0 oy
549 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (388 puan) tarafından
Kizlar ben oğlumu kundaga koymayı dusunmuyorum sizce iyi bir şey mi yapmis olurum yoksa mecburmuyum yapmaya

37 Cevaplar

0 oy
(16,488 puan) tarafından
Mecbur değilsin ilk başta biraz tutmada zorlanır insan kundak ile kolay olur koluna ayağına kalçasına dikkat ederek bagkarsan uykuda iken sicramaz meslaa 
(388 puan) tarafından
Hafif bağlarım ozmn
-Reklam-
0 oy
(3,837 puan) tarafından
ben koymadim duzgun kundaklayamazsam vucut gelisimi icin sikinti olur diye dusundum.
(388 puan) tarafından
Bende bebeğimin durumuna göre bakicam bakalım nasıl rahat ediyor ama eğer kundaklasam bile sadece kollarını hafifçe ince battaniyeye sararim
(3,837 puan) tarafından
yani canim oylesi daha dogru
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Uykusunda cok irkiliyodu o yzden ilk zamanlar sardim. Hani kundak dediysem battaniyeyle elleri iceride kalicak sekilde sardim
(388 puan) tarafından
Bende bebeğimin durumuna göre bakicam bakalım nasıl rahat ediyor ama eğer kundaklasam bile sadece kollarını hafifçe ince battaniyeye sararim
0 oy
tarafından
Rahat uyusun diye kollarini bagliyorm ama agliyo geri cozuyorum
(388 puan) tarafından
tarafından
Hafifce battaniyeye sardigin zaman cirpinip kendisi aciyo benim annem onun ustune bir de yazmayla bagliyo o zaman acamiyo ama ben kiyamiyorum geri cozuyorum kundak yapmaya karar verirsen de yarim kundak yap bacaklarini baglama genelde cocuklar sevmez ama alistirirsan rahat uyur ben alistiramadim bi turlu agliyo diye cozuyorum
0 oy
(3,699 puan) tarafından
İlkini koydum ayırması uyutmasi zor oldu kundaksiz uyumadı ikinci uykusu varsa iki salla uyuyur 
(388 puan) tarafından
0 oy
tarafından
Oğlumu koyduk annem sardı hep hiç biseyde olmadı mart ayında doğdu aksine kundakta üşümüyor
(388 puan) tarafından
0 oy
(32 puan) tarafından
Ben kızımı 6 aya kadar kundakladım çokta mutlu oluyordu huzurlu uyuyru
(388 puan) tarafından
0 oy
tarafından
2 aydr sadece banyo  yapınca  öyle  yapıyorm rahat uyusun Dye.  
(388 puan) tarafından
Evet banyodan sonra güzel oluyor
tarafından
Bazen geçeleri yapiyom sabaha kadar uyanmıyor .
0 oy
tarafından
Ben koydum ama sadece ellerini komple sımsıkı robot yapmadım ellerini de sürekli kendini uyandırıyordu elleriyle sıçıyordu ondan yapmıştım öbür türlü sağlıklı değil kalça çıkıklığına neden olabiliyor 
(388 puan) tarafından
0 oy
(565 puan) tarafından
İlk 3 ay yarım kundak yapabilirsin kendini güvende hisseder uyumasına yardımcı olur çünkü bebekler ilk 3 ay anne karnının dışında olduklarını farketmezler o yüzden kendilerini anne karnında gibi saracak bişey ararlar yarım kundak yapılışına Bi bakın öyle yapın onun zararı yok bebekler için
(388 puan) tarafından
(565 puan) tarafından
Evet anlatmak istediğim yarım kundak öyleydi kalça çıkıklığı olmaması için bacakların sıkılmaması lazım yalnızca kolları sarmak yeterli zaten bebeğiniz ihtayaç duyarsa yaparsınız baz bebekler kundak sız daha rahat uyuyor
0 oy
(3,520 puan) tarafından
Valla canım ben hiç yapmadım ama kızım küvezdeydi 1 hafta küvezde yapıyorlardı kızım da kalça çıkıklığı vardı doktorun ilk sorduğu kundak yaptın mı oldu, genel de kundak yapılan bebekler de oluyormuş 
0 oy
(90 puan) tarafından
Tatlış kızlar şu eski kafa algısından kurtulun kundak eski kafa deyip ön yargılı olmayın bende öyleydim ama rahmetli babam bi yap dene demişti hatta biraz kızarak... 

Kundak kadar rahat bi durum yok. Benim 3. Çocuğum olacak İnşaAllah bulsam tahta beşiğe sararım ilk oğlum 1.80 boyunda gayet yapılı MaşaAllah ve ben onu hep sarmıştım çok rahat büyüdü kızım da ise yaz günü pişik olduğu için saramadım uyku yüzü görmedim kolu kımıldadıkça uyanıyordu berbattı.

Tavsiyem sarın sardırın rahat edeceksinizz
(388 puan) tarafından
Evet ama fazla sıkı da iyi değil diye biliyorum sadece kollarını sararim ince bir battaniyeyele ama çok hafif bir sekilde
0 oy
(4,695 puan) tarafından
Ayaklar degil de kolu mecburi yapıyosun yoksa kendi kolları daldiklarinda düşüyor diye uyaniyolar yada yüzlerine çarpıyor korkuyolar 
0 oy
(914 puan) tarafından
Yarım kundak yaptım yani sadece ellerini sardım ayakları serbestti. Kendini eliyle çok uyandiriyordu çünkü 
0 oy
(9,620 puan) tarafından
Ben kundaklamadım kundaklamamın bi zararını da görmedim bende pek doğru bulmuyorum kundaklamayi tabiki herkesin kendi fikri ama bazıları mumyaya ceviriyo çocuğu buda resmen eziyet 
0 oy
(337 puan) tarafından
İlk doğduğunda herkes kundaklama ya calisiyodu ben aciyodum bacak ve kolları çok hassas sen nasıl rahatsan çocukta öyle olur bence sevmiyorum ben 
(388 puan) tarafından
Aynen bebeğim nasıl rahat edicekse öyle yapicam
(337 puan) tarafından
Aynen canım ilk dogdugu zaman ellerini oynatır çok sicrarsa sadece kundaklarsin ellerini oynatmasin diye ayaklarını serbest birakirsin
0 oy
(7 puan) tarafından
Yeni doğduğunda çok küçük olduğu için rahat kucaklama açısından yapılıyor bence

Ben hastanede yaptım sadece ondan sonra hiç kundaklamadim
(388 puan) tarafından
Ablamda öyle yapmıştı bende öyle yaparım diye düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 109 göst.
0 oy
77 cevap 1,284 göst.
20 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Aysel_selin77 (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
79 cevap 1,023 göst.
5 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Elifbn12 (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 471 göst.
25 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde ᗩᒪᗩᖇᗩYᗩGᗰᑌᖇᑌᑎ ᗩᑎᑎEᔕI (769 puan) tarafından soruldu

410,368 soru

12,341,690 cevap

39,720 kullanıcı

Kategoriler

...