0 oy
1,330 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kizlar o kadar okudum duydum normal dogum iyi jolay diye ama o kadar zorluk cektim ki hep diyorum bu muydu kolay olan dogumdan sonra dikislerimden yirmi gun oturamiyordum enfeksiyonum oldu hala devam ediyor karnimi kirkim cikana kadar sardim porsumus bir gobekle bas basa kaldim kilolarim duruyor ustune birde kabiz oldum nerdeyse uc ay olacak ama hala toparlayamadim sezeryan olsam bu kadar zorluk cekmezdim belki

54 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bu senin bünyenle alakalı bi durum sezaryen olanlar da aynılarını yaşıyorlar benim kuzenim iki normal bi sezaryen oldu üçü de aynı zorluk açısından dedi 
-Reklam-
0 oy
(471 puan) tarafından
Canım sezeryan da o kadar kolay değil. Doğduğun gün belirli bir zamana kadar gelip karnının içinde kalan kanı sıkarak çıkayorlar onun acısı hiç bir şeyde yok. Hastaneden çıktıktan sonra pansumanı ilacı aksatmamak lazım aksi taktirde iltihap oluyor. Benim öyle oldu dikişlerim açıldı kanama oldu. Zor yani. 
0 oy
tarafından
Şimdiki yeniden doğum yapsam canlı doğum derim. Evet kabızlık çok zor ama şimdiki aklım olsa zeytinyağı içerdim yada ne bilim ilacı vardır alırdım rahatlar dim
0 oy
(7,120 puan) tarafından
Herşeyin hayırlısını iste canım ben iki kez doğum yaptım ilki ikinciye göre çok kolaydı yaptım çıktım hemen toparlandım ikinci de ama ölümden döndüm doğumum çok zor oldu suni sancı aldım bebeğimin sesi hemen gelmedi kaybettim sandım kanamam durmadı rahmimin alınmasıyla ve ölümle burun buruna geldim 1 gün yoğun bakımda yattım ve 20 gün gündüzleri kaynanam ve görümcem akşamları kocam önüme yemek getirdi ayağa dahi zor kalktım doktorlarım bile korkmuş bi doğum yapan insanın başında 4 5 doktor olurdu hemşireler hariç bende senin gibi günüm geçince sezaryen e alsalar şöyle yapsalar böyle yapsalar dedim hayırlısını istemedim şuan çok şükür iyiyim ama o zor süreci ben biliyorum kimse değil her zaman hayırlısı olsun 
0 oy
(1,254 puan) tarafından
Bn sezeryan oldum berbatti cok agladim normal olsaydi dye. Bnm gobegim sarkti bide :(
0 oy
tarafından
Canım ben sezeryan oldum canım nerdeyse hc zorluk çekmedim kolaydı doğumum 
0 oy
(45,022 puan) tarafından
Ben iki normal dogum yaptım ertesi gün ev işlerimi yaptım ikisindede  çok dikisim olmadı sana cokmu acaba kesi yaptilar çevremde de çok normal doğum yapan var gayet çok rahat geçirdiler benim yan komşum ilki normal.yapmis diğer ucunu sezaryanla kadin 10 gun çekti milim milim evde gezinebiliyodu kendini tam dogrultamiyodu bile gaz sorunu vs.sorunca da tabiki normal doğum diyo.onu da tatti cunku en küçüğü 15 aylık oldu ve halen bazen dikiş yerlerinin acidigini soyluyo ağır felan kaldırınca normal doğumda geçti bittiyse bitti ilerde tekrar ağrı acı vs.yok yani anliycagin normal dogumun avantajları cok normal doğum içinde bı temizleniyo valla en güzel doğum şekli valla aksi bı durum olmadıkça doktorlar normal doğum tavsiye ediyo zaten
0 oy
(1,145 puan) tarafından
Kayısı çayı iç canım kabızlık için 

Sezeryanı ömür boyu çekeceksin 14 ay oldu üşüdüğümde şişiyor uyuşma halen var arada ağrıyor ilk günkü gibi
0 oy
(502 puan) tarafından
Ben seZaryen oldum yemin ederim doğum yaptığım gunun gecesi bebeğim çok ağladığı için kucağımda onu odada gezdirdim. Ama herkes bir değil. Bı arkadasim da lavaboya bile annesiyle gidiyordu taburcu olduktan sonr bile.
0 oy
tarafından
Ne bekliyorsun.canim doğumdan sonra manken.gibi falanmi cikcagini sezaryanda sana 2 dikismi  atacaklardi  korse falandı giyebilceksin sandın.. 

