0 oy
874 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. Bebeğim saçının ön kısmında doğuştan minik beyaz bir tutam saç ile doğdu. 19 günlük . Aranızda bebeği böyle olan var mıdır. Ya da çevresinde? Herhangi bir sağlık sorunu olup olmaması konusunu merak ediyorum . 
Bebek Ayı 1

2 Cevaplar

0 oy
(907 puan) tarafından
Ailenizde albinoluk varmi veya eşiniz tarafinda
(2 puan) tarafından
Hayır albinoluk  yok her ikimizde de .
-Reklam-
0 oy
(10,560 puan) tarafından
Benim bebeğimin saçının yanında küçük bir tutam beyaz saçla doğdu. Bir sorunu yok. Sarışın olduğu için kaynıyor arada ama büyüdükçe benim gibi kumral olacak muhtemelen o zaman belli olur. Bir komşumuz vardı o esmer saçları da siyah saçının arkasında bir tutam beyazı var. 45 yaş civarı gayet sağlıklı. 
(10,560 puan) tarafından
Doktorun verdiği cevabı size aynen atıyorum.

NE enzim eksikligi???? uyduruyor.
Goz kontrolu mu??? Tamamen salaklik!
Nadiren; Waardenburg Sendromu dusunulebilir.
Bu Sendromda; NE enzim eksikligi vardir, ne de Goz kontrolarina gerek vardir.
- Beyaz percem sac.
- Burun koku basik ve genis.
- Sagirlik.
- Gozlerde RENK farki vardir. Biri; mavi, oburu sari olabilir.
Bunlar yoksa, kesinlikle Waardenburg Sendromu degildir, alelade, beyazliktir. HICBIR SEY GEREKMEZ..
(2 puan) tarafından
Valla çok rahatlattı beni doktorunuzun yorumu.

Bize doktorumuz hastalık ismi vermedi aslında.  Takıp edicez dedi. Ama hali tavrı hoşuma gitmedi. Sonra ben googledan başladım okumaya. Okuduklarımdan anladıgım kadarıyla bu beyazlık poliosis diye adlandırılıyor. O bölgede pigment eksilmesi gibi bi şey ama zararsız.  Sadece görüntü olarak saçta bir beyazlık oluyor.  Ama poliosis yanında başka klinik rahatsızlıkların da işaretçisi olabilir diyor . Googleda ya da instagramda poliosis etiketiyle arama yaptıgımda bunlar yazıyor . Hastalıklardan biri de tüberoskleroz diye bi hastalık.  Kimsenin yaşamasını istemem Allah yazmasın kimseye kötü ve zor bi hastalık. Beyin böbrek kalp cilt gözü etkiliyor.  Ama hastalığı da kendi basına araştırınca en sık görülen bulgulardan biri ciltteki sütlü kahve ya da beyaz lekeler . Beyaz saçtan aslında bahsedilmemiş . Ben doktora şey demiştim son gittiğimizde şüphe ettiğiniz şey nedir diye sordum. Hastalığın adını sordum aslında.  Ama o da boşuna kafanızı karıstırmanızı istemiyorm googledan bakarsınız şimdi dedi. Ben de zekayı etkileyen bi durum var mı dedim.  O da olabiliyor dedi. Tabii benim kaynar sular basımdan aşağı indi o an. Kendim araştırınca da bu hastalığın ismi cıktı karşıma. Hastalık da zeka gelişimini yavaşlatan bi hastalık . Ben kendi kendime acaba doktorun şüphe ettiği şey bu hastalık mi diye düşündüm . Her gün çocuğun vücudunu kontrol ediyorum beyaz lekeler var mı diye. Baya kafayı yemek üzereyim yani. En ufak ihtimali bile gözden kaçırmamak istiyor galiba bizim doktor. Ama benim ruh sağlığım gitti tabi bu arada. Sütüm azalacak diye korkuyorum .  Ama sizin yazdiklariniz rahatlattı gerçekten.
(10,560 puan) tarafından
Teninin iki ton koyusu renkler benim bebeğimde de var. Ama 21 aylık ikinci çocuk olduğu için de kıyaslama yapabiliyirum abisi 11 yaş. Öyle zeka geriliği gibi bir durum söz konusu değil. Takip ettiğim doktor Allah razı olsun ne varsa 10 yıldır ona sorarım boşu boşuna koşmaktan çok kurtardı beni.
(2 puan) tarafından
Beni bile rahatlattı doktorunuz Allah razı olsun valla  . Rastgele  olan bi saç aslında ama nasıl da strese girdim. Allah uzun sağlıklı ömürler versin evlatlarımıza  teşekkür ederim size de konuşmak bile iyi geldi
(10,560 puan) tarafından
Rica ederim sağlıkla büyüsün

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 238 göst.
14 Ağustos 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde mmervee (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 286 göst.
0 oy
1 cevap 276 göst.
0 oy
7 cevap 375 göst.
13 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ikomu (97 puan) tarafından soruldu
...