1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1. 5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 vanilya
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Yumurta ve toz şeker iyice çırpalım.
İçine sıvı yağ ve sütü koyup çırpalım .
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip kabartma tozu ve vanilyayı bir çimdik tuzu ekleyip iyice çırpalım .
Küçük kepçeniz var ise küçük kepçe ile yoksa büyük kepçenin yarısına kadar koyup yağsız tavada pişirelim .
Göz göz olunca diğer tarafınıda pişirelim.
Hepsini bu şekilde yapıp sunuma hazırlayalım.
Not : ne çok katı ne çok sulu olacak kek harcından biraz daha az cıvık olacak. Afiyet olsun.