Açık pencere ve sineklik tehlikesine karşı ne yapmalıyım?

+1 oy
519 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (10,037 puan) tarafından

Başıma çok kötü olay geliyordu.

ATLAS uyutacaktim babaannesi eve getirmişti yoktu o yokken  bende camları açmıştım hava alsın diye unuttum kapatmayiıda.

Yatak odasindayken banka ile görüşüyorum o ara atlas cikti falan genelde hep takip ederim dedim nerde bir baktimki camın önüne oturmuş camlar açık hatta sineklik bile açık allahim.nasil sessizce gidip çektiğimi bir ben bilirim.

Ben böyle hatayı nasıl yaptım bilmiyorum camlarda kilit var normalde .eşime dedim böyle oldu elim ayağım titriyor hafta sonu silinekliklerin oraya tel çekelim dedi düşer birsey olur heryeride kitleri kapariz.

Allah korusun herkes dikkat etsin saniyelik dedikleri olay benimde başıma geliyordu 😥

21 Cevaplar

0 oy
önce (2,484 puan) tarafından

ay inanmıyorum Allah korusun en korktuğum şeylerden birisi Rabbim beterinden korusun bayağıdır girmiyordum senin postunu böyle görünce de çok korktum verilmiş sadakanız varmış elhamdülillah

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde bebek güvenliği için pencerelere nasıl önlem alabilirim?
Bebek güvenliği için pencerelere mutlaka çocuk kilidi taktırmalı ve sinekliklerin üzerine ekstra koruyucu çelik tel çekmelisiniz. Özellikle çocukların tırmanabileceği mobilyaları pencere önlerinden uzak tutmak, ani kazaların önüne geçmek adına atılması gereken en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk kilidi olan pencereler bebekler için yeterince güvenli mi?
Çocuk kilidi olan pencereler temel bir güvenlik önlemidir ancak tek başına yeterli olmayabilir. Çocuklar zamanla kilit mekanizmalarını çözebilir veya açık unutulan sineklikler üzerinden düşme riski yaşayabilirler. Bu yüzden pencereleri kullanmadığınız zamanlarda mutlaka tam kapalı ve kilitli tutmak en güvenli yöntemdir.
Bebekler için pencere koruma teli nasıl seçilmeli?
Pencere koruma teli seçerken mutlaka darbeye dayanıklı, paslanmaz çelik veya yüksek mukavemetli malzemelerden üretilmiş olanları tercih etmelisiniz. Sineklikler sadece haşere koruması sağlar ve bir çocuğun ağırlığını taşıyamaz; bu nedenle mutlaka çerçevenin iç kısmına vidalanan sert koruyucu teller kullanılmalıdır.
Ev içinde bebek güvenliği için nelere dikkat etmeliyim?
Ev içinde bebek güvenliği sağlamak için tüm pencerelere kilit takmak, prizleri kapatmak, mobilyaların köşelerini yumuşatmak ve merdivenlere kapı koymak en temel önlemlerdir. Çocuğun ulaşabileceği yerlerde kesici, delici veya yutulabilir küçük nesneler bırakmamak, olası ev kazalarını ciddi oranda azaltır.
Bebekli evlerde açık pencere riski neden bu kadar yüksek?
Bebekler çevrelerini keşfetmeye çok meraklıdır ve pencere önü gibi yüksek yerler onlar için cazip gözlem noktaları olabilir. Saniyeler içinde gerçekleşebilen dikkatsizlikler veya açık unutulan sineklikler, çocuğun dengesini kaybedip düşmesine neden olabileceği için bu konuda asla taviz verilmemelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 774 göst.
14 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 395 göst.
0 oy
1 cevap 158 göst.
14 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 567 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde BetusMoms (6,169 puan) tarafından soruldu