Evde ekmek kalmadığında hızlıca ne pişirebilirim?

0 oy
179 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,136 puan) tarafından

Anlık zamanı olsun sabah bize yetecek kadar ekmek vardı eşime kalmadı benimde aklıma bazlama geldi yaptım eşim uyanana kadar  bayadirda yapmamıştım özlediğimi farkettim  siz napiyorsunz  bu arada kzim evde skldim skldim deyip durdu bbasiyla AVM ye gittiler ben gtmek istemedim diğer kızımla evdeyim uyarsa iş yapcam inşallah:)

image

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,822 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hahaha az önce bende anlık postu açtım kahvemi içiyorum

image

önce (1,136 puan) tarafından

Bende şimdi senin postuna yazdım :))) tesadufen

önce (1,822 puan) tarafından

Hahaha bu daha iyi olmuş

-Reklam-
0 oy
önce (824 puan) tarafından

Afiyet olsun bende once bır kuaföre gıdıcem sonra ınsallah dugun ıcın hazırlanıp dugune gıdıcem

önce (1,136 puan) tarafından

Ben kac snedir düğüne gtmedim ya 11 yıl olmuştur gtmeyeli ailem her gün düğünde ama benim burda bir tek eş ailesi var onlarda gidince gotrmuyorlar 

önce (16,071 puan) tarafından

Neden götürmüyorlar yasak mı gelinlerin düğüne gitmesi 

0 oy
önce (1,724 puan) tarafından

Ohhh mis gibi afiyetle yiyin nerde pisiriyosun 

Bende her zaman oldugu gibi yatis 

0 oy
önce (549 puan) tarafından

image

canim eşimle 
önce (1,189 puan) tarafından

Burası neressi ne kadar şirin bir yer

önce (549 puan) tarafından

Mardin'in bir ilçesi canım ama ilçeden çok kasaba gibi. Çok sakin ve herkesin birbirini tanıdığı bir yer. O yüzden pek olay olmaz

Yaa Mardini çok merak ediyorum inşaAllah gezmek nasib olur

Bu arada yeni misiniz burda daha önceden hesabınız var mıydı ? Puanınız az da nickiniz çok güzel

0 oy
önce (374 puan) tarafından

image

okul beslenmesi için son poğaçamı da yaptım 🙃
0 oy
önce (5,402 puan) tarafından

Afiyet olsun canım.benimde annemler bizde kardeşimle kahve içiyoruz şuan

image

0 oy
önce (1,854 puan) tarafından

Annnnaaaammm girmez olaydım posta heryer yemek kahve olmuş bana şuan salı gecesine kadar çorba dışında herşey yasak açım 🤣🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde ekmek kalmadığında hızlıca yapılabilecek en kolay hamur işleri nelerdir?
Evde ekmek kalmadığında en hızlı hazırlanan seçenekler arasında bazlama, tava ekmeği ve krep yer alır. Özellikle sadece un, su ve tuz ile hazırlanan tava bazlaması, mayalanma süresi beklenmeden kabartma tozu ile yapıldığında 15-20 dakika içinde sofraya hazır hale gelir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tava bazlaması yaparken hamurun hızlıca pişmesi için nelere dikkat etmeliyim?
Tava bazlamasının hızlı pişmesi için hamuru çok kalın açmamaya ve orta ateşte önceden ısıtılmış yapışmaz bir tavada pişirmeye özen göstermelisiniz. Hamuru ince tutmak, ekmeğin hem içinin hızlı pişmesini sağlar hem de daha çıtır bir doku elde etmenize yardımcı olur.
Mayasız bazlama tarifi ile ekmek ihtiyacını nasıl karşılayabilirim?
Mayasız bazlama, zamanı kısıtlı olanlar için en pratik yöntemdir; 2 su bardağı un, yarım paket kabartma tozu, bir tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar ılık su ile ele yapışmayan bir hamur yoğurarak hemen pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde 10 dakikada yoğurup 10 dakikada pişirerek taze ekmeğinizi hazırlayabilirsiniz.
Kahvaltıda ekmek bittiğinde alternatif olarak hangi pratik tarifler denenebilir?
Ekmek bittiğinde kahvaltı sofrasını kurtaracak alternatifler arasında krep, pişi veya tava bazlaması en çok tercih edilenlerdir. Zamanınız çok kısıtlıysa, sıvı bir kıvamdaki krep hamurunu doğrudan tavaya dökerek 5 dakikada pişirebilir, ekmek yerine hızlıca tüketebilirsiniz.
Hızlı ekmek yapımında hamurun daha lezzetli olması için hangi püf noktaları uygulanır?
Hamurun daha lezzetli olması için su yerine süt kullanabilir veya hamur içine bir miktar zeytinyağı ekleyerek daha yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. Ayrıca hamuru yoğurduktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirmek, dokusunun daha esnek olmasını ve pişerken daha iyi kabarmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 583 göst.
26 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Minimal_panik (3,321 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,607 göst.
0 oy
15 cevap 634 göst.
11 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde &dunyali& (840 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,031 göst.
26 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,067 puan) tarafından soruldu