0 oy
539 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Herkes bilmez ADANAlılar çok iyi bilir ay Nişastası var Altta küp küp o hele hele ayy nasıl canım istiyo Adanada değilim :'(

imagel

19 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Başlığa yazmasaydin keşke hamileyim ve canım çekti 
tarafından
Ama Aşeren girmesin yazdım kuzum :)
tarafından
Bici bici yazıyor isminden bile canım çekiyor çok seviyorum valla olduğum yerde de yok
tarafından
Benimde yok, hani Aşeren girme yazıyoruz hamileler meraktan duramıyor :D bakıyorlar :D
tarafından
Yani o onların sorunu ama buraya yazınca da direk göz önünde gerçekten şuan elimi pudra şekerine batiriyorum skzksm
tarafından
Allah seni ya :D
tarafından
Ciddimisinnur Cook üzüldüm senin yorumunu görünce :( sana tarif alayım mı annemden. Annem yapabiliyor
tarafından
Ayy al cnm at banada  hiç yemedim ben ama güzel gözükeyor
tarafından
Tarifi bende atarım canım ama buz sıyırması meşakatli, Aşeren girme de yazsak sadece maalesef ki meraktan bile olsa giriyorlar
tarafından
Kuzum benim biraz gebeliğim ağır geçiyor son zamanlar kendimi çok yordum yapacak ne gucm var nede malzemem :D yakın olan yapıp getirebilir teklife açığım
tarafından
Annem ben düzgünce yazıyım sen kopyala yapıştır yap uğraşma
6 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 litre su
1 su bardağı gül suyu
1 damla kırmızı gıda boyası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı rendelenmiş buz
Üzerine de istediği meyveleri koysun annecim. Ama pudra şekerini mutlaka serpiştirsin üzerine.  Muz dut yaban mersini çok yakışır güzel kızım sert şeyler koymasın elma armut falan koymasın.
Yapılışı.
Nişasta ve suyu çırpma teliyle karıştırarak pişiricek. Böyle koyu muhallebi gibi olcak. Katılaştığında bir fırın kabında veya tepside en az 4 saat dinlendirsin ama. Bir parmak kalınlığında olsun ki soğuyunca küp küp kesebilsin prensesim.  Ay birde bu arada buzluga büyükçe bir su koysun o iyice buz olsun. Onu birazdan rendelicez tamam mı annecim. Sonra

Bir kapta gül suyu, kırmızı gıda boyası ve pudra şekerini karıştırıp buzdolabında soğutsun. İyice buzzzz gibi olsun. Şimdi de donan nişastayı Küp küp kessin artık sunum hazırlıyoruz. Kestiği muhallebinin üzerine şerbetten döksun. Hani dolaba koyduk ya birazoce pudar şekerli gül suylu. Onu döksün işte ama çok dokmesin muhallebi boyu kadar. Üzerine de smdi buz rendelesin. 1 su bardağı kadar falan. Sonra gül suyu döksün 2-3 yemek kaşığı kadar. Muz ve pudra şekeri de koysun oooohh miss gibi afiyet bal şekerle yesin kuzucum. Buzu rendeleyemezse eğer blendira koysun az bisi de şeker koysun çektirsin ama rendelenmiş gibi olmaz tadı haberinz olsun. Annem parmaklarım kirlidi benden bu kadar
tarafından
Ciddimisinnur annem atmış tarifi anca yazmış afiyet olsun inşallah geçer hevesin ya çok üzüldüm. İnşallah söner o isteğin
tarafından
Yaa çok teşekkür ederim annen ne güzel konuşuyor seninle yaa imrendim valla masallah anne kız ilişkiniz ne güzel :) Tarif için çok teşekkür ederim ☺️
tarafından
Yaaa çok teşekkür ederim :)) çok sağolun. Afiyet olsun
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Sevmiyorum ben canim ama başlığa açık açık yazma derim herkes görüyor hamileler var ve bulunacak birşey değil
tarafından
Aşeren girme yazdım kuzum yani meraktan giriyorlar :D başka türlü post kapanıyor
tarafından
Canım aseren girme yazmışsın ama adını açık açık yazmışsın ne anladık o işten:)
tarafından
Aman kız ıslak kekim nasıl olmuş Aşeren girme yazan, pastam nasıl olmuş Aşeren girme mi diyen, kahve sunumu Aşeren girme mi diyen hep adlarını yazıyorlar kız :D sadece Aşeren girme yazsak bile meraktan giriyorlar
tarafından
Orası öyle canim hep merak aga
0 oy
(3,283 puan) tarafından
Ben bunu çok merak ediyorum nasıl yapılıyo
tarafından
Altina nişasta ile küp küp jel yapıyorsun canım üstünde buz ve kırmızı sosu, pudra şekeri ve muz canım
(3,283 puan) tarafından
Jeli nasıl oluyor kırmızı sosuyla
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Kız Sümeyra sen misin?  Canımı çektirdin Adanalıyım bende memlekette değilim Allahın cezası şehir İstanbulda nerden bulacaaaaaaaam :D hamiş değilim ama can çekiyaaaaaaa 
tarafından
Hahahaha evet kuzum bende Adanalıyım doğu görevindeyiz :D hamilelerde merak edip giriyorlar Aşeren girme yazdım kız iyi ki
0 oy
(45,019 puan) tarafından

