0 oy
788 göst.
Diğer kategorisinde (1,570 puan) tarafından
Bu kadar mama karşıtı olmayi anlamiyorum!!!

37 Cevaplar

0 oy
tarafından
O mama karşıtlığı yüzünden benim kızım iki gün kuvezde yattı aklıma gelince deliriyorum inan ben mama verelim dedim yeni doğum yapmıştım annemde öyle çocuk hep ağlıyordu süt yoktu görümcem arıyormuş eşimi aman mama vermeyin aman biberona alışır aman mama çok masraflı kendi normal yapmış sürüde gelmis emzirmis burdaki halimizi düşünmemişti sonradan verdik çocuğa ama iş işten geçti yeni doğan ateşi çıktı ve sıvı kaybetti 39 derece ateşle yatırdım çocuğu  beslenme yok demişti doktor halen unutmuyorum kendi ellerimle çocuğumu aç bıraktım ben görümcem 1 ay sonr ageldi diyor hakkını helal et ben bilmiyordum biraz da benim yüzubden oldu diye dedim bir şey olmaz ve diyim
(1,570 puan) tarafından
Ayy raabim sifa vermiş çocuğuna ben verdim vaka hastahane de aynı gun dogum yapana bi kadin vardi bebek aglamak dan patliyirdu kaynanasi mama verirmedi dedim teyze ölecek bi cocuk aglamkdan mama verin yazikdir bana dedi öyle olur mu ac kalsin ki emsin mama olmaz dedi ve vermedi cocuj patliyordu  aglamakdan
tarafından
Cahillik ya benim annemde kızdı eşime dedi kendi oğlum.olsaydi asla dinlemezdim ama şimdi bir şey dersem  senle kavga eder falan kendi oğlum olsaydı ona bile sormam gider alırdım.mamayi demisti
-Reklam-
0 oy
tarafından

Sütüm oldugu halde mama verıyorum laf syleyenkerede parası szden ckmıyo cocukda bnm onun için en ıyısını bız dusunuruz sızn dusunmenıze gerek yok dıyorum :)

(1,570 puan) tarafından
Kapak cevap :)
(1,243 puan) tarafından
Cevap güzelde merak ettiğim şey sütünüz varken mamayı neden veriyorsunuz ki. Mamaya karşıt değilim yanlış anlamayın.  Hani bilmediğim sizin Anne olarak tecrübeniz vardır diye sormak istedim. Benim kızım 10 ay olacak hep emzirdim hiç mama vermedim. Bunu burda bi komşuya dedim kadın bana şifa niyetine mama verseydin 1 2 kez dedi.:)
tarafından
2 aylıkken emmeyı bıraktı benım kızım. Sutum oldugu halde döndüremedim gerı memeye . 2.aydan snra o emmeyı bırakınca bende sagıma basladım. Gece gunduz full sagıyorum ama durmadıgı zamanlarda
Evde kmsede olmayınca  sagıma zaman ayıramadm ve  o asamalarda sutu sagamadıgım bosluklarda mama verıyorum. Suan 11 aylık kızım  , 9 aydır sagımla ugrasıyorum ben . Her anne bebegı ıcn en dgrusunu en ıyısını yapar. Bana hep ugrasma nıye sagmaya ugrasıyosun canın yanar dedıler buna annemde dahıl bende dedm sen bızım ıcn canını verırsn bende evladm ıcn canımı koyuyorum ortaya.  Sırf anne sutu alabılsn dıye gece gunduz ugrasıyorum onun ıcn .
tarafından
Sagıma fırsat bulamayıncada mama verıyorum hala. Ek gıdada alıyo ama oek ıstahlı bı bebek degıl benm kızım o yuzden aldıgı ek gıda doyurmuyo onu
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Burada da yapan denk geliyor onu maalesef arada
(1,570 puan) tarafından
Bu dusunceye sahip cogu kişi var
(13,304 puan) tarafından
Çok hem de. Oysa bilmiyorlar ki anne sütü ile asla bir tutmam ama anne sütü emerken bebek ilk on beş dakika su emer sonra vitaminli süt kısmı gelir mamada öyle birşey yok direk vitamin içiyor bebekler kilo alımı vs hepsi ondan
0 oy
(1,741 puan) tarafından
Zehir olarak görüyorlar cunku kendileri unu kavurup kavurup vermişler  smdi mamayi öcü ilan ediyolar valla ben 3.5 ay emzirdim o da mama destekli artmadi hic sütum napabilirim ac mi bırakayım çocuğumu simdi 13 aylik mamasını da iciyo herseyi de yiyo sağlığı yerinde ınsanları anlamak zor emzirirsin bu zayıf sütun yetmiyo mama ver derler mama verirsin cok şişmiş obez olur derler valla önceden cok takıyordum ama artık umursamıyorum bende olmayınca olmuyor napabiliriz
(1,570 puan) tarafından
Aynenn benimde yok du mama verdik
0 oy
(932 puan) tarafından
Ben 6 ay bile dolmadan mamaya başladım iyiki de vardı mama besleme surecim harika geçti maaşallah çok güzel büyüdü ama bu mama karşıtları yla o kadar çok birbirime girdim ki.anlatamam şimdi yine hamileyim hiç hiç dert etmiyorum yine süt olmazsa vs diye bir de o karşıtları ne kadar yıprattılar beni unutmadim cunku
(1,570 puan) tarafından
Cok baski kuruyorlar insanjn üstünde
0 oy
(4,340 puan) tarafından
Vallaa zorunlu durumlaar dışında ben de mamaya karşıyım.  Sütun  olmaZ gelmez bebek emememz vs verirsin ama keyfi yok göğsüm  aciyor yok çıkarıp  çıkarıp  emziremem yok akıyor vs vs basit sebeplerden mama verenlere karsıyım. Ne kadarrrr icinde doğal  içerik olsa da paketli gıda gibi geliyor bana yani fabrikasyon.
(1,570 puan) tarafından
Yani anne suutu harika bisey ama mecburen maama veren anneler var zaten zor surevmc den geçip mamayi verdik bi de bunlarin konusmasi yok mu bitiyorum
0 oy
(996 puan) tarafından
Sezeryan yarim insan

