0 oy
221 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (768 puan) tarafından
Kızlar merhaba şimdi gündüzü hemen hemen hallettik. Şimdi değil ama merak ettim geceyi kesmek istersem nasıl yapacagım. Erkek bebek uyku gemisi ve gece bır kez mama içiyor. Tuvalete kaldırma olayında uykusu kaçar mı ya da o şekilde tuvalet ıcın uyandırdogımda huzursuz olur mu çok acaba. Fikir edinmek için soruyorum teşekkürler şimdiden
Bebek Ayı 20

6 Cevaplar

0 oy
(206 puan) tarafından
Bn uyku halinde goturuyodum oğlumu yapiyodu.  Alarm kuruyodum gece 
(768 puan) tarafından
Yaparken uyur halde mı oluyordu cnm. Çünkü sanırım ıslaklıktan rahatsız oluyor uyurken artık sureklı mızırdanmaya baslıyor ara ara.
(206 puan) tarafından
Evet uykusunda götürüyorum ağır oluyodu uykusu
(768 puan) tarafından
Ne kadarlıktı acaba o zaman bebeğiniz. Niyeyse biraz çekiniyorum bu durumdan. Acaba altına tek alez alıp öyle mi bıraksam
(206 puan) tarafından
3 yasinda falandı bezden kurtulurken
(206 puan) tarafından
Akşamları çok sivi şeyler tuketirse sık sık goturmelisniz
(768 puan) tarafından
Yok cnm bıbtek mamasınk ıcıyor yatmadan önce de götür yorum tuvalete. Bıde klıma calısıyot acaba ondan mı sık yapıyor diye düşünüyorum.
-Reklam-
0 oy
(2 puan) tarafından
Gündüz nasıl öğrettinz acaba, bende öğretme aşamasndaym ama inatlaşyr benimle. Direk tuvalete mi götürdünz yoksa lazımlık veya aparatla mı öğrendi.
(768 puan) tarafından
Cnm ben bebeklıgınden bu yana tuvalet iletişimi yapmıştım. O yüzden tuvaleti çiş kaka kavramlarını bildi hep. 11 aydan sonra ara ara götürdüm lavaboya yaptırıyordum. İşte duş öncesi uyandıktan sonra bez değişimi falan çok kasmadan yapabildiğim kadar yaptım. Hiç pişik olmamaıstı Ama bu yaz sürekli pişik oluyordu. Bende gündüzleri takmayım dedım. Eğitim gibi de değildi benımki sırf pişik olmasın diye öyle zorlamadan istemiyorsa asla oturtmadım. İşedide kaka da yaptı. Hiç kızmadım bazı günler hep altına yaptı. Kendi haline bıraktım. Ben tuvalete gidiyorum gelmek ister misin diyordum zaten illa peşimden geliyor. Lazımlık zaten çok erken almıştım. Bezi çıkardıktan sonra artık büyüdün buraya yapabilirsin istersen dedim. Cırt cırtlı kitaplar aldım. Hareketli kıtaplar. Lazımlıkta otururken onlarla oyalanıyordu. Hala isterse oyalanıyoruz o şekilde. Mesela hareketli hayvanat bahcesı kıtabı vardı onun ıcınde penguenlerın balık yemesı falan vardı. Hadı penguenler acıkmıs balık yedırmeye gıdelım dıyordum. Öyle çok fazla çişin var mı kalan var mı deyıp her yarım saatte bır sık sık götürmedim tuvalete. Onun kendi iç güdüsünden bıraktım. Tabiki hala yolumuz var her an kacırmalar olabilir. Bence tek ve en önemlisi sıkmadan bebeklerimize güvenmek. Bu arada hep aparat hem lazımlık aynı anda almıstım ıkısınede alıstırmıstım bu sürece başlamadan önce. 2 gün öncede resımlı karekterli bir aparat aldım. Şimdi kendisi yerleştiriyor aparatıni yapmak için. Çok uzun oldu ya  kusura bakma sadece tecrübelerimi paylaşmak ıstedım bu sürec zor ve yorucu biliyorum. İnatlaşmayın inanın zamanla içgüdüsel olarak öğreniyorlar bence
(2 puan) tarafından
Tecrübelerinizi paylaştığınz için teşekkür ederim. Bende sabretmeye çalışıyorum da 2 yaş sendromu ayrı tuvalate süreci ayrı çok inat yapıyo.ilk gün tuvalete girdiği gibi çişini yapıyordu ikinci gün enfeksiyon kaptı ishal oldu bez bağladım artık tuvaleti istememeye başladı.