Normal herkesin doğumu çok iyi olmayabilir bebek kilosu doktorun bucut yapın dar catin gibi etkenler var

Dogurmussun ya sen ona dua et 
0 oy
(1,502 puan) tarafından
Doğumun hiçbir şekli kolay değil bence 
0 oy
tarafından
Sezeryandahic kolay değil emin ol sen doğum anında o an o sanciyi çekiyorsun. Ama sezeryandan sonr agunkerce o sanciyi çekiyorsun
0 oy
(314 puan) tarafından
Bu doğum bence bünye meselesi canım ben sezaryan oldum ilk günden ayaktaydim gezdim eğildim kalktım hafif ağrım oluyordu en fazla bir haftaya tamamen toparlandım sorun yaşamadım ama arkadaşımda sezaryan oldu yatakdan 1 aya kalkamadı çok ağrısı oldu birazda bunye meselesi canım işte bende keşke normal doğum yapsaydım diyorum hani zorlanmadigim halde normal yapsaydım diyorum iki gün sancı çektim 6 cm acilmamla kendi keyfi isteyerek sezaryan oldum kolay geçti ama yinede pismanim normal dogum yapmadığım icin
0 oy
(2,596 puan) tarafından
canım öyle düşünme yengemde bende sezaryen olduk ben daha çabuk topladım yengemin daha zor oldu kuzenlerimden ikisi normal yaptı biri çok zorlandı o bünyeye doktora göre değişir zorlu bir doğum olmuş senin ama inan hiçbir doğum kolay değil illa ki bir zorluğu vardır sen boşver normali sezaryeni şuan yavrun kucağında onu düşün 
0 oy
(15,955 puan) tarafından
Hiç öyle olmuuo canım iki normal doğum yaptım 3.cu doğumum zorunlu sezaryen oldu 4 ay oldu daha acısını çekiyorum yarın randevum var gidip göstercem normal doğuma kurban olayım 
0 oy
(621 puan) tarafından
Benimde öyle oldu çık zor 24saatin sonunda doğum yaptım çok dikisim vardı oturup kalkamadım  bende sizin gibi diyodum ama şimdi iyiki normal doğum olmuş diyorum göbeğm zamanla düzeldi 4 ay boyunca su ve çorba içtim çok ekmek yemedim kızım çok gazliydi ondan yedikleeime çok dikkat ettim hem de zayıfladım 50 kiloyum şu anda ben düzene girdim ama kızımın gaz sorunu hala devam ediyor maalesef  kuzenim sezeryanla doğum yaptı hala o bölge sıkıntı var diyordu dikis yerini hissetmiyorum diyodu
0 oy
(234 puan) tarafından
Bu saydiklarindan daha  fazlssini cektim sezeryan hemde  seseryanli insan bi omur boyu yarimdir bunu unutmayalim ve seseryan kolaymis gbi soylemeyelim zoruma gdiyor cunku 2kez sezeryan oldum basima neler geldi ölümden dondum her dogum zordur kolayi yoktur .
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Sezeryan gibi anlattım normal.dogum değil bu resmen sezeryan zaten:)
0 oy
(5,402 puan) tarafından
Bu dediklerinin 5 katı sezeryanda var canim 3 normal bi sezeryan dogum yapmis biri olarak konuşuyorum 
0 oy
(12 puan) tarafından
Sezaryen daha zor canim kabiz olman normal bi durum evet agrisi oluyor ama inan sezaryende daha gec toparliyosun baş agrisi zirveye cikiyor resmen dikis agrisi ayri 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 993 göst.
16 Kasım 2019 Aile & Aşk kategorisinde Şunu da ye kalmasın (2,200 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,046 göst.
11 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,142 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 480 göst.
23 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,448 soru

23,665,566 cevap

309,224 kullanıcı

...