0 oy
272 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,038 puan) tarafından
Nerden randevu aldınız benm oğlum 14 aylık mama sandalyesinde sürekli kollarını aşağı yukarı sallıyor bana çok garip geliyor henüz bir kelimesi de yok bunun için doktora götürmek istiyorm daha önce giden var mı bana bir akıl verin 

4 Cevaplar

0 oy
(603 puan) tarafından
Çocuk dr. u gördüm mü? Pedagog sonra görse daha iyi olmaz mı?
(2,038 puan) tarafından
Yok daha hiç doktora götürmedim önce çocuk doktoruna mi götüreyim bilmiyorum
(603 puan) tarafından
Bence çocuk dr.u görsün önce. Eğer fiziki yada başka sorun yok derse o zaten yönlendirir sizi. Tek sorunu mma sandalyesinde ellerini sallaması mi? Çünkü bazen takıntı yapar çocuklar .
(2,038 puan) tarafından
Evet sürekli yapıyor birde hiç kelimesi yok ama bizi taklit ediyor ismine bakıyor göz teması kuruyor
-Reklam-
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Çocuk doktoruna götür yönlendirir o seni inşallah kötü sonuç çıkmaz üzme kendini
0 oy
(348 puan) tarafından
Merhaba, ben psikoloğum. Kollarını oynatmak dışında dikkat çekecek şekilde kendisini aşağı yukarı zıplatıyor mu ya da ileri geri şekilde hareket ediyor mu?
(2,038 puan) tarafından
Kollarıni ve bacaklarını sallıyor mama sandalyesinde yapıyor sadece bunu ara sıra ileri geri de yapıyor yerdeyken veya başka bir yerdeyken yapmıyor göz teması var bizi taklit ediyor ornegin şarkı çalıyor misket oynuyor alkış yapıyor adıyla seslenince falan bakıyor yap dediğimi falan yapıyor
(348 puan) tarafından
Sizinle göz teması kurması, taklit ve ritim tutma hareketleri yapabilmesi gelişiminin yaşına uygun olduğunu gösterir, sevindim :) Bu mama sandalyesinde yaptığı hareket kendisini yoracak, terletecek şekilde mi oluyor peki?
(2,038 puan) tarafından
Yok öyle terleyecek kadar yapmıyor ama yorulmuyor da yani ellemesem 10 dk yapar
(348 puan) tarafından
Tam anlamaya çalışıyorum ona göre yönlendireceğim sizi o yüzden detaylı soruyorum
(2,038 puan) tarafından
Yok sıkıntı değil
(2,038 puan) tarafından
Bir sıkıntı olsa bunu her yerde yapmaz mi sizce
(348 puan) tarafından
Şüphelendiğim durum şuydu; maalesef ki o yaş grubundaki bir çok çocuk mama sandalyesinde oturdukları kısımda kayıp düşmelerini engelleyen bacak arasındaki çıkıntıya özel bölgelerini sürterek zevk alabildiklerini fark ediyorlar ve bunu sürekli hale getiriyorlar. Bu cinsel bir haz değil o yüzden korkacak bir durum yok ancak tabii ki önüne geçmek gerekiyor. O yüzden detaylı sordum. Birdahaki oturuşunda bacak arasını sürtüp sürtmediğine özellikle dikkat edin. Eğer böyle bir durum varsa hem mama sandalyesini göz önünden kaldırın hem de bir çocuk psikoloğuna gösterin. Eğer böyle bir durum yoksa sadece birkaç gün mama sandalyesini ortadan kaldırmanız davranışı sonlandıracaktır.
(1,664 puan) tarafından
Gerçekten psikolog musunuz benim.yegenim de de vardı bu pedegog normal tepki vermeyin bi süre sonra geçicek keşfediyorlar ama sizin bildiğiniz gibi bir amaçla değil dedi... ve araştırınca bu yorum yapılıyor hep... mama sandalyesini kaldırın saçma bir cevap olmuş...
Postu açan kardeşim sen önce bi doktora git sonra o yönlendirir zaten seni burda yazılanlarla yetinme sana tavsiyem
(348 puan) tarafından
Gerçekten psikoloğum ve çocuklarla çalışıyorum. Ben de belirttim zaten o amaçla olmadığını. Eğer sebep olan objeyi ortadan bir süre kaldırmazsanız davranış sonlanmaz aksine artarak devam eder. Nasıl ki ekran bağımlılığında TV, telefona devam edin demiyorsak azaltın diyorsak bu da aynı durum
(1,664 puan) tarafından
Doğrudur
0 oy
(465 puan) tarafından
Neyden süpheleniyosunuzki 
(2,038 puan) tarafından
Sorumda yazdım canım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 59 göst.
6 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde G.ll0 (1,572 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 48 göst.
0 oy
0 cevap 55 göst.
0 oy
4 cevap 229 göst.
4 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,157 soru

12,438,949 cevap

45,912 kullanıcı

Kategoriler

...