0 oy
183 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (6 puan) tarafından
Kızlar dün doğum yaptım süt az çok geliyor ama bebeğim hiç emmiyor emme refleksi de gelişmemiş bir şeyleri emmeyi bilmiyor yutkunamayı bilmiyor niye böyle düzelir mi acaba?
Bebek Ayı 38+6 bitti şükür

5 Cevaplar

+1 oy
(450 puan) tarafından
Sezeryan mi canım? Ben de sezeryan doğum yaptım. Bebek dogumda ister istemez ağrı kesici ve narkoza maruz kaldığı için , normal doğuma göre de erken doğduğu için ilk zamanlar emmede zorlanmasi çok normal.  Bizim de öyle oldu ama düzeldi çok şükür canım. İlk zaman çok çok az emiyordu,  belki en fazla 1 dk. Sağıp verdim sarılık başlayınca. Sonra hastaneden emzirme danışmanlığı aldım. Sürekli çabaladım emsin diye devamlı denedim. Sonunda başardık:)
(6 puan) tarafından
Yok normal doğum canım,maşallah bize hastahanede de yardımcı olmuyorlar memeyi reddediyor diliyle itiyor kafasını geri çekiyor sütüm de bugün geri gitti haliyle emmedigi icin çok canım sıkılıyor umarım emer benim bebiste mama vermek istemiyorum.
(450 puan) tarafından
Emer mutlaka canım,  normal doğum da olsa sonuçta 40 haftalık doğan bir bebeğe göre emmesi biraz daha geç olabilir normal bence böyle olması. Bizim de 36+6  olmuştu. Ememeyince ben çok üzülüp çok ağlıyordum,  bir doktora demişti ki "Annesi o öyle güzel emecek ki sen bile sasiracaksin " . Gerçekten de öyle oldu canım bir başladı pir başladı:) taburcu olunca farklı hastaneden emzirme danışmanlığı alabilirsin canım hangi şehirdesin?
(450 puan) tarafından
Mama son seçenek olmalı canım,  emene kadar sütünü sağıp ver mutlaka. Yalnız ben hastane tipi sağma makinesi kiraladim o zamanlar , çünkü dışarıda satilanlar aktif sağmamisti sütümü
(6 puan) tarafından
Sütüm de bugün yok canım sağıyorum yok  azcık çıkıyor.evet son çare sağıp biberonla verecem başka çare yok tek anne sütü emrinde.
-Reklam-
0 oy
(54 puan) tarafından
Benimde öyleydi silikon uç ile tuttu canım dene istersen
(6 puan) tarafından
Evet canım duydum onu bugün deniyicem aldırıp inşallah tutar.
(54 puan) tarafından
1 aylık olduk hala silikon uç ile emiyor. Emsin de neyle emdiği önemli değil
(6 puan) tarafından
Evet tek emsin de anne sütünü lazım değil valla.
(54 puan) tarafından
Ama biz sarılık yüzünden meme ve mama vermek zorunda kaldık hala da öyle devam ediyor. Sezeryan oldum sütüm yetmedi
0 oy
(16 puan) tarafından
Canım benimde öyleydi bende süt sagma makinesi kiraladim 1 aylık sürekli sağdım sağdım verdim sonra meme ucu da çıkıyor daha kolay emiyorlar bence öyle yap sarılık olmasın zor oluyor 
(6 puan) tarafından
Meme ucum var canım ama diliyle itiyor bugünde ogrenmis kafasını geri geri götürüyor zaten emme refleksi yok emzigi de oyle denedim emmeyi bilmiyor niye böyle anlamadım umarım düzelir biran önce.
0 oy
(36 puan) tarafından
Emmiyorsa sagip verin çünkü emmedikce hem süt gider hemde cocuk sarılık olur 
(6 puan) tarafından
Veriyorum canım da sutte gelmiyor bugün,ebeden mama aldık mecbur kaşıkla ondan yediriyoruz pnu bile yatmayı bilmiyor ağzında bekletiyor bir saat ya geri veriyor ya zorda kalıp yutuyor.
(36 puan) tarafından
Aventin biberonuyla verin hem sutunuz gelirse gogsunuzu reddetmesi düşük ihtimal olur
0 oy
(142 puan) tarafından
Cansız olduğu için ememez  yavaş yavaş uğraşın gece gündüz farketmez. Sarılık olmasin
(6 puan) tarafından
Sürekli deniyorum canım ebeler mama verdi ondan yediriyorum ağzına kaşıkla döküyorum.süt sağıp kaşıkla veriyorum inşallah tutar zamanla
(142 puan) tarafından
Kaşıkla vermeniz iyi olmuş biberonla verseydiniz alisirdi. Memenize kaşıkla süt döküp bebegin ağzına vermeyi deneyebilirsiniz. Ben iki bebegimdede zorla memeye alıştırdım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 505 göst.
+3 oy
10 cevap 681 göst.
3 Ağustos 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Sevdeee (266 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 406 göst.
9 Ocak 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İdİlerdem (2 puan) tarafından soruldu
...