0 oy
111 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (136 puan) tarafından
Merhaba, beslenme şeklimiz 

Gündüzleri emzirme  + süt sagip sagdigim sutu verme

Geceleri sadece mama

İlk ay tam randimanli emmeyi beceremedigi ve de sutum yetersiz olduğu için düzen bu şekil olustu. Gece emme hala yok o sebeple Gece düzeni de böyle.

Şimdi velhasil artik daha iyi emmeyi öğrendi. Gece düzeninden memnunumda, gündüz böyle gitmiyor. 

Sagmak beni çok yoruyor . Sagmaya zaman bulamiyorum tekim evde.nasıl yapayım bu düzeni nasıl değiştireyim?.

Direkt sagmayi kesip sadece meme devam etsem kilo kaybeder diye korkuyorum.bir de bir anda verilen besin miktarını düşürmek içime sinmiyor. Fikri olan?
Bebek Ayı 54 gunluk

1 cevap

0 oy
(851 puan) tarafından
Canım kesinlikle kilosunu düşürmezsin.  Ben de ilk 1 buçuk ay hem emzirip hem sagdigim sütü veriyordum.  Çünkü ilk zaman emmesi çok kuvvetli değildi. Sagdigim sütü verirken de beslenme kateteriyle veriyordum. Artık bir şeyleri anlamaya başlayınca alışır da sıkıntı yaşarım diye sadece emzirmeye dönmek istedim. Hem dediğin gibi artık sagmak da zor oluyordu. Çünkü saat başı emiyordu,  geri kalan vakit de süt sağarak geçiyordu. Bir anda kestim sağmayı,  daha sık emzirmeye başladım sütüm de birikmesin diye. Atıyorum sen normalde 2 saatte bir besliyorsan saat başı emzirebilirsin. Bizimki saat başı emiyordu ben yarım saatte bir emzirdim ilk zaman. Hem kilo alımı güzel devam etti , hem de memeye düşkün bir oğlum oldu :) 
(136 puan) tarafından
Hiç tepki göstermedi mi ilk günler? Bana hala sanki doymuyormus gibi geliyor ilave vermediğimde.  Ama sanırım artık psikolojik olmuşta olabilir bende bu durum
(136 puan) tarafından
Bir de her beslenmede mi eds uyguluyordunuz (katater) ve kac cc ilave yapıyordunuz acaba o donem
(851 puan) tarafından
Eds değil de hastanede farklı bir yöntem gösterdiler öyle veriyordum canım,  biberona alışmaması icin. Kateterin bir ucunu sütün içine koyuyordum. Diğer ucunu da parmağımla birlikte bebeğimin ağzına koyuyordum. Parmağımı emerken kateterden de sütü çekiyordu.
(851 puan) tarafından
Daha sık emzirdigim için herhangi bir tepki göstermedi canım,  psikolojik olarak tabi ben de acaba doyuyor mu diye tedirgindim ama kilo kontrolüne gittim 3 4 günde bir. Günlük yaklaşık 40 gr alıyordu öyle içim rahatladi
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 309 göst.
14 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dilaractk66 (84 puan) tarafından soruldu
...