0 oy
313 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (959 puan) tarafından
4. Ayımıza gireceğiz kızımın huyu değişti. Sürekli mızmız, ağlıyor uyku düzeni yok, sürekli ya kucakta ya meme de. Sizler bu süreci nasıl atlattınız? Keşke şunları yapsaydık dediğiniz bir şey oldu mu bu süreçte. Rabbım tüm çocuklara sağlık versin, ailelerine bağıslasın
Bebek Ayı 3,5

1 cevap

0 oy
(8,844 puan) tarafından
Çok gergindim o dönem, keşke dediğim tek şey bunun normal ve geçici bir durum olduğunu bilerek daha rahat olmamadır. Tecrübesizlik işte. Çocuğumun huyu değişti de hep öyle kalacak sanmıştım.

Tavsiyelerim, yardıma gelebilecek ve işe yarayacak anne, kayınvalide, kızkardeş, elti, görümce... Kim varsa yatıya çağırın :) Ben anneme kaçmıştım.

Meme reddi, biberon reddi, iştahsızlık olursa paniklemeyin, atak bitince eskisinden daha iştahlı olacak.

Uykuya direndiğinde siz de ona direnmeyin, saatlerce sallasanız da işe yaramaz, direniyor mu, alıp odadan çıkarın, biraz evde gezinin, camdan bakın, balkona çıkın, sonra dönüp kimsenin olmadığı sessiz ve loş bir odada yeniden deneyin.

Beslenmeye direniyorsa uyutup öyle beslemeye çalışın.

Farklı emzirme stilleri işinize yarayabilir. Benim kızım yanına uzanıp emzirdiğimde biraz daha fazla emerdi. Burada ayakta gezerek emziren anneler de var.

Kötü haber, atak ile beraber uyku gerilemesi de var. Ve maalesef o kalıcı. Artık gündüz uykularının sayısı ve süresi azalacak. Destekli uyuyorsa 35-45 dk arası uyanır. Desteksiz uyuyorsa atak bitiminde uykusunu düzene koyup 1,5 saatlik uykular haline getirebilirsiniz. 
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 345 göst.
0 oy
7 cevap 437 göst.
20 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Selinayturn (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 236 göst.
29 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Edazeynep3434 (16 puan) tarafından soruldu
...