0 oy
789 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (2,265 puan) tarafından
Az once bankadaydım. Kızlık soyadınız neydi diye sordu. Keske evlenmeden onceki soyad deseler hoş  degil bence

15 Cevaplar

+2 oy
tarafından

En İyi Cevap

image

yoruma ekleyemedim buraya ekleyim şimdi karşıma çıktı :)
(2,265 puan) tarafından
Hala da oyle canim valla erken dogum yaptim. Oglumu 8 ay karnimda tasidim. Simdi 9 aylık 9 aydir da kucağımda taşıyorum yapışık ikiz gibiyiz babasına gitnez hic. O yuzden degil midir zaten cennet annelerin ayaklarının altında demisler
tarafından
Oyle tabi ki anne ile baba bir olur mu kadınlar cok kutsal varliklar ama ben erkekleri rencide edici 2. Sınıf insan muamelesi yapici,itip kakici seyleri sevmiyorum böyle onlar da insan biz de. Hem erkek kadinla kadin da erkekle tamam olur.
(2,265 puan) tarafından
Orasi oyle hicbirimizin amaci o degilki hepimizin babasi abisi kocasi ve en onemlisi oglu var. Biz aksine kadınların 2.sinif muamelesi gormesine karşıyız
tarafından
Ona ben de cok cok karşıyım erkekleri yucelten zihniyetten nefret ediyorum kadinlar da erkekler de otelenmesin. Kimse kimseden ustun değildir. Her sey bir nizam bir uyum icindedir. Sen olmazsan ben olmam. Bir ulkede kedileri yok ettiler fareler cogaldi ve veba hastalığı yayildi bu yuzden hep birlikte variz. Hepimiz kardesiz :)))
(2,265 puan) tarafından
Aynen oyle :)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Gayet normal bir cümle Neresi saçma ve yaneress anormal geliyor ki size
(2,265 puan) tarafından
Kızlık  kadınlık ayrımı hoşuma gitmiyor. Kızlık zari ile cagrisim yapıyor. Sizce neresi normal
tarafından
Senin aklın belden aşağısına gidiyorsa karşıdakinin yapabileceği hiçbir şey yok canım kızlık soyadı derken Kızken soyadınız diye soruluyor yani o manada Tabii Türk toplumunun nereye çekerse cümleyi oraya gidermiş bir tek Türkiye'de var zaten bu cümleyi nereye çekersen oraya gider tabiri
(2,265 puan) tarafından
Kiz ve kadin ayrimi nedir peki anlatir mısın bana
tarafından
Canım bu kız ve kadın ayrımı Allah'ım bizlere yani bayanlara verdiği en güzel lütuftur kız olmanın sebebi evlilik hayatı olmadan önce pisliklerden vücudun alabileceği e rengi anormal durumlar da seni koruyan bizzarre kız kızlık O yüzden zaten kızlık deniliyor kız deniliyor ve Farkındaysan doğumlar oluyor kadın olduğun zaman hastalıklar daha fazla çoğalıyor doktorlar bakıyor ama kız da böyle bir şey yok Doktor Kızken alttan muayene edemiyor seni veya elle muayene edemiyor yani böyle düşün
(129 puan) tarafından
Ama aslında değişti o artık türkçeye yeni kelimeler eklendi mesela artık bilim adamı değil bilim insanı iş adamı değil iş insanı gibi kelimelerle birlikte dul kızlık soyadı tabirleri de değişti ama takip edilip edilmediği konusu değişti yoksa bel altıyla alakası yok benim de hoşuma gitmiyor bekarlık soyadı daha hoşuma gidiyor
(2,858 puan) tarafından
Benden klasin boşver bencede çok saçma hele bunu bir yabancı erkekten duymak iğrenç neresi normal kızlık soyad nedir ya evlenmeden önceki soyadınız ne demek varken çok iğrenç kelime
tarafından
Sakin ol kuzum
tarafından
Ama sadece o Türkiye de var bacım kızlık zarı kelimesini bile kabul etmiyorum bende 2 damla kan mi koruyacak bizi o bebekken mikroplardan koruyan bir zar ve büyüdükçe yok oluyor bazi kişilerde şekil alıyor deliniyor ve işlev görmüyor ben arkadaşa katılıyorum kız dul değil KADİN sadece
tarafından
Uğur böceği o zaman canım evden dışarı çıkma bebeğim tamam mı O zaman yabancı erkek Sana kızlık Soyadını da sorma seninle muhatap da olmazsan evden çıkmayın iyisi evde kal
(129 puan) tarafından
Benim kafamda çok farklı şeyler dönüyor böyle olunca yazmak istedim ama kırmak istemem saçma bana kadın olmak ayrıcalık olarak hissettirmiyor bu ülkede bu ülke de kadın olacağına çöp olacaksın daha iyi yerlere çöp atmayın kuralına uyuluyor en azından
(1,089 puan) tarafından
Bende hak veriyorum sana canım beklerken ki soy ismim denilse daha güzel kızlık diyince gerçekten tuhaf
(129 puan) tarafından
Deepblack tecüman oldun ya belki evlenmeden kadın oldu ne bileceksin kim ne saçma saçma saçma bu kalıplar saçma kızlık zarı saçma bakirelik saçma bari oldu olacak bakire soyadiniz ne diye sorsalar ya
tarafından
Fatma Dağdelen Bence böyle düşünme biz Allah'ın en iyi en güzel en Muazzam yaratılış larından biriyiz llah herkesi görüyor Rabbim bizim kalbimizde Şah damarımızdan yakın ya kurban olduğum Yaradanım senin bu çöp tabirin Bence Allah'a Bir İsyan olur bana göre Çünkü biz kadınlar bu dünyada ne kadar kötülük görürse görelim öldürürsek de değilsek de dayak yesek de ama öteki dünyada illaki bunun ödülü illa ki bunun kadına yapılan bir mutluluğu vardır Ben böyle düşünüyorum herkes benimle aynı şekilde düşünecek diye bir şey yok ama kendini değerli hissetmek en güzeli başkası beni değersiz görsün ya hiç umurumda bile değil biliyor musun
