Kusura bakmayin uzun zamandir bu kadar bilimdisi yorumlar gormemistim. Eger cocuk doktoruna gidiyorsaniz etrafinizdaki duvarlara bir bakin. Koca koca yazılarla ilk 6 ay sadece anne sutu yaziyor. Butun bu doktorlar, bilim insanlar, herkes bosa arastirma yapmış. Carsaf carsaf makaleler bosa yazilmis. Bir bakin etrafiniza ne kadar erken yasta hastaliklar , olumler cogaldi. Sagliksiz beslenme duzeni bundaki en buyuk sebeplerden biri. Bu konu 'bence sorun olmaz' diyebilecek kadar basit bir konu degil. Vebal alirsiniz, yapmayın. Hayati boyunca yemek yiyecek zaten bu cocuklar. 2 aylik bebege yiyecek vermek onun sut hakkindan calmaktan farksiz. Su bile verilmemeli, ne yiyecegi? Lutfen birkac bilimsel kaynaktan neden 6 aydan once ek gidaya gecilmemesi gerektigini okuyun. Hatta ben size Saglik Bakanligi'nin sitesinden bir yazi paylasayim. Elinizde bu kadar sinirsiz bilgiye erisebileceginiz internet gibi bir kaynak varken lutfen biraz arastirin.
Tamamlayıcı Beslenmeye Neden 6. Aydan Önce Başlanmamalı?
Erken başlama anne sütünün üretimini azaltır.
Enfeksiyon ajanları ile karşılaşma riskini ve enfeksiyonları arttırır.
Erken başlandığı için bebek daha iyi büyümez.
İlk aylarda dilin dışarı itme refleksi güçlüdür, bu nedenle kaşıkla beslemek güçtür.
Pürtüklü/taneli besinleri yutma becerisi gelişmediğinden besinlerin soluk borusuna kaçma riski artar; ek besinler boğulmalara neden olabilir.
Bebeğin ileriki yaşamında şişmanlık ve şeker hastalığının daha sık görülmesine neden olur.
Nişasta ve proteinler yeterince parçalanamaz. Bu da sindirim sorunları ile birlikte alerji ve bağışıklık sistemi hastalıkları riskini artırabilir.
Anne sütünün bileşimi bebekler için idealdir. Böbrekler yeterince olgunlaşmadan bileşimi karmaşık besinler verildiğinde böbrek yükü artar.