(768 puan) tarafından
Olur öyle önce gıder sonra gıtmek istemez siz baglamayıp ısrarcı olursanız oda artık durumu kabullenecektir zamanla. Altına kaçırdıkça dahada bilinçleniyor. Çişini yaparken çişini yapmışsın annecim gördün mü hadi gidip değiştirilem diyip tuvalete götürüyor hem yeni pilotunu giydirip hemde artık büyüdün abi oldun sen çişini buraya yapmamız gerekiyor diyordum. Tabi ki her çocuk aynı değil onunda zamanı gelip hazır olduğunda oda yapacak. Bide hep övgü yapın şöyle. Ooo babası görsün mü aslan nasıl çişini yapıyor tuvalete hadi git baba görsün nasıl yaptıgını göster diyorum. Oyuncaklarıyla oynarken biliyor musunuz artık aslan çişini tuvalate yapıyor... Ya da annecim benim çok çişim geldi beni tuvalete götürebilir misin? Diyordum alıp tutup götürüyor ben de oda karsılıklı oturup yapıyoruz mecburen oturuyorum soyledıgım yalan olmasın dıye :)) dışarıdada hiç bağlamıyorum bu arada gündü uykusunda falan bağlamıyorum.hep oyunla hallettim inşallah böyle devam eder
(2 puan) tarafından
Maşallah size devamı gelir inşallah ve darısı bize artık
(768 puan) tarafından
İnşallah cnm darısı size umarım hem gece hem gündüz bir an önce hallederiz
(5 puan) tarafından
Merhaba bende başladım ama geri bıraktım ilk başladığımda bezsizken altına yapınca ilk su döküldü sandı dedim o çiş rahatsız oldu sonrasında alıştı ıslak durmaya çiş varmı diye ne zaman sorsak yok diyor olsa da olmasada birde çıplak oturmaktan lazimliga durmaktan korkuyo lazimlik falan istemiyo tekmeliyor sinir oluyor ilk başladığım gün ben bişey demeden kendi kendine şortlu şekilde ama bezsizdi oturdu lazimliga kendi yaptı ama hiç demiyo söylemiyor var diye bir kezde parkeye ayakta yaptı yaparken izledi de hatta oynadı cisiyle onun  dışında koltuğa yapmış üstü başı Islak soruyorum gel buraya yap otur diye hatta şortlu şekilde otursun oturmaya alışsın diye telefon verdim ama gene istemiyo hele çıplak hiç istemiyo oturmak yani inat ediyor dedim birkaç gün sonra gene deniyim bez takiyim geceleri de bu arada bez yapıyordum çok su içiyor çünkü kalkıp uykusu da ağır asla oturmaz yapmazdı normalde de oturmuyo du zaten sonra bezi doldu taştı bilerek değişmedim ıslak napcak rahatsız olacak mı diye hiç umrunda olmadı yaptım da demedi büyük tuvaletindede aynı şekilde demiyo rahatsız olmuyo nasıl yapcam bilmiyorum ya zorlamak istemiyorum ama alışması da gerekiyo Kasım'da 3 yaş olcak ve ocakta kardeşi doğacak seneye 4 yaşta da okula başlıcak okula ilgisi var şimdiden gitmek istiyo hatta ama bezi bırakmazsa gidemez de napcaz Bilmiyorum tuvalete oturalım o zaman bak ben oturuyorum diyorum korkuyorum diyor diyorum korkacak bişey yok hatta sifon çekiyor taharet musluğu var ya onla su açıp oynuyo onlada denedim çünkü bak çiş yapmış sende yap diye de gene istemedi ama biz tuvalete gidince çiş diyor çiş yapmaya gitti diyor biliyo yani anliyo ama istemiyo napcam
(2 puan) tarafından
Ben lazımlık alma taraftarı değilim ama dediğiniz gibi ne yaparsam yapayım tuvalete gitmek istemiyor çiş yaptığı şortu bende cikarmiycam rahatsz olsun dedm ama yok hicte umrunda olmadı. Yapınca kendince yaptm demeye çalışıyor ama bi türlü tuvalette yapması gerektiğini anlamiyr ya da anliyrdr ama işine gelmiyor.
