İleride nasıl iyi bir kaynana olurum?

0 oy
476 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,767 puan) tarafından

Selamlar, 

Bizim burası kapalı ve yağışlı bügün. Şuan yağmur durmuş ama dışarı adım attığımız gibi yağmur başlıyor tekrar. Oturun oturduğunuz yerde der gibi 🫠

Biraz öz eleştiri yapalım😇 Bu sitede ve günlük hayatta da iyi kötü kaynana örneklerini görüyoruz. Ben ileride iyi bir kaynana olacağım, kendi kaynanam gibi çektirmeyeceğim demek kolay. Peki ya kötü bir özelliğiniz olursa, bu ne olurdu 🤔🤗

Benim ki sanırım dakiklik ve düzen konusunda olurdu. Geç kalınmasını hiç sevmem. Düzen konusunda da aşırı temizlik değil ama, derli toplu olsun isterim. İlerideki damat ve gelinim anca bundan yakınırlar diye düşündüm şimdilik 🙂‍↕️ 

26 Cevaplar

0 oy
önce (1,439 puan) tarafından

Kayin validemin bana oldugu gibi olup anne kiz gibi olurum arkadas gibi kayin validem cok cekmis kendi kaynanasindan ama ben oyle olamam benim cektimi gelinim niye ceksin der hep anlatirken vozleri dolar hep cektiklerini karismam sonucta kendi yasami akil istemedikçe vermem evliliklerine hayatta mudahele etmem 

önce (5,767 puan) tarafından

Onlar istedikçe destek olup, akıl vermek en doğrusu zaten. Diğer türlü müdahale etmek hiç iyi değil. 

-Reklam-
0 oy
önce (5,313 puan) tarafından

Kötü huyum birinden soğursam elimi eteğimi çeker uzak dururum.ilerde kaynana olduğumda bu huyum törpülenirmi bilemem ama gelinlerimin de işine gelirdi herhalde🤣

Mesafe iyidir de, çok kötü şeyler yapmadıkları sürece de sırt dönmek hoş olmaz😌 

0 oy
önce (9,728 puan) tarafından

Benim iki damadım 1 gelinim olacak Allah in izniyle ama ben Karismam hiç ne yaparlarsa yapsınlar

Bizlerin görevi yeri gelince destek olmak. Diğer türlü tabiki karışmak çok yanlış. 

0 oy
önce (1,116 puan) tarafından

Bir gün bende kayın valide olcam inşallah 

Oğlumla iyi geçinsinler mutlu olsunlar gelip gitmeselerde arayıp aramasalarda olur yeter ki sağlıklı olsunlar yerlerinde otursunlar o bana yeter.dua etsinler.

İnşallah gönlüne göre olur 🌸 

0 oy
önce (4,875 puan) tarafından

Yani ne gelin ne damat senin düzen takımından dolayı rahatsız etmezsin yada gelmeyin evime dersin evin dağılmaz 😄 açıkçası kesinlikle senin için değil kızımı asla başkalarına memnun etmek için yetişmemesini sağlıyorum sen dağınık San dağınık ol diyorum mesela kimseyi memnun etmesin kaynanasını zaten memnun etmesin o temiz diye benim kızım da kendi yaşantısının ödünü vermesin isterim açıkçası ha ben nasıl diyeyim kayınvalide olurum onu bilemem ama benim takıntılarımdan dolayı rahatsız etmem herhalde kimseyi sevgilerle 

Benim ki takıntı değil ki, insanda minimum bir düzen tertip de olmalı. Hem benim evimi dağıtmasın da  demedim, kendi yaşadığı evi, çok temiz olmasa da düzenli, tertipli tutsun dedim. 

İşte ben dağınık birisiyim ama kayınvalidem bana düzenli ol tertipli ol dediğinde ben buna sinirleniyorum çünkü benim evim benim yaşam alanım benim eşim memnun ve karışamaz ben de hani bunu diyorum çok iyi birisi olabilirsin çok iyi niyetli birisi olabilirsin ama kesinlikle ister dağınık olsun isterse evine b** götürsün bu seni ilgilendirmemeli hani şimdiden bu psikolojiye girmemen için söylüyorum lütfen beni yanlış anlama zaten tertipli durmak isterse zaten olur ama dağınık olur toplu olmaz temiz olmaz hani bu seni alakadar etmez demek istiyorum.

