0 oy
274 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (99 puan) tarafından
Kizlar merhaba benim bebeğim sarılık geçirdi kolik bir bebekti ve gerçekten ilk 5 ay çok zorlandık gazı bile 5. ay sonunda ancak düzeldi. Ve bende mecburen ayakta sallamaya alistirdim ilk zamanlar uyuyordu ayakta 15 20 dk sallama ile fakat sonradan memede uyumaya başladık ve benim gecem gündüzüm kalmadı. Sallamayla da ayakta durdugun an uyanıyor tekrar sallanmak istiyordu ve çılgınlar gibi ağlıyor susmuyordu. Bende karar verdim kendi kendime uyku eğitimi konusuna ferber yöntemini uygulamaya başladım ilk 3 gün bebeğim 30 dk 20 dk ve 3.gun hiç ağlamadi direk uykuya daldı. Şuan 1 hafta oldu ve yavaş yavaş ağlamalar kesildi itiraz seslerine dönmeye başladı. Ama bunu henüz gündüz uykularimiza yansitmadim sadece gece uykusu ile basladim. 15 gün sonunda gündüze de uygulamayı düşünüyorum. Fakat daha alismadigi için mi bilmiyorum ama gece de 3 4 defa kalkıyor emiyor tekrar yatağına koyuyorum uyuyor. Bunu da azaltmak lazım mı sizler nasıl yaptınız gece uyanmalarinda ve gündüz uykularında yardımcı olursanız sevinirim:) ha bide nasıl ağlamasına dayansın vs diyecekler lütfen yorum yapmasınlar hepimiz anneyiz ve evladımız için en hayırlısı neyse onu yapmaya çalışıyoruz. 

2 Cevaplar

+1 oy
(2,030 puan) tarafından
Ferber yöntemini şu an çoğu uyku eğitimci kullanmıyor. Çünkü ağlatmaya dayalı bir yöntem. Çocuğu beşiğe koyup odadan çıkıp ağlamasına müsaade ediyorsunuz. Tekrar girip tekrar çıkıyorsunuz. Bu yöntem bana göre anne-bebek arasındaki güven bağını zedeliyor. Belirli aralıklarla odaya girip çıktığınızda bebek her seferinde hayal kırıklığı yaşar bence. Ağlatmadan da yapabilirsiniz. Bunun için farklı yöntemler de var. Ayrıca gece desteksiz uyutup gündüz desteğe devam etmek bebekte kafa karışıklığı yaratır. Uyku eğitimine gece başlanır genelde ve gündüz uykularında da aynı şekilde devam eder. Bende ayakta sallıyordum kızımı. 7 aylıkken salla dur yöntemi ve ritim bozma ile bıraktık. Mızırdanmalar harici ağlaması olmadı. 1 haftada tamamen kendi kendine uyumayı öğrendi. Ayrıca çoğu uyku eğitimci 2 yaşına kadar odadan çıkmayı önermiyor. Uyuyana kadar odada sizi görebileceği bir yerde oturun. Ağlaması olduğunda sevip okşayıp öpün kucağa almadan diyor. Kızım 25 aylık hala uyuyana kadar yalnız bırakmam. 
-Reklam-
0 oy
(718 puan) tarafından
Instagramda turkan acar var story lerine bakin aglatmadan uyku egitimi vermis bir anne bizde onun sayesinde bu sureci gecirdik bir bakin derim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 270 göst.
4 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde DytGülsün (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 281 göst.
16 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sinemkuzey (175 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,033 göst.
10 Mart 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Güneşkızı (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 411 göst.
...