Bebek Görüntülü Konuşma: 8 Aylık Bebeğim Etkilenir Mi?

0 oy
842 göst.
11 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (389 puan) tarafından soruldu
Kızlar iyi akşamlar kızım 8 buçuk aylık bu zamana kadar hiçbir şekilde tv telefon izletmedim bu konuda çok hassasım lakin gurbette yaşadığımız için ailemden Uzakta bebeğimi görmek için her gun 2 3 sefer Görüntülü konuşma oluyor içim rahat etmiyor bebeğim etkileniyor mudur telefon dan alışkanlık haline gelir mi gelişimi fln olumsuz etkilenir mi sizce?

8 Cevaplar

+1 oy
11 Nisan 2023 (64 puan) tarafından cevaplandı
Arkadaşlar kendinize neden bunu yapıyorsunuz Allah aşkına, annelik içgüdüsü anlarım ama bir yere kadar lütfen. Ya bilgi eksiğinden kaynaklanıyor yaptığınız ya da fazla evhamlısınız. 7 aylık bebeğim var özel eğitim öğretmeniyim, anaokulundan lise kademesine her yaştan özel çocuklarım oldu. Otizm sonradan gelişmez, telefon tablet izledi diye otizm oluşmaz. Uyaran eksikliği sendromu olur, o da günde yarım saat izletmekle olmaz. Ki çok şükür bu çocuklar da erken tanı ile kreş ve etkinliklerle akranlarını yakalıyor gelişim açısından. Korktuğumuz şey telefon tablet olmasın, çocuğunuzla iletişime geçmemekten korkun lütfen. Çeneniz ağrıyana kadar çocukla konuşmalısınız, sadece siz de değil babası anneannesi dayısı komşunuz. Çocuğu her gün aynı ortamda da tutmayın, parka gidin markete gidin müzelere gidin, hiç imkanınız yok hava soğuksa komşuya gidin komşunuz gelsin çocuk farklı şemalar görsün. Görüntülü konuşmadan da korkmayın, bizler TV tableti neden önermiyoruz çünkü çocuk karşıdan bir uyaran almadığı için tamamen kendine bir dünya oluşturuyor oraya gömülüyor ama görüntülü konuşurken karşı tarafın tepkileri oluyor ona reaksiyon alıyor, aksine bu bebek için iyi bir şey farklı yüz farklı insan. Ben evimde televizyonu sadece akşamları haber için açıyorum, çocuğum görüyor spikere gülüyor hatta kahkaha atıyor onunla konuşmak istiyor, reklam çıkınca kitleniyor hiçbir tepki yok öyle olunca kapatıyorum direk. Çocuk şarkıları açıyorum ama bırakıp gitmiyorum, şarkıya onunla eşlik ediyorum bana bakmasını sağlıyorum, ona sürekli uyaran veriyorum. Televizyonu hiç açmadan evde sessiz tek başınıza ya da anne baba ile ne kadar çocuğun kelime dağarcığını genişletebilirsiniz, ne kadar farklı şemalar görmesini sağlayabilirsiniz. Televizyonu öcü olarak görmeyin lütfen kendinizi sıkmayın bu kadar.
11 Nisan 2023 (389 puan) tarafından yorumlandı
Doğru söylüyor sunuz aslında ama iste insanın en yakınında böyle bi durum olunca ister istemez kuşkulaniyo insan sormak fikir almak istiyor
11 Nisan 2023 (64 puan) tarafından yorumlandı
Annelik, haklısınız  :)
12 Nisan 2023 (174 puan) tarafından yorumlandı
Ne guzel anlattınız gercekten herkesin icinden bir şey çıkarabilecegi bir yorum
12 Nisan 2023 (70 puan) tarafından yorumlandı
Sonunda ya üç aylık bebeğim var o kadar tepki varki telefon televizyona korkuyordum artık teşekkürler güzel anlatımın için
-Reklam-
0 oy
11 Nisan 2023 (560 puan) tarafından cevaplandı
Sizi tebrik ediyorum  Etkileneceğini sanmıyorum 