Hiç yemedim su an ama bende merak ettim:D

0 oy
(3,118 puan) tarafından

Mersinliyim nişastasıni annem evde yapar servis de babamdan:D severek bayılarak yiyoruz:D

0 oy
tarafından
Hiç yemedim 
0 oy
(3,520 puan) tarafından
Ay şunu bi ben yemedim ya mersine gitmiştik bulamadık koca mersin de ☺️☺️
(17,447 puan) tarafından
Kız ne mersini adanaya gidecen adanaya
(3,520 puan) tarafından
Mersinde de yapıyorlar kız
0 oy
tarafından
Şekersiz muhallebi pişirip borcama dok ilk soğuğu çıktıktan sonra dolaba köy katilasinca kare kare kes. Tek sıkıntı kırmızı gıda boyası onuda marketlerde bulabilirsin buz köy ve meyveyle süsle al sana bici bici :D
tarafından
Nişasta ile yapıyorlar kuzum jelini :D
0 oy
tarafından
Gecen gun yedim adanada degilim kndimiz ypiyoruz
0 oy
(141 puan) tarafından
Bnde adaanada cok yedim ama sevemedim
0 oy
tarafından
Ayyy gidicen Menderes'e baraja karşı yicen biciyi. Sonra da bir saat sonra icicen şalgam suyunu gidicen evine oyy memleketim yaa
tarafından
Bizde Menderes'e gideriz kalpli ışıkların yanında bide resim cekcen :D
tarafından
Ohhh pırıl pırıl :D
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Evde yapabilirsin biz yapıyoruz :) 
0 oy
(2,459 puan) tarafından
Mersinliyim ben de biliyom da bacım ismini yazmışsın aşeren girme demene gerek kalmamış sanki :))
tarafından
Herkes yazıyor canım ıslak kek Aşeren girme, kahve Aşeren girme diye, Aşeren varsa girmesin uyardık :)
(2,459 puan) tarafından
Ismini yazmasan aşeren girme yazsan olurdu da ismini yazdıktan sonraaa :))
0 oy
(17,447 puan) tarafından
Offf naptin sen be. Her sene havaalanının oraya gider yerdik aboo ne kalabalık olurdu bee 
tarafından
Evet bide yol kenarlarında bile oluyor
0 oy
tarafından
Ayy bende özlemişim  valla adanada bûyûmüş biri olarak çok severim  evde yaparım  canım isteyince 
0 oy
(1,404 puan) tarafından
Ben pek hoşlanmam ama sunumu harikaymış gel beni ye diyor.
0 oy
(135,787 puan) tarafından

hayirdir hamilemisin aşerme falanmi var :D

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 602 göst.
29 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Smyra01 (1,775 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 347 göst.
15 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Prenses annesi23 (1,610 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 442 göst.
4 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zeynep25 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 519 göst.
26 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Smyra01 (1,775 puan) tarafından soruldu

412,003 soru

12,403,033 cevap

44,504 kullanıcı

Kategoriler

...