Kuduz aşısı çocukluk dönemi vurdum ama o zaman 10 gün üst üste vuruyorlardı.
3 sene önce tatilde denizden eve giderken kedinin biri arabanın altından çıkıp bana saldırdı. Yani kuduz endişesi yaşama sebebim kedi ile alakam yokken saldırdı.
Öncelikle hemen bol sabunlu su ile yıkamak gerek.
Öyle 1 hafta falan zamanınız da yok kuduz olursa. Zaten kuduz ise ve hemen aşı olmadı ise geçmiş olsun. ****** kuduz ise aşının ilk gün yapılması ve sonra diğer doların tamamlanması gerek. Son dozu eve gelince İstanbul da devlet hastanesinde yaptırdım bir aşı kartı veriyorlar.
Ayrıca ağır olan kuduz aşısı değil. Böyle durumda birde tetenoz aşısı yapıyorlar. Hamilelikde yaptırdıysanız bilirsiniz ağır olan o. Agır dediğim. Kolu agriyacak ve halsiz olacak.
Birde kedilerde kuduz görülme durumu yok Türkiye de deniliyor o yüzden de kedi olunca biraz umursanmayabiliyor. Ben kediyi birdaha bulamam dedim yaptırdım. İlk vaka olma riski her zaman vardır çünkü