+3 oy
1,644 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Hiçbiryere böyle uzun uzun yazmamıstım bır arkadasla dertlestık buraya da atmak ıstedım hıkayemi.. 

2016 yılının nisan ayı 19 yasında bır genc kızdım unıversıte sınavını (YGS ) kazanmıs LYS' ye hazırlanıyordum ki rahatsızlandım cabuk yorulmaya,merdıvenı bıle cıkamamaya, yemek yememeye baslamıstım yataktan cıkacak halım olmuyordu ınat ettım mevsımdendır dedım gıtmedım hastaneye bır hafta yattım evde sonra wc ye bılr emekleyerek gıdecek duruma gelınce hastaneye kaldırıldım kanlarım sıfırın altına düşmüştü hemen buyuk bır hastaneye gonderdıler bel kemıgınden bıyopsı yapıldı kemık parcası ve sıvı alındı kan takvıyesı baslandı hafta sonuna denk gelmıstım 2 gun oyle yattım hemsıre gece seruma bakmaya gelınce agzından kacırdı senın kemoterapın ne zaman baslıyordu canım dedı ne kemoterapısı dedım aaa ben karıstırdım sanırım dedı cıktı ama ben hemen telefona yapıstım sabaha kadar arastırdım herseyi ve kendımı hazırladım ben yenıcem bunu da atlatırım ben dedım bır damla yas dokmedım kanserım dıye  sabah aılem geldı yanıma doktorla konusmuslar tahliller cıkmıs hepsının gozlerı kan canagı bellı etmemeye calısıyorlar bana. nasıl soyleyeceklerını bılemıyorlar onlardan önce ben gırdım lafa bılıyorum kanserım ama atlatıcam uzulmeyın nolur dedım bana sarılıp ıyıce bı agladılar onlar aglayınca bende agladım ama kanserden degıl onlar uzuluyo dıye.. 

ertesı gun kemoterapı basladı damarı yakan bulantıyı hat safhaya cıkaran ıllet bı ılac uc gun sonra dus alıcaktım annem yanımda refakatcı kalıyordu dusuma da yardım ıcın yanımdaydı dusme bayılma vs olabılır dıye ellerımı saclarıma bı attım köpuklemek ıcın parmaklarımın boşa cıktıgını hıssettım saclarım parmaklarımın arasında kalmıstı kopmus gelmıslerdı elıme anneme dedım anne sen cık ben hallederım dedım bılıyorum dayanamaz annem cıkınca bı cektım ellerımı tam tahmın ettıgım gıbı ovdukca yıkadıkca cıktı saclarım kökunden avuc avuc kafama havlu sarıp cıktım ve hasyaneye tras makınası ıstedım kalan saclarımı belıme kadar olan saclarımı kazıdım kellik de cok yakısıyormus bana gormus oldum bonelerle tarz yapmıstım :D

kemoterapı ardından kan takvıyesı bırde ustune enfeksıyon derken 45 gune yakın yattım ılk ay korıdora bıle cıkmadan yattım orda kafa yemelıktı ama Allah'tan sevgılım vardı her fırsatta onla konusuyordum :D 45 gunun sonunda 10 gun eve ızne cıkıyordum gerı gelıp 1 ay yatıyordum yıne kemoterapı.. derken 6 ay boyle bıttı hastalıgın ılerlemesını kemoterapı ıle durdurduk ama tamamen atılması ıcın nakil şarttı kötu huyluya yakındı hastalıgım.. 

annem babam öz kardesım uvey kardesım bir sürü yakın akrabam hepsı verici oldu ama hıc bırı uymadı.. 

Turkıyede yok yurtdısında Almanya'dakı bırının uydu 3 ay gectı uluslararası bankalardan onay cıkmamıs olmadı oda  gelemedı.. 

kemoterapı bıttı nakıl almazsam tekrarlayacaktıve tekrar aynı şeyleri yasayacaktım ne kadar dayanabılırdım bılmıyorum cunku cok agır ılaclar.. 

son anlara geldık artık annemden yarım uyum vardı onu denemek son careydı cunku tutmama ıhtımalı çok yuksektı derken Turkıye'den bulundu dedıler dunyalar benım oldu..