(5 puan) tarafından
Ay evet bizimki de öyle ilk dedi çıkar diye sonra alıştı hiç oralı değil yaptığını da demiyo bend e beze gene devam ediyorum zorladıkca inat ediyor bilmiyorum nolcak ya valla anliyo aslında biliyor da istemiyo ki
(2 puan) tarafından
Bez bağlamıyirm ben kendi de istemiyor gece bağlıyrdm baktm kuru kalkyr dün gece baglamadm sabah yine kuru kalkmıştı.
(768 puan) tarafından
Ben hiç altıno ıslak bırakmadım kızlar bilmiyorum. Yani genelde kendim götürüyorum zaten. Onun dısında tutma süresi uzadı. 1 aya falan tam oturur bızımkı heralde
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Kızım tam 2,5 yaşındaydı eğitime başladım yaklaşık bir haftada alıştı gece ve gündüz aynı anda bezi bıraktım kafa karışıklığı yaşamaması için öyle yapmak gerekiyormus. Uyuduktan sonra ilk zamanlarda kilit bez giydirdim ona da gece kilodu diyorduk bez olduğunu bilmiyordu. 
(768 puan) tarafından
Gece uyandırıyor muydunuz acaba ben a önce denedım çok huysuzlandı yapmadıda bir de üstüne süt istedi :))
(1,517 puan) tarafından
Yok gece hiç uyandirmadim zaten bir ay içinde falan alışıyor tuvalet ihtiyacı olunca kendiliğinden kalkıyordu.
0 oy
(142 puan) tarafından
Oğluma bende iki hafta oldu tuvalet eğitime başlayalı ve geceleri de takmıyorum bezi. Yatmadan önce bilinç altına yerleştiriyorum. Diyorum oğlum şimdi yatacağız ve çişimizi sabaha kadar tutuyoruz kalkar kalkmaz hemen tuvalete gidiyoruz. 

Böyle yaptım yapalı tuvaletini tutuyor. Yani şimdiye kadar gece hiç uyandırmadım. 
(768 puan) tarafından
Mama içiyor hala o yüDen cesaret edemıyorum bir türlü
(142 puan) tarafından
Benimkide mama içiyor yatmadan önce :)
(768 puan) tarafından
Kaç yasında acaba oğlunuz
(142 puan) tarafından
3 gün sonra 3 yaşına girecek. Biz bir türlü mamayı bırakamadık:)
Ya bide geceleri kaçırmalar olacak tek tük sonra oda geçecek.
(768 puan) tarafından
Benımkıde bırakacaga benzemıyor hiç bakalım
0 oy
(227 puan) tarafından
Ben gece gündüz kestim bezi. Sonra cocuğun kafası karışıyor. Bence biran önce kes bezi. İlk 1 hafta gece kaçirdi kızım. 2. Hafta oldu kendi uyanmaya başladı. Ben alarm falan kurmadım. 
(73 puan) tarafından
Bizim de 1 hafta oldu ilk gunler gece ve gunduz hic sikinti olmadi. Ama 3 gundur gece hep yapiyor yataga. Neden boyld oldu yaa kendi kendime nazar degdirdim. Yatmadan cis yapti yattik 1 saat sonra kacirmisti. Zar zor ust degostirdim az once onu da istemedi iykulu uykulu yazik.yarim saatte giydirebildim bir atleti. Ne yapacagimi da bilemiyorum.
(768 puan) tarafından
Gece hala mama içiyor cnm o yüzden ilk olarak gündüÜ kestim gece için hala çekimser ı'm yapabilir miyim bilmiyorum
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Geceyi sonradan kestim çok zor oldu, kendim yatmadan önce yaptırdım daha sonra da 3-4 saat sonra alarm kurup götürebilirsiniz. Ya da rahatsız olup size seslenmesini bekleyebilirsiniz. Benim kızımın uykusu ağırdı seslenmiyordu ben ne zaman kalksam ıslak buluyordum uyku halinde üstünü değiştirip yatağı değiştirip devam ediyordu uyumaya. Zamanla uzun süre tutmaya alışıyorlar ama kaç gece uykularım kaçtı bilmem :) kıyafetleri de kokmasın diye yıkamak gerekiyor. :)
(768 puan) tarafından
Yok cnm ben de az önce denedım tuvalete götürmeyi çok huysuzlandı yapmadı bir de üstüne süt istedi daha küçük heralde bu gece çiş yaptırmak ıcın bilemedim:))

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 248 göst.
2 Haziran 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Öznur Y (1,673 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 294 göst.
5 Mayıs 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde merrrryyyy (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 260 göst.
13 Kasım 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde mamoste (355 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 114 göst.
18 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde MrvK (25 puan) tarafından soruldu
...