:)) 
11 Nisan 2023 (389 puan) tarafından yorumlandı
Teşekkür ederim :)
0 oy
11 Nisan 2023 misafir tarafından cevaplandı
Benim kızda 9 aylık bu zamana kadar tv telefon filan hiç vermedim arada eşim ailesini hafta da bir kere görüntülü arıyor anca o şekil telefon görüyor. Ama o anlık bir daha eline almadığı için etkilenmiyor. Etkilenmez canım rahat ol. 
11 Nisan 2023 (389 puan) tarafından yorumlandı
Ya ne biliyim telefonu eşimin yada benim elimde gördüğü an hemen bakmak istiyor elimize atiliyor fln merak mi ediyor yoksa alışıyor mu emin olamadım soruyum dedim teşekür ederim cvp için
11 Nisan 2023 (202 puan) tarafından yorumlandı
Canım merak ediyorlar alıştığından değil aynı durum bizde de var çünkü :))
11 Nisan 2023 misafir tarafından yorumlandı
Aynen sadece merak ediyor canım. Öyle hemen alışmaz bağımlı olmaz merak etme canım.
0 oy
11 Nisan 2023 (97 puan) tarafından cevaplandı
Babası üç güne bir nöbete gidiyor bende konuşturuyorum çok seviyor babasını mutlu oluyor bol bol konuş bebekle bence  önemli  olan o
11 Nisan 2023 (389 puan) tarafından yorumlandı
Anladım canım teşekkür ederim
0 oy
11 Nisan 2023 (4,133 puan) tarafından cevaplandı
Telefon durumu bebekten bebeğe değişen bi durum. Goruncemin kızı baya telefon bakıyor ve 17 aylıkken her kelimeyi tekrarlıyordu baya kelimesi vardı. Tv den danslar ezberlemişti. Ama mesela benim oğluma izletsem eminim ki etkilenir. Çünkü zaten konuşmaya meyilli bi bebiş değil. Ha goruncemin kızı hiç etkilenmiyor da diyemem belki ileride dikkat eksikliği olabilir ya da daha da bağlanabilir.
11 Nisan 2023 (389 puan) tarafından yorumlandı
Benim gorumcemin kızı da otizm oldu bir buçuk yaşında farkettiler doktora götürdüler ekrana bağlı otizm olmuş çok ekrana maruz kaldığı için su anda  dört yaşında hala uğraşıyor lar kreş rehebilitasyon merkezi duyu bütünleme dersler aldiriyorlar rabbim bütün çocuklarimizin yardımcısı olsun inşallah
11 Nisan 2023 (3,665 puan) tarafından yorumlandı
Otizm sonradan oluşan bir sey değildir. Tv tablet otizimi tetikliyor diye kanıtlanmış bir bilimsel bir çalışma yok. Tv tablet konuşma ve gelişim geriliği yapar. O da cok fazla maruz kalırsa yani gorumcenizin bebeginin zaten var olan bir otizmi vardır.
0 oy
11 Nisan 2023 (4,599 puan) tarafından cevaplandı
27 aylık kızıma hâlâ görüntülü konuşma harici telefon göstermiyorum ama hergun 5 10 dakika kadar mutlaka annanne ile haftada 1 kez de hala ve amcalarla görüşürüz onun dışında telefondan ekran görmüyor yeni yeni de TV de yarım saatlik müzikli bebek videoları açmaya başladım şu ana kadar sıkıntı yaşamadım ama daha 2 aydır izliyor o yüzden ileride ne olur bilmiyorum. Mümkün olduğunca böyle devam edin ne kadar geç başlarsa o kadar iyi 
0 oy
11 Nisan 2023 (861 puan) tarafından cevaplandı
Bebegın karakterıyle alakalı bır durum, alıskanlık olacagı donem de gelecektır. Özlelıkle 1.5 - 2 yas arası daha dıkkat etmek gerek. Gozlemlerınızle azaltabılır ya da kesebılırsınız dönem dönem. En azından goruntulude mobıl netınızı kullnın, wifi fazla radyasyon yayıyor. 
0 oy
11 Nisan 2023 (767 puan) tarafından cevaplandı
Bizde de aynı durum var benim de ailem başka şehirde hergün görmek istiyorlar 10 dk kadar gösteriyorum mecburen 8 aylık olacak benim kızımda. Önden göstermeye de 1 1.5 ay kadar oldu başlayalı. Benim de içim rahat değil ama bir yandan da teknoloji çağındayız tamamen koparmak olmaz diyorum. Birde çocukları etkileyen hızlı gidip gelen görüntülere odaklanmaları diye okumuştum bir yerde o yüzden de etkilemez çok fazla diye düşünüyorum. 

📚 Sıkça Sorulan Sorular

8 aylık bebek görüntülü konuşmaya ne kadar süreyle maruz kalabilir?
8 aylık bebekler için görüntülü konuşma süresi genellikle kısa tutulmalıdır. Uzun süreli maruziyet, bebeğin dikkatini dağıtabilir ve uyku düzenini etkileyebilir. Günlük 2-3 seans, her biri 5-10 dakikayı geçmemelidir.
Bebekler görüntülü konuşmaya erken yaşta alışır mı?
Evet, bebekler ekrana maruz kaldıklarında erken yaşta alışkanlık geliştirebilirler. Bu nedenle, 8 aylık bir bebek için görüntülü konuşma seanslarının süresini ve sıklığını sınırlamak önemlidir. Alışkanlık kazanmasını önlemek için bebeği ekrandan uzak tutmaya çalışın.
Görüntülü konuşma bebeğin gelişimini olumsuz etkiler mi?
Kontrollü ve kısa süreli görüntülü konuşmalar genellikle bebeğin gelişimini olumsuz etkilemez. Ancak, aşırı maruziyet, dil gelişimi, sosyal etkileşim ve motor beceriler üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bebekle fiziksel etkileşimi önceliklendirin.
Gurbetteki aileler bebekleriyle görüntülü konuşmayı nasıl güvenli yapabilir?
Gurbetteki aileler, bebekleriyle görüntülü konuşmayı güvenli hale getirmek için bebeğin yüzüne odaklanmayı, konuşmaları kısa tutmayı ve bebeğin tepkilerini gözlemlemeyi tercih etmelidir. Ekran süresini sınırlamak ve bebeği ekrandan uzaklaştırmak önemlidir.
8 aylık bebeğimin ekrana bakmasından endişelenmeli miyim?
8 aylık bir bebeğin ekrana bakması, özellikle görüntülü konuşma gibi kısa ve etkileşimli durumlarda endişe verici olmayabilir. Ancak, uzun süreli ve pasif ekran maruziyeti gelişimsel riskler taşıyabilir. Bebeğin fiziksel oyun ve etkileşimini artırmak daha önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular


1,491,825 soru

24,377,235 cevap

348,413 kullanıcı

...