Üçüncü çocuk yapmaktan nasıl vazgeçerim?

0 oy
1,317 göst.
Diğer kategorisinde (311 puan) tarafından

Bu aralar bi bebek perileri geldi ya 2 tane oğlum var Allah'a şükür biri beş biri dokuz yaşında ama belki bi kızım olur mu falan diye bu aralar aklım karışıyor ne olacak büyür gider diyorum yeni bi can yeni bi nefes yeni bi umut ama bi yandan da yeniden başa döneceğim uykusuz geceler kakalı bezler yok emzirmesi ateşi hastalığı falan filan. Beni bu fikirden vazgeçirin kızlar 😂

41 Cevaplar

+1 oy
(1,343 puan) tarafından

İki kızım var hamileyim bu da kız bence daha yapma

(311 puan) tarafından

Vazgeçtim zaten ya mental durumum bunu kaldırmayabilir

(1,343 puan) tarafından

Ben çok zorlanıyorum canım iki cocuğun peşine koşuyorum sürekli karnım agriyo gaz sancım var annemlerdeyim şimdi ne annem ne kız kardeşim elimden tutmuyolar benden iş bekliyolar kimseden kimseye fayda yok sakın yapma Allah sana ne güzel iki evlat vermiş üçüncü Bebek doğsun yine ben bakcam yardım edenim yok 

-Reklam-
+1 oy
(336 puan) tarafından

Senin gibi 2 oğlum vardı 30 dan sonra düşük ihtimal diye bir tane daha istedim Rabbim nasip etti 1 senenin sonunda oldu kızım da oldu ama ortanca oğlum aşırı kıskanç bir çocuk oldu evin içinde her gün kaos yaşanıyor ruh sağlığın yerinde ise yap 🫡 benim bu aralar hiç iyi değilde 😵‍💫

(311 puan) tarafından

Benim de olmaz gibi üçüncü gelirse 😂😂

+1 oy
(9,354 puan) tarafından

Yok kardeş dertsiz başına dert alma hayatına bak

(311 puan) tarafından

Demi ya haklısjn valla🥲

(9,354 puan) tarafından

Büyüsün etsin 3 sene onunla uğraşacaksın zamanın varsa yap birde 1 kişi daha masraf geleceği var okulu var bebekken ne olcak al bez mama  bitti gitti okula başlayınca tek baba çalışıyorsa hiç gerek bile yok

+1 oy
(2,637 puan) tarafından

Ay ne güzel büyütmüşsün başa dönmek istiyorsun kızım 3 yaşında oğlum 2 aylık başıma huni alıp takacam az kaldı 7/24 sadece kucağında uyuyan bir bebek düşün dün temizlik yapabilmek için teyzeme bıraktım oda çocuk istiyordu kadın 3 saat içinde çocuk fikrinden vazgeçti:)

(311 puan) tarafından

Ayy düşünmek istemiyorum yaaa ama mis gibi de kokar o şimdi yutkuna yutkuna emer ayy ne kadar güzel 😇😇

+1 oy
(711 puan) tarafından

Ya ikiz erkek olursa o zaman ne olacak 😂 

(311 puan) tarafından

Sen beni tımarhaneye göndereceksin herhal😂😂

(711 puan) tarafından

😂bu yolun yolcusuyuz bacım 😂

0 oy
(42,173 puan) tarafından

Sen kafayı yemiş olmalısın dostum bu tam bir çılgınlık ooo mayyy gatttt 😱😀😀😀😀

(311 puan) tarafından

Ah sorma sormaaaa 🤣🤣🤣

0 oy
(1,244 puan) tarafından

2 oğlum var bi kızım oldu 12 yaş 5 yaş 1 yaş çocuklarım yetişemiyorum inan misafirlikleri bile unuttum artık çünkü insanlar laf söz ediyor çok çocuk olunca hissediyorum ben ,tam diyorum oğlan gitti uyuyayım kız uyanıyor,kızı uyutuyorum oğlum diyor ben acıktım yani o kadar zorlanıyorum anlatamam kardeşlerim hep buluşuyor farklı şehirlerden gelip ben hiç bi etkinlik de yokum,geçen nişana Davet ettiler yemekliydi çocuklarımda düğün çok sever düşündüm hepsini alıp gitsem bak yemek için toplamış getirmiş hepsini derler diye konuşurlar dedim ee evlatlara da kıyamadım hepsi gitmek istiyordu dedim gitmedim ,artık ben diye bir şey kalmadı 

(311 puan) tarafından
+1

Allah yardımcın olsun zor valla bende vazgeçtim zaten 

0 oy
tarafından

Teyzem iki gün önce dördüncü oğlunu doğurdu 41 yaşında acaba bir kızımız olur mu diye düşünerek.Bunu örnek olsun diye söylüyorum.Kız olacağının bir garantisi yok. Eğer çocuklarınız usluysa mental sağlığınız kaldıracaksa neden olmasın. Ben de çok çocuklu aile olmayı çok isterdim. Ama bir asker eşi olarak gurbette iki çocuk büyüttüm ve çok yıprandım. Şartlar el verseydi ben de isterdim üçüncü çocuk. 