(13,741 puan) tarafından
Tek cinsiyet var canım aslında kadın. Ve evet söylem tuhaf. Kadın olma evlenme ile bağdaşacak bir şey değil çünkü Cinsiyet o yani erkek gibi. Neden erkekler evlenmeden önce ve evlendikten sonra bir ayrıma sahip değil cinsiyet hususunda? Bu bile kadın ırkına bir aşağılama aslında. Birçok banka bu söylemi bıraktı aslında ben olsam düzeltirim evlenmeden önceki soyadımı soruyorsunuz sanırım diye
tarafından
Nagiş erkeklerde de bekar deniliyor kızlarda da bekar deniliyor erkeğe delikanlı deniliyor evlenmeden önce ya Bence bu konuyu böyle tartışmaya belge sunma Yalım çünkü bu olay böyle uzuyor herkesten düşüncesini söyledi Ben de kendi düşüncemi söyledim ben leğen Fikri olmayan şu anda birçok insan var olabilir normaldir Bak ben Onların düşüncelerine ve Senin düşüncelerine saygı duyuyorum Bence bu konuyu uzatmayalım olur mu Çünkü saçma bir duruma gidecek bu olay Ben rahatsız olmuyorum kızlık soy ismim den sorulmasını bu cümle kurulması nlar rahatsız olmuyorum ve bana herhangi birinin şahsın sordu anne sizin Annenizin kızlık soyadı dendiği zaman da bu konuda rahatsızlık duymuyorum
(129 puan) tarafından
Aşkım sen yanlış anlamışsın BU ÜLKEDE KADIN OLMAK DEDİM BEN asla haşa Rabbim yarattığı cinsiyetten sual sorulmaz asla
tarafından
O bizim ülkede ki işlev kravat taktı diye indirim alan oku.zler var Kadın cinayetinden idam gelse yada dini açıdan bakılsa herzaman kadın değerlidir bence Kadın annedir kadın bastacidir Fatma mesela söyle örnek vereyim veda hutbesinde kurandan bir kaç ayet söyleniyor en sonu kadınlar erkek tesettüre girmiyor ama kadın kendini inci tanesi gbi sakliyor. erkeklerin sapkinligindan değer görmüyoruz sadece dayak yedi diye kadına otur kocandir diyolar o irfan destek alıp devam ediyor bunun sonu hüsran ama bir kadın dayak yediği an bir ceza uygulansa birdaha yapabiliyormu
tarafından
Fatma Dağdelen Tamam bebeğim düzeltin için teşekkür ederim
(13,741 puan) tarafından
Ben de fikrimi yazdım zaten. Kimseyi ikna etme gibi bir gayem yok. Annenizin kızlık soyadı ifadesini de uzun süredir duymuyorum. Duysam onu da düzeltirim :)
(129 puan) tarafından
Evlenip boşanan erkeğe duş denmiyor bekar deniyor kadın adet görünce sus söyleme deniliyor erkek sünnet olunca ellerine alıp gezmek istiyorlar kark gibi ağlama erkek gibi ol diyorlar bu ülkede dünyada ne kadınlar var o erkeklere etek giydirir ben bunu sevmiyorum işte kadına söylediğini erkeğe de söyleyeceksin kadından aldığını ermektense alacaksın maden öyle her aile kuran yeni bir soyad alsın eşitlikse ona da bekarken ki soyadı sorulsun
(2,265 puan) tarafından
Kadin tabiki degerlidir. Degersizlestirmeye kategorilere ayirmaya calisanlar utansin. Nagis ne guzel demissin erkek hep erkek. Ben hic duymadim delikanlilik zamanlarini soranlari. Dogunca de erkek evlenince de olunce de.
(129 puan) tarafından
Bide böyle şeyleri dine bağlamak da hoşuma gitmiyor ama evet MÜSLÜMAN BİR ÜLKEYİZ YA SÖZDE AMA YAŞADIKLARIMIZIN MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI YOK o yüzden konuşulan her konudan dinimizi ayrı tutalım
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle hepimiz muslumaniz burda ama bunun dinle alakasi yok
(13,741 puan) tarafından
Aslında Kuran da iki cinsiyetten bahseder sadece. Bahsedilen zar kimi kadında doğuştan olmuyor. Dogmatik fikirlerden ziyade az üzerine kafa yorulsa aslında bazı şeylerin çok daha güzel ve yaşanılası olacak dünya. Bu ülke kız değildi diye ne cinayetler gördü... Bizim buna karşı durmamız lazım. Bir miniğim var Allah bağışlasın onu ben ve babası var oldukça asla böyle kalıplara sığan bir adama yem etmeyeceğiz
(2,265 puan) tarafından
En onemlisi çıldıracam ya o zaman evden çıkma demissin. Millet konusmayi beceremiyor diye eve mi kapatalim kendimizi. Elalemin erkegi sormasin demissin. Yolda gezerken ya da avmde kızlık soyadi sorulmuyor degil mi banka ve resmi yerlerde soruluyor onlar da mecburi işler onlari da yapmayacaksak neyiz biz pardon saksı bitkisi mi
tarafından
Nagis sen çok güzelsin sen gbi zihniyetler oldukça kadın değerli kılınacak bu ülkede ❤️❤️❤️
(2,265 puan) tarafından
Aynen nagis hepimiz anneyiz burda gelecek nesillerden biz sorumluyuz gelecege yon vermek buyuk olcude bizlerin elinde. Benim de oglum var ve Allahin izniyle boyle saçma kaliplarla buyutmeyecem
(129 puan) tarafından
Nagiş benim de kızım olacak inşallah dün nerden geldiyse aklıma geldi bir damla kan için kızımı heba edemem dedim o kan için öldürülen ne kadar kadın var..

