaman bile 3 yaşına gelince düşün derdim. Uzmanlar hep 3-3.5 yaş çocuklara kardeş yapmayın diyor. Bu dönem ekstra zor çünkü. Hele bir atlatın bu dönemi. 

önce (2,008 puan) tarafından

@indigo hahahah ilahi kız 😄 yok bacm ne çocuğu benden geçti o. Çok şükür bir kızım var . Rabbım ona bana sağlıklı ömürler versin de ben tekle kalmaya razıyım. 

Amiiin Allah evlatlarımıza ve bize sağlık versin inşallah hep 

+1 oy
önce (2,852 puan) tarafından

benim kızımı anlatmışsın sanki:)) onun da 2 buçuk yaşına az kaldı veeee 3 buçuk aylık oğluşum var.

Maşallah onlaraaa rabbim sağlıklı uzun ömürler versinn sanada bol bol güç kuvvet versinn inşallah🙏

önce (2,852 puan) tarafından

Amiiiin canım benim, Allah razı olsun 🫶🏼🫶🏼

0 oy
önce (4,962 puan) tarafından

Bir insan ben cocuk seviyorum benim cok çocuğum olsun güzel de egitir öğretirim diyorsa cocuk yapsin ama kardesi olsun diye cocuk yapılmaz. Anlaşıp anlasamayacagini bilemezsin. Belki birbirlerinden nefret edecekler sonuçta habille kabil de kardesti. 

Ya da 4 5 tane yapıp illaki biriyle anlaşırlar diyeceksin. 

Yok canım asla onunla oynarım oyun gruplarına götürürüm sosyalleşsin diye gezeriz tozarız kitaplar okuruz şarkılar söyleriz o açıdan asla problem yok 

Çok seviyorum her anne gibi çocuğumu ama ikinci olsa mı vakti gelince olmasa mı daha iyi onu bilemiyorum çünkü üstte saydığım herşeyi yapıyoruz ama çok çabuk yoruluyorum ve bu yorgunluk  bana bunu hissetiriyor diyim umarım kendimi doğru telafuz edebilmişimdir☺🙏

0 oy
önce (4,289 puan) tarafından

İlki zor bir çocuksa, biraz daha büyümesini bekleyebilirsiniz. İllede şuan olmasına gerek yok. Büyüdükçe daha rahat oluyor her şey. Benim 2 çocuğum var. Kimi zaman kedi köpek, kimi zaman can ciğer. Güzel yanları, eksi yönleri ezer geçer. 

Yok postu açarken belirtmediğim için çok pişman oldum zaten😁şimdi değil düşünürsem rabbimde nasip ederse 4 5 yaş koymak isterim aralarına şu an ooo yaparsam kendi kafama sıkmış olurum😂kafam karışıktı öyle bi sizlere sormak istedim işte

önce (4,289 puan) tarafından

Ahah☺️ ben de diyorum o kadar zorsa, neden şimdi istiyor. 

0 oy
önce (5,763 puan) tarafından

Bu kardeş merakı neden çok fazla

+1

İnsanlar hiç çocuk düşünmeye bilir tek çocukla kalmak da isteyebilir yada 2 3 çocuk da düşünebilir maddi ve manevi o çocuklara yetede bilir yetemeye de bilir. 

İnsanlar bazen fikir almak isteyebilir düşüncesinin doğruluğundan yada yanlışlığından emin olmak isteyebilir bunlar normaldir merakla bir ilgisi yoktur yada bu postu açtım diye bugün çocuk da yapmadım teşekkür ederim

önce (5,763 puan) tarafından

Valla bende 1 tane var 2.gozu. yemiyor herseyden muafsin biryere gitsen elin konu bağlıyor jyusan zaman yok  hayatının merkezi oluyor ne kadar çok çocuk o kadar onu düşünerek demek yıllarını vermek demek kardeş diyorsunda ilerisinde hep sende üzüntüsünü sevincini sende ortak olmak demek..

İnsan yaşlandıkça gençler gibi düşünemiyor 

Tabiki yaş olarak hayat tecrübeniz benden daha çoktur ben 24 yaşındayım nedir bu kardeş merakı değil konu 

Konu fikir ve düşünce bende şu an görmüş geçirmiş ilerisini bana az çok söyleyen birinin düşünceleriyle yani sizin düşüncelerinizle tekrar yön vereceğim kendime sağolun ama cidden şu an böyle bir düşüncem yok aklımda böyle bir post açmakta yoktu eşim bugün öyle söyleyince bi anlık üzüntüyle açmış bulundum