(311 puan) tarafından

Bende gurbette gibiyim anneler yok kimse yok yardım edecek ama ne bileyim insan bi kokusunu özlüyor bebeğin. Hamile olmayı emzirmeyi o agulamaları falan çok özledim tabi bunlarla bitmiyor bebek bakmak ona lafım yok da. Keşke arada o zamanlara bi bakıp çıkabilsek

0 oy
(19,941 puan) tarafından

Oğluma bayılıyorum ama bana iki değil bir de yetermiş be 😅

(311 puan) tarafından

Tek çocuk hiç çocuk😇

0 oy
(17,094 puan) tarafından

Ben de çok istiyorum neyse ki görümcemin bebeği var onunla hasret gideriyorum bu ara o yüzden pek yardımcı olamam vazgeçme konusunda😀

(311 puan) tarafından

Senınn kaç bebek var bi taneyse patlat bi tane daha

(17,094 puan) tarafından

3 buçuk yaşında kızım iki yaşında oğlum var çok şükür 

0 oy
(806 puan) tarafından

Maddi durumun iyiyse, ev hanimiysan, yanina sana yardımcı olabilecek bir kişi alabileceksen yap tabi. Yoksa çok zor. Benim iki çocuğum var çalışıyorum çok zorlanıyorum öyle böyle değil.  Biraz maddi durumum iyi olsa kesinlikle ev isleri için bir yardımcı alırdım çünkü evde yemek bulaşık camasir dışında hicbir işimi yapamıyorum.

(311 puan) tarafından

Çalışıyorum yaa maalesef

0 oy
(3,373 puan) tarafından

Bide yine erkek oluyormuş🤣🤣

Vallah benm şuan 2 çocuk var Allah'ım büyük konuşmuyorum sinanmim yine🤣🤣 asla ama asla düşünmüyorum kızım 4 yaşındayken ikinci oldu yeminle perişan oldum uykusuz geçerler ataklar yeminle rahatlığa alişmiştim yapamıyorum kriz geçirecektir şuan 1 yaşına girdi azda olsa ilk zmn gibi değil ama ben 3.kaldiramam 

Senin çocuklar uslu bebeklerse yap gitsin 😂😂

(311 puan) tarafından

Yok benimkiler de anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdiler ama büyüdüler ya Umuttum heralde🤣🤣

0 oy
tarafından

Kendine gel bacım başka birşey demicem büyütmüşün dön başa yapma

(311 puan) tarafından

Evet evet aynen öyle yapacağım aklımı başıma alacağım😂😂

0 oy
(698 puan) tarafından

Mental sağlığına ve kendini hazır hissetmene bağlı 

Ama kiz olsun istiyorsun ya erkek olursa😊komsumuzun bes oğlu var kız diye diye bes tane getirdi sonra bıraktı.rabbim hayırlı evlat nasip etsin mühim olan o öyle düşün cinsiyete bağlı kalma ama mental olarak hazir hissetmiyorsan getirme bence yinede senin bileceğin birşey 

(311 puan) tarafından

Ayyy aman yarabbi 5 oğlan😂 yok kınamıyorum tabi de Allah olanlara uzun ömür versin bende vazgeçtim zaten

0 oy
(768 puan) tarafından

Saçmalama sen bihter ziyagilsin kendine gel bırak insanlar mücevherlerimizi konuşsun 😂

(311 puan) tarafından

Ayy evet evet 😄

0 oy
(470 puan) tarafından

Ahahaha bnde ikinciye geldi periler iki yaşında daha çocuğum 

0 oy
(754 puan) tarafından

Şuan çocuklarınız nasıl bnmde 4-7 yaşında iki oğlum var huni takip gezesim var çok zorlaniyorum

0 oy
(2,521 puan) tarafından

İki oğlum vardı üç yaptım üç oldu ilkde sarsilmadim değil suçluluk hissettim ama evladı insanın o farkli birşey zor bir süreç geçirdim 3 cu oğlumda yüzünü görmeden yoğun bakımda kaldım şuan asla asla diyorum kız olacak deseler düşünmem içimde gram kız erkek hevesi yok aynı geliyor geçti 😂🥹🥹 canları sağolsun kızın yeri ayrı diye diye  erkek çocuğu boşuna gibi hissettirdiler hep ama bakıyorum ikiside aynı hayrlı evlat olsunlar sağlıklı olsunlar yeter şunu sor kendine erkek olursa uzulurmuyum illaki seversin evladin olacak seninkiler büyükmus de o derece zorlamaz bnmkilee daha küçük yaşım geçmeden olsun dedim 5 yıl geçse ben diyeceğim kızın olurmu acaba şuan tüplerimi bağlanmadıgma pişmanım 😂 bence şu düzen hayatta gerek yok 