Biri post açmış evlendik kan gelmedi diye bir yorum okudum kendi hemcinsim beni utandırdı doktora gidince sadece öldürmesinler bir sorun olmasın diye bakire olmayana zarı esnek yok arkada falan diyorlar dedi ne önemliymiş bee o kan saçma sapan düşünceler rabbim böyle cahil insanlardan uzak tutsun bizi
(13,741 puan) tarafından
Biz güzeliz canım kadın ırkı çok güzel. Kıymetimiz bilinsin inşallah ne diyelim ❤️
(129 puan) tarafından
Nagiş canımsın keşke yakınımdaolsan arkadaşım olsan
tarafından
Fatma Dağdelen kadın ve erkek hiçbir zaman eşit değildir yaratılışımı da dahil erkeğin bir kemiği bir kadından fazladır
tarafından
Nagisss keşke sen ve senin gbi düşünen herkes benim kankam olsa beraber kadın haklarını felan savunsak :) Nihahahahah bizde bir tayfa oluşturacak linç tayfa gbi :D
tarafından
Bende kalsın en üst yoruma baksana sana fotoğraf attım :) evet eşit olmadığımızı ispatlıyor
(13,741 puan) tarafından
Bende kalsın bence de sende kalsın artık cidden. Fikirlerin yanlış yorumlanmış dini ifadelere kaymaya başladı. Erkeğin bir kemiğinin fazlalığını sana Şeyh Edebali ile açıklayayım:
Kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldı
Ayağından yaratılmadı ezilir diye
Başından da yaratılmadı üstün olmasın diye
Ama göğsünden yaratıldı eşit olsun diye
Kolun biraz altından yaratıldı korunsun diye
Kalp hizasında yaratıldı sevilsin diye.
(13,741 puan) tarafından
Kalpler bir kızlar hepiniz canımsınız, ben derse kaçar. Daha uzatmayalım muhabbeti boşverin
tarafından
Yo dini inançlara veya herhangi bir şeye kayma yol gereken cevabı verdim ben yani tek ayrımcılık olarak düşüncemiz bu hepinizden Çünkü böyle boş muhabbetlere pek fazla takılan biri olmadım açık açık ortada zaten kızlık soy ismimi böyle tür cümleler miş Vallahi hiç takılmıyorum hele ki şu devirde Türk milleti Türk halkı olarak birçok kafamıza takmamız gereken bir sürü sorun varken böyle boş ufak ceviz kabuğunu doldurmayan cümlelere dahil takılmaya gerek bile yok yani bak farkındaysan bak up uzuuun  bir muhabbet oldu
(13,741 puan) tarafından
Evet upuzun ve benim açımdan açıkçası çok boş bir muhabbet oldu. Tamam canım sen haklısın
(2,265 puan) tarafından
Yani demeden gecemeyecem son olarak. Turk halkı olarak turkce kelimeler ve kullanimlari da bizim sorunlarimiz
0 oy
tarafından
Evet ya öyle diyorlar ne saçma 
(2,265 puan) tarafından
Keske degisse
0 oy
(129 puan) tarafından
İğrenç bir kelime kalıbı bende hoşlanmıyorum öyle soranlara bakarken ki şu adım diye başlıyorum söylemeye 
(2,265 puan) tarafından
Ya iste bariz bu zaten muhabbet ama bir arkadas benim fesat oldugumu yazmis mevzu bu degilmis :)
(129 puan) tarafından
Olabilir herkes cevap verir takılma herkesin düşüncesi kendine:)
(2,265 puan) tarafından
Bakalim mantıklı açıklama bekliyorum belki birbirimizi ikna ederiz :)
(129 puan) tarafından
Ettik bence de kalıpları yıkamıyoruz işte gördüğün gibi :))
(2,265 puan) tarafından
Aynen canim zorlandi arkadas :)
0 oy
tarafından
Katılıyorum 
(2,265 puan) tarafından
Keske değişse ya
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Çok çirkin bence de. 
(2,265 puan) tarafından
Degisse keske
0 oy
(45,027 puan) tarafından