Mama veren anne sutu olmayan eksik anne

:)  körolasıcı önyargilar
(1,570 puan) tarafından
Kahrolsunlar:)
0 oy
(423 puan) tarafından
Neden karşıyım canım biliyor musun ? Gerçekten mamanın içerisinde bir sürü vitamin, mineral var. Bunlar cok faydali ama bunları biraraya getirmek, saklama koşullarının sağlanması için kullanılan bileşenlerin vücuda büyük zararı var. 

Örnek: Bakır sülfat..Tarım ilaclarinda kullanılan, tahriş edici özelliği olan bir bileşen. 

İnosin 5.. tavuk, et sanayi atıklarından elde edilen bir madde. Mamalarda lezzet arttırıcı olarak kullanılıyor. 

Daha bir sürü şey.. üzgünüm ama ben çocuğuma bunları yedirmem. Gider organik, koruyucu içermeyen, şekersiz yulaf unu pirinç unu yediririm. En azindan Bu maddeler girmez vücuduna.
(1,570 puan) tarafından
Seni fikrin saygi duyarim sende bana saygi duymak zorundasın ortakik yerde on yargı dagitmaya gerek yok
(423 puan) tarafından
Haklı yoruma böyle mi cevap veriliyor ? :)
0 oy
(669 puan) tarafından
Boşver kız boş boş konuşmuş insallah bi guun muhtac olurda gorur o zmn pirinc ununu bende dogdu dogalı mama veriyorum millete gore zehir veriyoruz sanki 
(1,570 puan) tarafından
Onlara gore oyle
0 oy
tarafından
Şimdi sütleri var çya atip tutmak kolay. Allah korusun mamaya mecbur kalırlarsa ne verecekler çok merak ediyorum. 
(1,570 puan) tarafından
Bende merak ediyorum
0 oy
(693 puan) tarafından
Valla sütüm var ama ne olur ne olmaz mama almıştım keşke içsede ikisini bir arada versem nefret ediyor mamadan asla ağzına almıyor içse vericem kesim kilo alsın diye 
(1,570 puan) tarafından
Gelisimi iyise verme canim biz mecbur kalip veriyiruz
0 oy
(5,216 puan) tarafından
Aman boşver kız ne takıyorsun milletin örümcek kafası kadar beyniyle konuştuğu lafı valla bak erken yaşlanırsın ha :) 
(1,570 puan) tarafından
Takmiyom ya goruncence biseuler diyesim geldi :)
0 oy
tarafından
Mama karşıtı olan büyüklerimiz var yaa..süt yetmedigince çaya ekmek doğrayıp vermiyolarmiydi acaba..hepsinin bol bol sütü mu vardı..bn annemo 40.gun emmisim.sonrasnda annem.hep çay ekmek vermiş bana..yemek sularından falan icirmis .hangisi daha sağlıklı acaba..ben oğlumu 2 yaşına kadar emzirdim..kızım da mama takviyesi yapıyorum cnku yetmiyo bazen ..
(1,570 puan) tarafından
Ya zaten mecbur kalinca hersey yapiliyo mama cok pahali bi meme yemeyenler sanki hepsi mama mi aliyo gücü olmayan cay ekmek yada baska bisey veriyor
tarafından
Valla cnm ben günde bir iki kez vermeme rağmen bir iki hafta gidiyo .birde  sürekli verenler Allah kolaylık versin gerçekten bu geçim skntisinda çok zor .
(1,570 puan) tarafından
Bi kutu bizr 5 gun gidiyor
tarafından
Valla Allah kolaylık versin cnm..ona parada dayanmaz..devlet mamaları ücretsiz dsgitmali .bu maaslarla çok zor..
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Cahiliyett başka birşey değill
0 oy
(9,620 puan) tarafından
Çünkü mama zehir ve bizler çocuklarımıza zehir vermeye bayılırz
(1,570 puan) tarafından
Bize katil gözüyle bakiyorlar
(9,620 puan) tarafından
Oglumda mama kullandım kizimda kullanmıyorum ama mecbur kalırsam yine kullanırım..aman bosver kim ne gözle bakarsa baksın  şeytan suratlilar kimsenin ne dediğini takma benim ablamın ilk kizinda 1 gram sütü gelmedi mecbur doğar doğmaz mama vermek zorunda kaldı ama ikinci kizinda masallah dolu dolu emzirdi demekki onun nasibi yokmuş ama insanlar bunu anlayamazlar hic bi zaman
(1,570 puan) tarafından
Nasibe inaniyorum bende
0 oy
(135,552 puan) tarafından
mama zehir diycekler nerdeyse herkez ister gogsunde sut dolsun tassin olmayinca napcan acmi birakcaz 
(1,570 puan) tarafından
Vala oyle kafaya sahip olanlar ac kalsin diyorlar

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 206 göst.
21 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ayşegül Salkım (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 870 göst.
17 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Bsrdrk (1,554 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 240 göst.
19 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 270 göst.
14 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Bsrdrk (1,554 puan) tarafından soruldu

411,404 soru

12,384,139 cevap

43,402 kullanıcı