1 hafta boyunca check UP yaptırdım hastane hastane herseye baktırdım nakıle hazırlık yapıyoruz yanı dosyayı tamamladım ve nakıl olursam yüzde 20 ölum rıskım vardı  yüzde yüz kısır kalacaktım daha 19 yasnda o yuzden sevgılımle konusup anlastık nıkah kıyıp embrıyo dondurduk en son  dosyayı aldım doktora gıttık doktor dedı kı sevgi senın haberın yok mu yıne mı olmadı? dedım ama nasıl çöktum anlatamam son anda verıcı vazgecmıs.. 

O kadar umutlandım ve o kadar yıkıldım kı o 6 ayın ıcınde hergun bır umut bekledım ama yılmadım bı sekılde tutundum.. 

Neyse dedık ılaclara devam ederken bız dugun kurduk e nıkahlandık sonucta bı dugun sarttı :D hıc bıseyı umursamadan evlendık esımın aılesı basta ıstemedı haklılar yarınım bellı degıldı kımsenın degıl tabı ama zor anne baba bıle ısteye gıt bunu yap dıyemez hak verdım ve zamanla kızları gıbı oldum hıcte bana ıstenmedıgımı yansıtmadılar Allah var ben esımden snradan duydum hepsını :)evlendıkten bır ay sonra rutın kontrole gıttık doktor dedı kı Sevgi ıyıye yonelmıs hastalıgın kanser hucrelerı azalmıs artık nakıle gerek yok su durumda nakıl cok gereksız risk demek dedı :) o odadan nasıl cıktık esımle nasıl mutluyuz ve orda doktora sorup hamıle kalmaya karar verdım bencıllıktı belkı bıraz ama tatmak ıstedım annelıgı ölmeden ve oglum suan 3 yasında tedavı bıtelı 5 yıl oldu cok sukur ama hersey cok guzel oldu ya :) Allahım benım gıbı atlatanlara bıdaha ugratmasın kımsenın de basına vermesın hastanede savasanlara da acıl sıfalar versın... 

Okuyanlara sımdıden tesekkurler baya ıcımı döktum :)

44 Cevaplar

0 oy
(2,588 puan) tarafından
Rabbim kimseye yaşatmasın en çok neyi düşündüm biliyomusun okurken donör olmak bu kadar zor mu daha kimbilir senin gibi umutla bekleyen kaç bin kişi  var ama bizler sadece okuyup geçiyoruz keşke bazı şeylere daha duyarlı olabilsek 

Ben düşündüm donör olmayı ama küçük yaşta hepatıt geçirdiğim için kan bağışı bile yapamıyorum inşallah herkes en kısa zaman da şifasını bulur 
tarafından
Amın canım ınsallah bende cok dusundum basıt ama cevre cok etken verıcı olsa bıle bende oldugu gıbı vazgecırebılıyorlar malesef bılıncsız ınsanlar
-Reklam-
0 oy
(30,403 puan) tarafından

Eşine helal olsun hiç bırakmamış elini. Allah'ım yaşatmasin tekrar

tarafından
Allah ondan razı olsun :) amın canım
0 oy
(12,272 puan) tarafından
Hepisini okudum o kadar çok şükür etmeliyiz ki Allah'a sana ve ailene bu sevinci yaşattığı gencecik kardeşimin 

