0 oy
176 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (43 puan) tarafından
Merhaba guzel anneler. Uzun aradan sonra bir soru sormak istedim. Benim oğlum iki buçuk yasinda. Çok sukur soru sordummu karşılık veriyor anladığı soruların cevabini veriyor. Ama mesela kapiyi accak diyelim bana açıyımmı diye soruyo bende hayir diyorum tekrarlayip sorusunu hayir dememe ragmen aciyor. Bu normal diyr dusunuyorum. Ama çok inat bir cocuk mu diyiyim nasil tarif edeyim bilmiyorum. Tanidik bir misafirlige gidelim diyelim. Onların çocuklariyla oynamak istiyo. Oynuyo mesela cocuk yanindan kalktimi çiglik atiyor. Yemek yicez diyelim zorla sofradan kaldirmaya çalışıyo cocugu. Çığlıklar atıyo. Bize gelen tanimadigi cocuklara asla oyuncaklarini vermiyor. Aldılarmı kosturuyo kendini yerlere atiyo.Tanimadigi cocuklarin evine gittimi onlarin oyuncaklarını alıp oynayip onlarin oynamasina izin vermiyo kiyametleri kopariyo. Sadece sevdigi cocuklara veriyo. Asla onunla misafirlige falan gidemiyorum asla oturamiyorum bir yerde devamlı ayaktayım. Biseyler istiyo. Mesela sevdigi bisey yiyoruz. Onunde olmasina ragmen bizim onumuzdeki kaseyide almadan durmuyo. Aniden sinirlenip ciglik atip agliyo  nedendir acaba yaşından dolayı normalmi. Gun icinde evdede asla normal bi sekilde oturmuyo. Devamli biseyle meşful olmasi lazim durmasi icin 

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bana bazilari 2 yas sendromu gibi geldi :) ama oyuncagini paylasmak istememesi dogal bi surec bence cogu cocuk bu sekilde. 3 3bucuk yasinda geciyormus sanirim 2 yas sendromu. Buyuyorlar ve bu durum biraz sancili oluyor ozellikle de onlar icin 
(43 puan) tarafından
Evet gercektende şu zamanmi çocuklar inanilmazlar
(828 puan) tarafından
Arkadaşa katılıyorum ayrıca oyuncağı paylaşmak zorunda da değil ben de kaç yaşındaydım eşyalarımı sevdiğim şeyleri paylaşmak istemem açıkçası;)
-Reklam-
0 oy
(10,558 puan) tarafından
28 aylık bizim de çok enteresan hal almaya başladı. Herşey kapı çalınca ben açıcam ağlaması ile başladı. 

Kapı çalınca biz açarsak tekrar kapıyoruz dışarıda ki kişi zile basıyor ve o açıyor.. Sonra eve geliyoruz. Kapıyı kapatıyoruz zile basıyor ve kapıyı açıp hosgeldin diyoruz içeri giriyor. Asansöre binince düğmeye o basacak. Eğer bu rutin den birini yapmazsak yandı gülüm keten helva.

Henüz tam manası ile konuşmuyor. Bazı isteklerini o yüzden anlamıyoruz. Mesela sofraya otururuz. Başlar ağlamaya neden ağladı anlayana kadar akla karayı seçeriz. Yemeği çatala ben batırdım diye, tabağı bizden farklı diye, yiyeceği şeyi lokmalara böldük diye vs vs. Olayı anlayıp çözünce onu bırakıyoruz biraz kendini ordan oraya atıp gelip yiyor.. Sanırım 2 yaş sendromu bu. Yani 2 yaşı sakin geçirdik çünkü. 

Daha bir sürü saçma sapan şeylere ağlıyor. Kendisine zarar verecek şeyler harici hiç birşey yasak değil evde. 

Kandil simidi yerken ikiye bölündü diye neden ağlar bir canlı ya :) ama bu onlar için çok normal. Çünkü duygularını kontrol etmeyi bilmiyor ve öğreniyorlar. 

Paylaşım bu yaşlar için söylediğiniz şeyler normal. Yazın bizde yeğeni ile beraber dik. Kenarda değer görmeyen oyuncak var mesela. İkisinden biri bunu alırsa diğeri gidip elinden almaya çalışıyor. 

Yeğen bize geliyor oğlumun oyuncağı için bu benim diyor. Benim ki yeğenin evine gidince onun oyuncağı için bu benim diyor. 

Ortalarına girip oyun kurup oynatıyoruz. Kriz geçer gibi oluyor derken birdaha. 

Ama dediğim gibi 2 buçuk yaş için bu bir sorun değil. Paylaşmayı bilmek gibi bir algıları yok. Bir çocuk çok çekingen ise yapı gereği ancak başkasının elinde ki oyuncağı istemez. 

Bu benim değil bunda hakkım yok diye düşünemez. 

Bizim yaomamız gereken bu bizim değil arkadaşın biraz o biraz da sen oynayacaksın sırayla dememiz gerekir. Tabi ki anlamayacak, sinirlenip ortalığı ayağa kaldıracak. Ama bu tutum sürekli olursa zamanla alışacak. Bu da gelişimin bir parçası. 

O yüzden hiç stres yapmayın.. Çocuğunuzu bu yüzden sorunlu gibi size hissettiren kişiler ile görüşmeyin. Çünkü sorun çocukta değil bunun sorunlu bir durum olduğunu düşünen kişiler de. İnsanlar size böyle birşey hissettirmiyor ama siz rahat değilseniz bunun geçici ve doğru yönetilmesi gereken bir durum olduğunu bilin. Çocuk gelişim kitapları veya yotube da videolar izleyin. 

Dediğim gibi bazı şeyler mizaç meselesidir. Kimi çocuk elinden en sevdiği oyuncak alınsa bile ses çıkarmayabilir ki asıl sorun bu bence. 
0 oy
(1,492 puan) tarafından
 Bu ara benimkide tuaflasti normalde uyumlu bi cocuk ama  oyuncaklarını vermek istemiyo    bu bi kaç gündür önünde yemek olmasına rağmen biz yerken köy diyo yemiyo ama ben yersem kıyamet kopuyo:D bence geçici bi surer canim
0 oy
(910 puan) tarafından
Biraz 2 yas sendromu biraz da mizac gibi. Benim oglumda oyuncaklarini vermez gttgi yerdeki oyuncaklarla sadece kendi oynamak ister ama ben onunla konusunca anlar sakinlesir. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 157 göst.
16 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Melikyavuzum (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 542 göst.
0 oy
9 cevap 524 göst.
0 oy
4 cevap 377 göst.
1 Nisan 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Kutluay (7 puan) tarafından soruldu
...