Alan memnun, satan memnun ise çok diyecek bir söz kalmıyor zaten 😊 Ama be yinede temiz/düzenli kişiler olmaları için minik dualarda bulunayım. Fakat şu var, evlilikte huzur ve mutluluk yok ise de yemişim temizliği, düzeni.. 

Ha aynen öyle önemli olan zaten çiftlerin anlaşması bencede. Çünkü kaynana etkeni sadece yuva yıkmaya yönelik oluyor bana göre bana şunu şöyle yap dediğinde ben otomatik men eşimle tartışma içerisine giriyorum kimse beni duzeltemez diye. Belki de benim Koç Burcu inancındandir çoğu şey umarım herşey evladınız Hayri ve iyiliği için olsun ♥️

0 oy
önce (39,613 puan) tarafından

İnseAllah kaynanam gibi olmayacam orası net 😁. Kötü bir özelliğim şöyle bakınca pek yok. Şu olabilir sivri dilliyim biraz. Biri bir şey dediği zaman lafı tikarim ağzına hemen cevap veririm laf sokarım falan. Ama gelinim iyi olursa saygıda kusur etmese sivri dilimi göstermem tabi 😁

🤗 Kayananam da az çok bu dediğin şekilde. Düşündüğünü dan diye söyler bazen.

Kırıcı olmadıktan sonra dürüst olmak güzel bir şey. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gelecekte nasıl iyi bir kaynana olabilirim?
İyi bir kaynana olmanın temeli, gelininiz veya damadınızla aranızdaki sınırları korumaktan ve onlara birey olarak saygı duymaktan geçer. Kendi evinizdeki düzeni veya yaşam tarzını gençlerin evine dayatmamak, eleştiri yerine destekleyici bir dil kullanmak sağlıklı bir iletişim için en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kaynana-gelin ilişkisinde düzen takıntısı sorun yaratır mı?
Düzen ve temizlik konusundaki beklentiler, kişisel alan ihlali olarak algılandığı için aile içi ilişkilerde çatışmalara neden olabilir. Eğer çok titiz biriyseniz, bu beklentinizi gelininizle paylaşmadan önce kendi sınırlarınızı bilmeli ve başkalarının yaşam tarzına müdahale etmemeye özen göstermelisiniz.
Müdahaleci bir kaynana olmamak için neler yapılmalı?
Müdahaleci olmamak için en etkili yöntem, sizden istenmedikçe fikir vermemek ve çiftin kararlarına saygı duymaktır. Özellikle ev işleri, çocuk bakımı veya bütçe yönetimi gibi konularda kendi doğrularınızı dayatmak yerine, onlar yardım talep ettiğinde yanlarında olmayı seçmek çok daha yapıcı bir tutumdur.
Kaynana ve gelin arasındaki çatışmalar nasıl önlenir?
Çatışmaları önlemenin yolu, karşılıklı beklentilerin net bir şekilde belirlenmesi ve empati kurmaktır. Her iki tarafın da birbirinin yaşam tarzına, özel hayatına ve mahremiyetine saygı duyması, uzun vadede huzurlu bir aile ortamı için vazgeçilmez bir kuraldır.
Gelinle nasıl mesafeli ama samimi bir bağ kurulur?
Gelinle mesafeli ama samimi bir bağ kurmak için özel hayata müdahale etmeden, ortak ilgi alanları üzerinden kaliteli zaman geçirmek gerekir. Sınırları belirleyen ama sevgi dolu bir yaklaşım, her iki tarafın da kendini güvende hissetmesini sağlar ve uzun vadede güçlü bir güven inşa eder.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 368 göst.
18 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu
+2 oy
19 cevap 708 göst.
0 oy
10 cevap 613 göst.
23 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Kuzey19 (459 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 253 göst.
15 Aralık 2022 Diğer kategorisinde DenizdeBirGemi (86 puan) tarafından soruldu