Hikâyesi yarım kalmadığı için

iyi iki mücadele yi bırakmadın ve pes etmedin 
tarafından
çok sukur kuzum cok sukur herkes boyle atlatsa keske duam hep bu ama hayat ıste
0 oy
(2,396 puan) tarafından
Elhamdülillah sonu çok güzel olmuş Rabbim bir daha yaşatmasın inşaAllah darısı tüm hastalara inşaAllah
tarafından
amın canım ınsallah
0 oy
(3,159 puan) tarafından
Rabbim bidaha yaşatmasn canım
tarafından
amın canım Allah kımseye yasatmasın
0 oy
tarafından
Ahhhh canım benim nasıl ağlattın beni inanki ağlaya ağlaya okudum çok şükür kuzum benim bir ömür ailenle mutlu huzurlu sağlıklı olun inşallah nasıl güzel yazmışsın beee içim gitti Rabbım evladını da sana bağışlasın inşallah 
tarafından
Vallahi hala da ağlıyorum:-(
tarafından
ama yapma ya olmaz boyle kı :(
tarafından
Kuzum ben zaten çok ağlak bir insanım vallahi her şeye ağlarım ama simdi kendimi tutamıyorum beee gülüm
tarafından
agla o zaman dök ıcını :)
tarafından
Canın sağolsun beee ne yapayım anam beni bu dünyaya ağlamak için doğurmuş beni
0 oy
(146 puan) tarafından
Şu an yanımda kızim yatıyor ve senin yazını ağlayarak okudum. Rabbim sana yavruna ailene sevdiklerine bir ömür boyu sağlık huzur mutluluk versin inş.  Rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin inş. Şu an öyle duyguluyum ki.... Rabbim bir daha o kötü günleri göstermesin.  
tarafından
amın ınsallah canım rabbım kımseye gostermesın hastalara acıl sıfalar versın  uzulme bak mutlu son çok sukur :)
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Ayyy aglayarak okudum yemin ederim rabbim kimseye yaşatmasın sana ve ailende mutlu uzun ömürler versin
tarafından
Amin ınsallah canım kımseye yasatmasın rabbım.. Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Ay ne güzel güçlü bir kadınsın helal olsun sana  tebrik ediyorum işte kadın dediğin böyle ilk şeyde dusmemek ayakta tutunup hayalini gerceklestirmek
tarafından
:) Allah razı olsun canım dık durmak sart yoksa hayat yıkar hayat yıkmasa ınsanlae yıkar
0 oy
tarafından
Rabbim bi daha yasatmasin çok duygulandım ya ... çok şükür şimdi iyisin 
tarafından
amın canım çok şükür ıyıyım
tarafından
Rabbim çocuğuna bağışlasın seni ♡♡♡
0 oy
(54,504 puan) tarafından
Caniminici Rabbim bir daha yasatmasin ahmete esine bagislasin seni ❤️❤️❤️
tarafından
Allah razı olsun ikbalim  sagolasın :))
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Cokkk duygulu gözlerim doldu okurken ama en çok eşini ve ailesini taktir ettim canm seni yalnız bırakmamışlar 

Abimin kız arkadaşıda kanser bizde reddetmedik ikiside üzülmesin die Rabbim onada şifa versin oda kurtulur insAllah 
tarafından
Evet canım hep yanımdaydı sagolsun esım :)