0 oy
(391 puan) tarafından

3. Kız olur niyetiyle doğurdum 8 günlük erkek bebeğim var buralar felaket ben sana diyeyim :D

0 oy
(155 puan) tarafından

2 erkek çocuktan sonra büyük cesaret 😀ben  oğlumdan sonra bittim 😀

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Üçüncü çocuk kararı alırken nelere dikkat edilmeli?
Üçüncü çocuk kararı alırken öncelikle ailenin mevcut fiziksel, duygusal ve ekonomik kapasitesini objektif şekilde değerlendirmek gerekir. İlk iki çocuğunuzun yaş aralığı (5 ve 9) bireysel ihtiyaçlarının arttığı bir dönemi işaret eder; bu nedenle yeni bir bebekle gelecek uykusuzluk, yoğun bakım ihtiyacı ve artan sorumlulukların yaşam kalitenizi nasıl etkileyeceğini tartmalısınız. Eşinizle bu süreci yönetebilecek bir destek sistemine sahip olup olmadığınızı ve kişisel zamanınızdan ne kadar feragat edebileceğinizi konuşmak en sağlıklı başlangıçtır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
3. çocuk sonrası aile dinamiği nasıl değişir?
Üçüncü çocuğun aileye katılması, özellikle mevcut çocukların yaşları büyüdüyse düzenin baştan kurulmasını gerektirir. 5 ve 9 yaşlarındaki çocukların kendi rutinleri ve okul hayatları varken, yenidoğanın 24 saat süren bakım ihtiyacı ailenin zaman yönetimini zorlayabilir. Ancak, aile içi rollerin yeniden şekillenmesiyle birlikte büyük çocukların sorumluluk alma ve kardeşlik bağlarını güçlendirme potansiyeli de artar; bu süreçte her çocuğa eşit vakit ayırabilmek en temel zorluktur.
İki erkek çocuktan sonra kız çocuk sahibi olma beklentisi doğru mu?
İki erkek çocuktan sonra kız çocuk beklentisi, genellikle ebeveynlerin farklı bir deneyim yaşama arzusundan kaynaklanan duygusal bir beklentidir. Ancak unutulmamalıdır ki, cinsiyet genetik olarak rastlantısaldır ve her çocuk kendi karakteriyle, sağlıklı bir birey olarak kabul edilmelidir. Sadece cinsiyet odaklı bir beklentiyle alınan kararlar, beklenen sonuç gerçekleşmediğinde hayal kırıklığına yol açabileceği için, her koşulda yeni bir çocuk fikrine hazır olup olmadığınızı değerlendirmek daha sağlıklıdır.
Çocuk bakımı sürecine yeniden başlamanın zorlukları nelerdir?
Çocuk bakımına yeniden başlamak; uykusuz geceler, emzirme dönemleri, yoğun bez değiştirme rutini ve bebeğin bağışıklık sistemi gelişene kadarki hastalık süreçlerini tekrar yaşamayı gerektirir. Beş ve dokuz yaşındaki çocukların bağımsızlaşmaya başladığı bir evreden sonra, tamamen size bağımlı bir bebeğe geri dönmek ciddi bir yaşam tarzı değişikliği ve fiziksel enerji gerektirir. Bu süreçte kişisel alanınızın daralacağını ve sosyal aktivitelerinizin bebek odaklı bir tempoya dönüşeceğini önceden planlamanız önemlidir.
Üçüncü çocuk yapmaktan vazgeçmek için hangi sorular sorulmalı?
Üçüncü çocuktan vazgeçmek isteyip kararsız kaldığınızda kendinize şu soruları sormalısınız: Mevcut iki çocuğumla geçirdiğim kaliteli zamandan ne kadar ödün verebilirim? Maddi ve manevi olarak bir bebeğin tüm sorumluluklarını tek başıma üstlenebilir miyim? Sadece kız çocuk sahibi olma arzusu, tüm ailenin konforundan vazgeçmeye değer mi? Bu sorulara verdiğiniz samimi cevaplar, aile planlamanızda duygusal kararlar yerine mantıklı bir zemine oturmanızı sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,297 göst.
7 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 517 göst.
5 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde M.K. (2,839 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,711 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,212 göst.