O zaman kızdık şimdi kadin olduk  yaa:Dbencede o.sekil  dense keşke 

(2,265 puan) tarafından
Ya iste o kızlık kadinlik tek bir gecede oluyor ya ona sinir oluyorum resmen yatak odam konuşuluyor gibi hissediyorum :)
(45,027 puan) tarafından
Puhahahah
0 oy
(94 puan) tarafından
bence de hiç değil haklısın
(2,265 puan) tarafından
Umarim bir gun degisir
(94 puan) tarafından
umarım canım
0 oy
(13,308 puan) tarafından
Bence de çok saçma evlenmeden veya bekarlık deseler daha mantıklı böyle ola ola gelişemiyoruz bu konuda 
(2,265 puan) tarafından
Aynen canim yerine kullanilabilecek hos kelimelerimiz varken neden bu
0 oy
tarafından
Katılıyorum bence de
(2,265 puan) tarafından
Umarim degisir bir gun
0 oy
tarafından

Artı verecektim veremedim :) benim de hoşuma gitmiyor kızlık soyadı bayan kelimeleri Sadece KADIN kelimesi kullanılsın isterdim ülkede kızlık soy adı değil evlenmeden önceki soy adınız daha kibar bence bunun belden aşağı ile alakası yok kız,dul diye ayrılmalı sadece dediğim gibi KADIN :) 

(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle canım
0 oy
(894 puan) tarafından

Ahahhh haa hiç böyle bakmamıştım olaya:unsure:

(2,265 puan) tarafından
Kiz valla bir garip hissediyorum tövbe:)
0 oy
tarafından
Çok haklısın bende sevmiyorum ya
(2,265 puan) tarafından
Umarim degisir canim
tarafından
İnşallah ama bizim milletimizle çok zor tabiki bilinçli olan kadar cahilde var ne yazikki
(2,265 puan) tarafından
Insallah bizler gelecek nesilleri yetistirirken degistirecez
0 oy
(52,909 puan) tarafından
o kadar ince dusunmemek lazim ya 
(2,265 puan) tarafından
Bilmiyorum ya ben oyle hissediyorum canım
(52,909 puan) tarafından
annelerimizde anlatir ya kizken soyleydi boylediydi diye gerci benim annem demiyoda genelde diyorlar ☺️
(2,265 puan) tarafından
Bizimkilerde diyo canım da hic hoşuma gitmiyor ya kız olmadigim konusuluyor falan ne bileyim değişik geliyor :)
(52,909 puan) tarafından
bana kadin denilince tuhaf geliyo ☺️ bekarken patronun kardesi masus diyodu oglu icin gel kadini yordun falan ☺️ evlendim hala hosuma gitmiyo
(2,265 puan) tarafından
Evvelden insan neyi benimsemisse o hosuna gidiyor demek ki canim :)
0 oy
tarafından

Takilmaya degemeyecek bir sey 

(2,265 puan) tarafından
Oturup ah vah etmiyorum. Ama rahatsiz oldum bunu dile getirdim canim

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 110 göst.
8 Mart 2025 Diğer kategorisinde Mdemr (599 puan) tarafından soruldu
+6 oy
35 cevap 824 göst.
1 Mart 2025 Diğer kategorisinde Pamira (8,887 puan) tarafından soruldu