0 oy
170 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (125 puan) tarafından
Kızlar biri bana şu ek gıdaya geçiş olayını detaylı anlatılabilir mi ya? Cahile anlatır gibi anlatın lütfen. Bu sebze meyvelerden tattirip 3 gün sonra farklısini tattirip tadımlar bitince mi yediriyoruz? Kafam basmıyor :) 

1 cevap

0 oy
(382 puan) tarafından
İlk önce yoğurt ile başlamanı tavsiye ederim. 3 gün boyunca sadece yoğurt yiyecek. 1. Gün 1 çay kaşığı, 2. Gün 1 tatlı kaşığı, 3. Gün 1 yemek kaşığı vereceksin. Baktım bebişte bi sıkıntı yok yoğurt rahatlıkla verebilirsin. Sonra sebzeye geçeceksin. İlk 3 gün sadece patates, 3 gün sonra kabak, 3 gün sonra havuç böyle devam edeceksin. Herhangi bir sorun yoksa bebekte çay kaşığı tatlı kaşığı gibi vereceksin. Sonra meyvelerde aynı şekilde. Tadımlarda sıkıntı yaşamadığın meyveleri yoğurduna karıştırıp verebilirsin. Yoğurdu kendin mayala daha sağlıklı. Zaten ilk tadım ayı karın doyurmak için değil sadece alerjisi falan varmı diye test etmek için. Önemli olan anne sütü yada mama hangisini yiyorsa odur. Benim kızımın hiçbir şeye alerjisi falan olmadı. Tadım ayı bittikten sonra eline ne verdiysem yada önüne koyduysam yedi maşallah. Aklıma takılan başka bişey varmı? :)
(125 puan) tarafından
Sebze ve meyveleri tadım için ne kadar vereceğim? Ağzına sokup çekecek mi yoksa yine püre haline getirip çay kaşığı tatlı kaşığı miktarı kadar mı vereceğim
(125 puan) tarafından
Kaç tane sebze meyve deneyeceğim böyle?
(382 puan) tarafından
İlk çay kaşığı sonra tatlı kaşığı en son yemek kaşığı ve buharda yada haşlayıp çatalla ezerek vereceksin. Ama bazı anneler Blender kullanıyor. Yani tamamen püre olarak yapıyor. Ama ben sana püre olarak vermeni tavsiye etmem. Çünkü daha sonra bebek yemek yerken zorlanıyor pütürlü yiyecekleri zor yiyor. Ama haşlayıp çatalla ezerek verirsen pütürlü yemeğe alışır ve rahat edersin ilerleyen dönemde.
(382 puan) tarafından
Mevsime uygun hangi sebze meyve varsa dene mutlaka.  bebekler için havuç avakado falan çok iyi besinler. Turuncu meyveler 1 yaş sonrası veriliyor ama ben kızıma 10 aylıktan sonra verdim bi sıkıntı olmadı. Mesela çileğide 1 yaş sonrası verin diyorlar. Bebeğinin durumuna göre ayarlarsın artık. Mesela kahvaltı olarak ilk önce yumurtanın sarısını vereceksin. 1 yaş sonrası beyazını verebilirsin. Lor peynir, labne peynir verebilirsin. İnternette bebek pankek tarifleri var ondan yapabilirsin. Tabii kahvaltı tadımların bittikten sonra olacak. Tadımlar bitti sonra bebeğine öğlen yemeği olarak çorba yapabilirsin  tarhana, şehriye, yayla, yoğur çorbası gibi  mercimekte hemen verme. 2 kere çekilmiş kıyma alırsın bebek için baharatsız köfte yaparsın. Google yaz bir sürü tarif çıkar karşına.
(125 puan) tarafından
Bu blw nedir peki
(125 puan) tarafından
Lor ve labne hazır mı olacak
(382 puan) tarafından
Blw bende çok detaylı bilmiyorum ama bebeğin yiyeceği yemeği bebeğin önüne koyarak kendi yemesi oluyor sanırım. Kendi kendine yemek yemeyi öğrenmesi diye biliyorum. Detaylı bilen arkadaşlar varsa yazsın :)
(382 puan) tarafından
Eğer ben kendim yaparım diyorsan evde yapman daha iyi tabiki. Ama ben hiç yapmadım hazır aldım. Sadece kırmızı biberden salça yaptım. 1 yaşa kadar tuz ve salça yasak olduğu için yaptığım çorbalar çok tatsız tuzsuz oluyordu. Bebek salçası yapıp çorbalarına falan koydum azda olsa tat verdi daha lezzetli oldu.
(125 puan) tarafından
Nereden aldınız marketten mi organik mi
(382 puan) tarafından
Marketten aldım
(125 puan) tarafından
Çok Teşekkürler
(382 puan) tarafından
Rica ederim.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 162 göst.
27 Haziran 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Vera02 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 339 göst.
7 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde YAsminn (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 313 göst.
8 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Minikkelebek (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 365 göst.
31 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Roseser (18 puan) tarafından soruldu
...