Allahım acıl sıfalar versın ınsallah sonları bızım gıbı evlı mutlu cocuklu olur hıcbısey yasanmamıs gi gerıse kalır yıllar yıllar gecer ustunden
(3,417 puan) tarafından
İnsAllah canm Rabbim sana evlatlarınla uzun ömürler versin birdaha yaşama insAllah
0 oy
(4,284 puan) tarafından
Rabbım tekrar gostermesin kemoterapi almadim ama 9 günlük bir hastane seruvenim oldu o bile 9 yıl gibi gelmişti ne güzel dayaniklisin Rabbım evladına bagislasin seni inan okurken kendimi görür gibi oldum hikayeler benzer ama bende de hastalık farklı bende 2017 yılında üniversite sınavına girecekken öğrendim herseyi tamamen sorun çözülmedi işin tedavisi aldim ama başka yerden patlak verdi bakalim Allaha emanet canlarimiz hergun kızımın yüzüne baka baka uyuyorum ertesi gün bisey olursa goremezsem o günlerini diye
(4,284 puan) tarafından
Amin kuzum allah razı olsun bin kere her nefis ölümü elbet tadacak ama bole hastalıkları yaşayınca bilince de acaba ölümüm bundan mi olacak düşüncesi kahrediyor.duruya hamile kaldım normal doğum yapamazsın ikinirken beynine pıhtı gider cocuk da sende ölürsün dediler git nerde takip olduysan orda doğur dedi bana doktor. Üniversite hastanesinde doğum yaptım başka hiçbir yer kabul etmedi . Suan ondan da 2. Cocuk istemiyorum daha kendim bile ne olduğumu anlamadan gene bole şeyler yasayacagim korkusuna
(54,504 puan) tarafından
Doktorlarda doktor olduklarına pismanlae
(4,284 puan) tarafından
Kimisi var benimle birlikte bu mücadele de ortak olan kimisi var senin bebegini almakla mi yoksa beynini açmakla mi uğraşacağım diyenlerde var Rabbım merhametli insan cikarsin her kosulda
(54,504 puan) tarafından
Aminn canim
tarafından
çok gecmıs olsun o ıslemı dedeme yaptılar bılıyorum zor bı ıslem :( kıza da cok uzuldum Allah hayırlı ınsanlarla karsılastırsın ama suan senın bu sekılde hayatını rıske atman hıc dogru degıl belkı bana dusmez ama soylemsem sorumlu hıssederım sonuna kadar mucadele etmelısın evladın ıcın kndın ıcın esın ıcın aılen ıcın bosverıp Allaha bırakılmaz once deveyi bafla sonra tevekkul et yanı Allaha bırak demısler sen deveyı baglamazsan o deve gıder Allah korusun demekle yerınde durmaz kı lutfen mucadeleden vazgecme hayat herseye ragmen sevdıklerımız ıcın yasamaya deger
0 oy
(8,580 puan) tarafından
Ahhh canim benim yazdıklarını tek tek okudum.  Kıyamam ya   . Cok şükür ki atlatmışsn rabbim kimseye yaşatmasın.  Sağlığımızla sınamasin inşallah ♥️☺
tarafından
cok sukur canım ☺️ amin kımseyı sınamasın rabbım saglık olmayınca hıc bısı olmıyor
0 oy
(12,325 puan) tarafından

Kanseri yenenler hep çok güçlü gelir... Ben babamı bu illetten kaybettim daha 50 yaşındaydı 2.5 yaşında kız kardeşim vardı ben 3 aylık hamileydim. Son sözü yavrularım ben size doyamadım oldu. Rabbim hiçbir çocuğu anasız babasız bırakmasın. Hastalara acil şifalar versin inşallah

tarafından
oylelerdır zaten guclulerdır yasadıkları yaslandırır kendılerı genc kalsa da farklı bır olgunluk farklı bır yapı oturuyor ınsana ıster ıstemez.
Basın sagolsun canım nurlar ıcjnde yatsın baban :(
0 oy
(62 puan) tarafından
Bugün okuduğum en güzel post Allah seni evladına bağışlasın hep ve bir daha sana vede hiç kimseye bu hastalığı uğratmasın 
tarafından
Allah razı olsun canım güzel duan ıcın amin
0 oy
(5,213 puan) tarafından
Len gece gece bu neydi ağlayarak okudum allahım hakkında en hayırlı kapıları açsın en güzelleri seninle olsun inşallah çok mutlu olursun böyle mutlu haberler almak inan çok güzel
tarafından
Allah razı olsun canım hep guzel haberler almak dılegıyle :))
0 oy
(434 puan) tarafından
Allah butun sıfa bekleyen hastalara sıfa versın tez zamanda ıns cok sevındım cok sukur atlatmıssn ıns benım annemın patolojisi temız cıkar :(
tarafından
ınsallah temız cıkar canım Allah buyuk uzme kndını
0 oy
(487 puan) tarafından
Ne güzel cnm Allah bir daha yaşatmasın inşallah yaşayan herkese de şifalar versin 
tarafından
amın ınsallah canım
0 oy
(11 puan) tarafından
Ağlaya ağlaya okudum cook gecmiş olsun Allah sana uzun obur versin annem aklima geldi ondada kanser vardi ama gecti  atlatik Allaha cook şukur   :) 
tarafından
çok sukur canım rabbım tekrar ugratmasın ınsallah :)

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,196 göst.
27 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif5858 (214 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 651 göst.
22 Ocak 2020 Diğer kategorisinde papatyambenim06 (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 644 göst.

Kategoriler

1,492,304 soru

24,383,591 cevap

348,907 kullanıcı

...