0 oy
önce (4,218 puan) tarafından

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama kızın daha çok küçük kızım o yaşlardayken aklımızdan bile ikinci çocuk geçmiyordu yani ikinci olsun ya da olmasın diye düşünmüyorduk bile şuan 5 yaşına girdi yeni hamileyim ama kendiliğinden oldu olmasa 2  3 yıl daha beklerdim düşünmek için acelemiz yok her şeye yetişmeye çalışmaktan yoruluyoruz zaten bari bunu düşünreek sakin sakin yapalım çocuk bakımı eğitimi önemli bir konu 

Her yoruma da yazdığım gibi belirtmediğim için şimdi düşünüyormuşum gibi bir algı oldu bugün konusu geçti ve sormak istedim bu kadar😊eğer birgün çocuk düşünürsem kızımın 5 yaşına falan gelmesini beklerim sonra rabbim verirse olur 

önce (4,218 puan) tarafından

Yani şimdiden bu konu hakkında konuşup sıkıntıya girmeye gerek yok 

Eşim öyle söyleyince üzüldüm ve bi anlık üzüntüyle buraya yazdım işte🥺

0 oy
önce (572 puan) tarafından

Bacım kardeş konusunda haklısın olmalı evet ama zamanı gelince 

Kendiniz diyorsunuz zor bir çocuk diye emin ol ikinciyi yaparsan kat ve kat pişman olursun benim kızım üç yaş bir aylık oldu kardesi doğdu şuan beş aylık ama yemin olsun o kadar zorlanıyorum varya anlatamam hele ki benim kızım inanılmaz kolay bir çocuktu ona rağmen yani bu kadar zorlandım şimdi bile bana yardım eder kardeşiyle ilgilenir falan ama yinede çok zor 

Davul sesi uzaktan hoş gelir bu hatayı yapmamani öneririm kendini hazır hissetigin zaman Rabbinden hayırlısını dile sadece 

Yok hayır tabiki çocuğum çok zor bunu bile bile yapmam tabiki ben sadece merak ettim fikirlerinizi 5 yaşına gelsin bakalım bir şartlar o zaman neyi gösterirse

önce (572 puan) tarafından

Aynen zamanla hazır olup olmadığınızı daha iyi anlarsınız hakkınızda hayırlısı olsun 

0 oy
önce (6,394 puan) tarafından

Henuz kucuk ve benlik doneminde. Hareketleri normal yani. Bence dusunuyosanizda 5 yil olsun arada. Benim iki oglum var. Buyugu 5 yasindayken kucugu dogdu. Buyuk oglumda yemekte asiri seciciydi, alerjik bi cocuk vs ama genelde uyumlu bi cocuktu. Bana doydugu icin ve artik bireysellesmeye basladigi icin cok daha rahat oldu ikinci cocukta. Denge kurmak senin elinde ve zor degil. Kendini strese sokma. Bu arada hep duzende olmaya calismakta zorunda degilsin yani annesin sende. Akisa birak ve tadini cikar. Bunalmanda normal her anne zaman zaman bunalabilir. Benim cocuklarim suan kucugu 2,5 buyugu 7,5 yasinda. Kucugu biraz hareketli ama cok sukur yolunda ve eglenceli hersey. Bence ne zaman hazir hissedersen o zaman yaparsin, bebegin dedigim gibi kucuk. Tadini cikar.

Yok canım çok küçük daha ilgi ve sevgiyi herzamankinden daha yoğun istediği bir dönemde şu an hiç olmaz ben eşim öyle söyleyince bi anlık üzüntüyle post açtım işte yoksa 5 yaşına gelene kadar olmasını istemem tabiki

0 oy
önce (229 puan) tarafından

Senjn kızın gibi iki kızım var biri üç biri bir buçuk yaşında   yemesinde Zorluk yaşiyorum inat ediyorlar herşeye bir yere gidemiyorum düzgün mutfağa gittiğimde bile benimleler tuvalete ise bir özelim kalmadığını düşünüyorum 😅 bir bakmışım tuvalet kapısı üzerime açılmış ama artık alıştım iyiki varlar ama başka çocuk mu istemem asla da demdem zamanı gelince belki 😅😁

Maşallah size sağlıklı uzunn ömürleri olsun inşallah 

Ben şu an düşünmüyorum tabiki aklımda da hiç yoktu böyle bir soru üstte yazdığım gibi eşim öyle söyleyince bugün bi anlık üzüntüyle buraya yazdım işte☺

önce (229 puan) tarafından

Bence de sizin dediğiniz gibi şimdi değil de zamanı gelince neden olmasın ama emin olun bu günleri de ozlersiniz büyüdüğünde gülerek anlatirsinjz 

