Bence altıncı ayı bekleyin bir ay kalmis zaten . İnstahramda takip ettiğim bir çocuk doktoru en en erken başlanacak zaman beş buçuk aydır diye anlatmıştı . Bebeğin bağırsakları o zamam hazır oluyormuş altıncı ayı beklerseniz gayet güzel olur zaten ileride hep yiyecek yemek bir ay daha içsin mamasını.
Başlarken de iç gün kuralı var . Bebeğe yeni tattirdiginiz her beşinde üç gün kuralını uygulayacaksiniz. Mesela yoğurtla başladınız birinci gün bir çay kaşığı , ikinci gün bir tatlı kaşığı ,uçucu gün bir yemek kaşığı vereceksiniz çocuğun yoğurda alerjisi varsa üç gunde belli eder sizde gozlemleyeceksiniz vücutta kaşıntı kızarıklık başka herhangi bir değişiklik oluyormu diye .bir sorun olursa o gıdayi tüketmeye ara verip doktora danışın.her yeni verdiğiniz şeyde bu kuralı uygulayacakssiniz. Mesela yoğurdu denediniz bir sirun olmadı sonra patatese gectiniz patatesi de üç gün verirken yanında yoğurt verebilirsiniz böyle böyle yeni denemeler ve önceden denediklerinizle devam edin. İlk aylar ek gıdaya doymasini beklemeyin sadece alışıp tadacak .günlük ek gıda altıncı ayda yarım çay bardağı kadar olabilir. Sonra bebeğe göre arttirirsiniz .
İnek sütünü yoğurt peynir yaparak verebilirsiniz ama direk olarak bir yasa hatta iki yasa kadar verilmiyor. Balda bir yaşa kadar yasak . Yumurya beyazını bazı doktorlar verin diyor bazıları bir yaşı bekleyin diyor . Çilegin alerji riski yüksek onuda bir yasi bekleyebilirsiniz . Patlıcan ve baklada da beklenmeliymis .
Sebzeleri buharda yada suda haşlayın . Çatalla püre kıvamına getirin . Bebek sevmezse içine çok az mama hazırlayıp katabilirsiniz yada azıcık zeytinyağı katabilirsiniz. Sebze olarak genelde patates , kavak , havuç deneniyor önce.
Meyveleri de kabuğunu soyup cam rende de püre kıvamına getirin . Mevsimde ne varsa onları kullanın.
Vereceğiniz şeyleri günlük taze yapın . O gün arttı yemedi diyelim buzdolabına kaldırıp ertesi gün sıcak su dolu bir kaba koyup isitabilirsiniz direk ocağa koymayın bozulacak birşeyse birdaha kullanmazsanız zaten.
Aklıma.gelenler bu sekilde