Dışa dönük taşınmamalı: En sık yapılan hata işte bu. Dışa dönük taşındığı zaman bebeklerin sırt kavisi kaybolur. Omurga C şeklinde değil dimdik olur. Oysa doğal kavis C şeklindedir ve bebeği haddinden fazla yormuş olursunuz. İşin bir de nörolojik kısmı var. Çoğu slingde ve kanguruda bu pozisyonda taşımak mümkün olsa da önerilmez. Neden?Yüzü dışarı dönük bebek fazla uyarana maruz kalır, daha zor uyur, daha fazla yorulur. Arabaların sesi, ışıklar, etraftan gelen geçen insanlar birkaç aylık bebek için çok fazla uyaran anlamına geliyor.
Sırtı anneye babaya dayalı şekilde, yani yüzü dışarı dönük taşınan bebeğin omurgası ve boynu desteksiz kalır. Dışa dönükken, omurgasının doğal kıvrımına aykırı bir şekilde taşınır. * Uykusu gelirse boynunu destekleyecek bir kısım yoktur. Dışa dönük taşınırken uykusu gelen bebek, boynunu y*****şekilde eğer ve kotu bir pozisyonda uyur. Tüm bunlar da bebeğin sağlıksız şekilde taşınmasına yol açar.
* Birkaç aylık bebeğimize TV izletmiyorsak, lütfen dışa dönük de taşımayalım. Pek çok anne, bebeğin dışa bakmadığı zaman sıkılacağı iddiasındadır. Oysa bebek, kafasını rahatça çevirerek etrafı izleyebilir. 6.aydan sonra da bebeği sırtınızda taşıyabilirsiniz. Ya da bebeğinizi başka şekilde sakinleştirip slinge alıştırabilirsiniz.
bu sadece makalelerden biri umarim faydali olabilmisimdir