0 oy
önce (3,873 puan) tarafından

Şimdi bunları düşünmen çok normal biraz büyüsün akıllansın o zaman düşünürsünüz benim kızım da çok zordu istemiyorum daha dedim hep 3 bucuk yaşında şimdi çok şükür düzeldi Kreşe de başladı 11 haftalık hamileyim 

Maşşallahhh sağlıkla gelsin bebişiniz hayırlı evlat olsunlar inşallah çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

0 oy
önce (521 puan) tarafından

Oglumla kardesinin arasında 2 yaş var iyiki düşündüm ve 2. Yi Dogurdum diyorum kendine çok iyilik yapmış olursun inan ve bu negatif konuşanlari da hiç umursama maddi durum olarak iyisen kocan iyi bir baba ve eş se hiç sonraya birakma bu 2. Çocuk istemeyenler büyük ihtimalle kendi ebeveynleri tarafından yetersiz buyutuldukleri icindir anne baba iyi ilgileniyorsa eşit davranıyorsa neden olmasin ya düşünsene çocuğun kardeşiyle oyun oynayacağı sirada sen kahveni yudumlayackson ben masallah diyeyim öyle yapıyorum oğlum 5 kızım 3 yaşında çok güzel evcilik oynuyorlar canım tabi ki arada kavgaları oluyor ama o kavga sonunda sarılıp barışıyorlar maddi durumumuz o evvel çok iyi di şu anda biraz sıkıntıdayiz duzeldigimiz zaman 1 bebek daha düşünüyoruz çünkü anne baba olarak kendimize güveniyoruz cocuklarimizla güzel vakit geçirip haksizlik yapmayip ikisinide eşit sevdiğimiz için hiç bir sıkıntımız olmadı kardeş arasında 

Oyşşş maşallah size cesaretinizeee taktir ettim evlatlarına eşit sevgi verdiğinizi 🩷

Şu an doğurmak gibi bir düşüncem yok ama kızımın ilerde bir kardeşi olmalı mı düşüncelerime biraz daha yön verdiniz diyebilirim🫠bende birini diğerinden her anlamda asla yarım bırakmayacak bir anne eşiminde baba olacağını düşünüyorum ama 4 yaş koymak isterim aralarına kızımın biraz sakinleşmesi gerekiyor çünki bu postu açmak hiç aklımda yoktu eşimin sözü bi anlık üzüntüyle açmama neden oldu işte

0 oy
önce (26,112 puan) tarafından

Yahu Allah tövbe bir daha çocuk nasip etmesin demiyorsun ki ayrıca şu an bu kadar sana bağımlı bir çocuğun varsa hamilelikte çok zorlanırsın tahammül seviyen iyice düşer belki olur çocuğun yetemiyorum diye şikayet edersin bunu da isyan sayar eşin 

Evet fikrimiz değişebilir seni böyle manipüle edeceğine nefes alman için yardımcı olmayı denesin bu hep boyle kalmayacak büyüyecek okula gidecek iki çocuğa birden yetebildiğimizi düşündüğümde planlarım. O zaman tövbe Haşa korunmayı da Allah'ın işine karışmak sayalım Rabbim de sonuçta bir akıl bir de irade vermiş bize kullanalım eşin büyük saçmalamış 

Diğer kızlara da yazdığım gibi şu an asla düşünmüyorum 5 yaşına gelsin bir sonra bakarım eşim evet gereksiz dramatik amann ne deyim

0 oy
önce (5,746 puan) tarafından

Zor da olsa kolay da olsa en az 7-8 yaş olması lazım ya. Bizimkilerin 4 yaş 2 ay var gerçekten ilki öteleniyor. Bizim ilki uyumluydu bi de kardeşine yani kıskançlık olmadı pek ama düşün kıskançlık olduğunu kendimi dağa taşa vurasım gelirdi heralde:D Büyük oldu mu daha da bağımsız hareket edebiliyor. Çoğu şeyini kendi yapar daha iyi olur. Ben bi sene kitap okuyamadım nerdeyse kızıma.

Bi de benim kızım da 20 ay 2.5 yaş arası tam sizin kadar olmasa da yakındı. Doktor sınır sorunları var demişti. Baya düzelttik.

Çok haklısınız 5 6 yaşına gelsin bakalım teşekkür ederim

0 oy
önce (9,060 puan) tarafından

Kendini düşünen tek çocukla kalır ama çocuğunu çocuğunu düşünen mutlaka kardeş yapar. Ben çocuğumu düşündüm sar başa tekrar döndüm zor ama geçecek ilki nasıl büyüdüyse bu da büyüyecek diye teselli ediyorum kendimi :)

+1

Dün evimde geçen sohbeti kopyalamışsın😄

Teşekkür ederimm sizede bol boll sabır ve güç diliyorum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 412 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 254 göst.
0 oy
10 cevap 354 göst.