2 su bardağı süt
1 su bardağı su ılık olacaklar
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
5 yemek kaşığı şeker bu saydıklarımu güzelce karıştırıyorum
Sonra üzerine 3 su bardağı un tuz ve 1 paket kuru maya koyup maya un ve tuzu hafif karıştırıp sıvıya yopurmaya başlıyorum. Pürüzsüz cıvık bir hamur olana kadar karıştırıp azar azar un ekliyorum baya yoğuruyorum ama. Hafif ele yapılan yumuşacık bir hamur olana kadar yoğurup mayalanmaya bırakıyorum. Hamur 2 katı olunca elimi yalayıp orta boy domates büyüklüğünde paralar koparıp yuvarlıyor um ve yarım saatte böyle mayalanıyor.
Sonra üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ koyup elimle açıyorum yaklaşık tatlı tabağından biraz daha büyük oluyor. Yağı da iyice sürüyorum üzerine sonra yuvarlıyor um börek sarar gibi en sonuçlarından buruyorum ve tepsiye koyuyorum tepsiyi fırına koyup 20 dk orda mayalamasıno bekleyip sonra 180de bişiriyorum üzerine yumurta sarısı ve çörek otu birde