Havuzda 2 yaşındaki bebeğin boğulma tehlikesini nasıl önlerim?

+1 oy
756 göst.
önce Diğer kategorisinde (20,605 puan) tarafından

Site havuzundayim kızı indirdim kendim giremiyorum. Kızım yüzüyor göz mesafemde yanında da 2 yaşlarında bir bebek havuz kenarında kolluksuz takılıyor. Anası danasi teyzesi de muhabbet ediyor kafamı kaldırdım 2 yaşındaki bebek yok suya baktım çocuğun ancak örgüsü gözüküyor nasıl uzanıp kaptım bilmiyorum. 5 kadın ya 5 kadın gidiyordu çocuk elim ayağım titriyor. Ve hala bir şey olmaz kakara kikiri çocuğu havluya sardılar kustu biraz oturuyor yavru onlar da devam muhabbete. Asabım bozuldu

27 Cevaplar

0 oy
önce (235 puan) tarafından

Kalabalik parklarda bile bir an gozumden irmiyorum . Esimde gecen gun bir sagina soluna bak bizden baska sadece cocuga bakan baska kimse yok diye . Tedbir iyidir . 

-Reklam-
0 oy
önce (235 puan) tarafından

Kalabalik parklarda bile bir an gozumden irmiyorum . Esimde gecen gun bir sagina soluna bak bizden baska sadece cocuga bakan baska kimse yok diye . Tedbir iyidir . 

0 oy
önce (2,415 puan) tarafından

Allah razı olsun hocam sizden.

Evimiz yüksek 1. kat camı bile kontrollu açıyoruz . Küçük kızım 3,5 yaş sürekli birimiz yanında oluyoruz. Ben bazı anneleri anlayamıyorum. Çocuk bu ne yapacağı hiç belli olmaz . 

Rabbim yavrularımızı esirgesin inşallah 🌸 

0 oy
önce (1,705 puan) tarafından

Ay bu nasıl rahatlik insan deli olur cocuma bisi oldu diye alahtan ordaymissin

0 oy
önce (119 puan) tarafından

Kolayca çocuk sahibi olunca böyle kıymetsiz oluyor demekki ne diyeyim bacım. Kızım 9 yaşında olmasına rağmen odasında yarım saat sesi çıkmasa anneeeem diye çağırırım. Napiyon derim o söyler. Noldu anne deyince özledim seni kuşum derim öperim. Bir defa olsun bahçeye tek çıkarmam.ahir zaman belanın musibetin nerden geleceği belli değil ki . Bak yine hamileyim. İki de olsa beş de olsa aynı. 

Rabbim senden razı olsun. Seni vesile kılmış o yavrunun kurtuluşuna. 

Geçen sene 16 haftalık bebeğimi kaybettim. Tam da yıl dönümü yaklaşıyor. Okurken gözlerim doldu. Rabbim anne babanın bile vicdanlısını, merhametlisini nasip etsin 

önce (1,818 puan) tarafından

Kesinlikle öyle. Benim de kızım 7 yaşında beş dakika sesi çıkmasa hemen çağırıyorum napiyosun diye cevap vermezse koşar koşar odasına gidiyorum. Dünya hali olacak o kadar şey var ki Allah korusun. 

0 oy
önce (1,818 puan) tarafından

İşte böylelerine Rabbim çocuk nasip ediyor vardır bir hikmeti. 

0 oy
önce (2,317 puan) tarafından

Allah'ım büyük konuşmak istemiyorum benimde 4 evladım var başıma gelmez de demiyorum ama orda o kadınları laflarimla yerin dibine sokardim çocuk su yutmuş kustu diye tamam bitti mi yani insan alır hastaneye goturur belki ciğerine kaçtı su rahatlığa bak ya

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Havuzda boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğa ilk müdahale nasıl yapılır?
Boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğa ilk müdahale, çocuğu hemen sudan çıkarıp sırtına vurarak hava yolunun açılmasını sağlamaktır. Çocuk kusuyorsa başını yana çevirerek soluk borusunun tıkanmasını önleyin ve bilinci kapalıysa derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak profesyonel tıbbi yardım isteyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sudan çıkarılan çocukta boğulma belirtileri nelerdir?
Sudan çıkarılan çocukta boğulma belirtileri arasında öksürük, hırıltılı solunum, kusma, halsizlik ve bilinç bulanıklığı yer alır. Çocuğun durumu iyi görünse bile akciğerlere su kaçma riski (ikincil boğulma) nedeniyle mutlaka bir sağlık kuruluşunda muayene edilmesi gerekir.
Havuz başında 2 yaşındaki bebekler için alınması gereken güvenlik önlemleri nelerdir?
Havuz başında 2 yaşındaki bebekler için en önemli güvenlik önlemi, çocuğun bir yetişkinin kol mesafesinde olması ve kolluk gibi güvenlik ekipmanlarını mutlaka takmasıdır. Ebeveynler veya bakıcılar, çocuk su kenarındayken dikkatlerini dağıtacak telefon veya sohbet gibi unsurlardan tamamen uzak durmalıdır.
İkincil boğulma nedir ve neden tehlikelidir?
İkincil boğulma, çocuğun sudan çıkarılmasından saatler sonra bile akciğerlere kaçan az miktardaki suyun ödem yapmasıyla ortaya çıkan hayati bir durumdur. Çocuk sudan çıkarıldıktan sonra nefes darlığı, sürekli öksürük veya aşırı halsizlik yaşarsa vakit kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır.
Havuz kenarında çocuk güvenliği nasıl sağlanır?
Havuz kenarında çocuk güvenliği, havuzun etrafının çitle çevrilmesi ve çocuğun her an göz hapsinde tutulmasıyla sağlanır. 2 yaşındaki çocuklar çok hızlı hareket edebilir, bu nedenle havuz etrafında bulunan yetişkinlerin nöbetleşe şekilde sadece çocuğa odaklanması boğulma vakalarını önlemek için kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 254 göst.
19 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Merveeeee (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 351 göst.
19 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Elanur888 (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,136 göst.
31 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (3,654 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,267 soru

24,746,381 cevap

371,863 kullanıcı

...