0 oy
1,174 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar ben konyaliyim burada adet gbi birşey aniden misafir gelirse Konya'nın meşhur yemeği varya fırında yapılan hemen o yapılır hazır yemek gbi herkesin bu yüzden derin dondurucusunda kıyma olur :D kız başka şehirde olanlar mesela cenazelerde felan herkes yaptırır cenaze evine götürür siz aniden misafiriniz gelince napiyonuz :D

44 Cevaplar

0 oy
(868 puan) tarafından
Yemek yaparim evde ne varsa
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yemeğin adı ne kız ahaha öyle bir yemek mi varmış ben bilmiyom heralde :):):):)
0 oy
(2,462 puan) tarafından
Bu dönemde misafirliğe de gitmem misafir de kabul etmem annem ablam ve görümcemler hariç. Görümcemle altlı üstlüyüz ablamlar annemler de habersiz gelmezler :)
0 oy
(236 puan) tarafından
Aniden evime gelinmesinden hoşlanmam. Benim ailem İstanbul'da. Eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz. Önceki evimde çat kapı geldiler bir kaç kez hoşlanmadığını belli ettim. Sırf bu yüzden yürüme mesafesinde olan yerden taşındım. 

İkram olarak ta sadece çay veya kahve. Bu arada dolabımda her zaman kurabiye falan vardır. Bana saygı göstermeyip haber vermeyen insana ikram yapmayı kendime hakaret sayıyorum. 
0 oy
tarafından
Davetsiz misafir hic sevmem belki musait degilim belki evde degilim belki yatiyorm vs kucuk çocuğum var o yuzden onceden haber vermesi lazim vermezse de cat kapi gelirse hicbisey yapmam cay icer
0 oy
(12,022 puan) tarafından
Vallaha bir kek kararım bir de cay naş. Hiç sevemem zart diye geleni kapı acmamıslıgım var
0 oy
tarafından
Aniden misafiri hic sevmiyorum cok rahatsiz oluyorum ve geldiklerinden yüz ifademden anlıyorlar :) eşimin tarafi cat diye gelmeyi seviyor malesef bir kuru cay ile yetinip gidiyorlar. 
0 oy
(7,586 puan) tarafından
Evde ne olursa Allah ne verdiyse illa şu yemek olmak zorunda değil zaten aniden gelen misafir yakınım olur ondan sıkıntı olmaz hiçbir şey bilmiyorsam bi makarna haklar bizi :D
0 oy
(1,328 puan) tarafından

Hiç aniden gelenin olmadı ama olursa direk dısardan söylerdim :)uğraşamam yani

0 oy
tarafından
Buzlukta içli köfte mantı taze fasulye poğaça kurabiye felan olur benim

Habersiz gelirse hemen onlardan ısıtırım malum çocuklu olunca her an her şey yapamıyorum annem geldikçe yapar atar buzluğa
0 oy
(45,023 puan) tarafından

Bı pide ici hazırlarım heme fırına yollarım ayran salata bitti:D

(164,156 puan) tarafından
ac kapiyi geliyom sogansiz yap ama
0 oy
(5,941 puan) tarafından
Aniden  misafir kabul  etmem  hadi ettim  bi kahve  ikram  ederim  o da  musaitsem 
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Benimde buzlukta hep kıymam olu biri gelince hemen onu çıkartıp fırında güzelce yemek yaparım yanına da pilav çorba salata oh mis :D
0 oy
(495 puan) tarafından
Ani misafir aniligine gore degisir uzun oturacaklarsa guzelce yemegimi yaparim benm dolabimda nohut fasulye patlican yesil fasulye kusbasi vs surekli olur hemn cikarir pisirim corba pilav koly zaten ama az oturup gideceklerse de kahvaltilik hazirlarim bazlamam pogcam kurabiywmde olur dondurucumda bnm etli ekmek yaptirmiyorum ben bi olay oldu ondan beri o zmndan beri et bile cektirmem 
0 oy
tarafından

Kalp krizi geçiriyorum :D ne yapacağımı şaşırıyorum valla 

0 oy
tarafından
Benim buzlugum da borek ve mozaik pasta hep olur :) bide cay   evde biseylerim varsa ek yaparim ama meshur yemegimiz falan yok 
0 oy
tarafından
Neye geldiğine bağlı yemeğe gelirse evde ne varsa o hazırlarım Allah ne verdiyse onu yeriz :) çaya geldiyse heöen bi kek sürerim fırına mis gibi 
0 oy
(6,074 puan) tarafından
Sorma ya sabah kuzenlerim geldi 7 de afalladim Allah ne verdiyse yaptım belki akşam yemeğine gelmicekler ama yatıya gelecekler ivir zıvır aldım yarin kahvaltıya ne yapicam diye düşünüyorum 
0 oy
(7,094 puan) tarafından

Fırında güveç pilav mercimek çorbası yapiyorum hemen:D  

0 oy
(9,921 puan) tarafından
Aniden gelen misafirle ilgili sunu okudum.Anıden gelen mısafırddn korkmayın 1 kısının kı 2 kısıye 2 kısı 4 kısıye yeter yemek anlamında.Aniden gelıyorsa mısafırlerınız ne guzel agırlarken Allah rızası gozetılır mısafır ıhya edılırse bu bır musluman ıcın ne guzel bır haldir.ani misafirim gelirse yapacak bıseyler bulurum canım bende konyadayım :) 

İlgili sorular

0 oy
43 cevap 1,477 göst.
30 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 292 göst.
15 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nare88 (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,259 göst.
11 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 174 göst.