0 oy
187 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (17 puan) tarafından
Ilk 14 gun memede uyur yerine koyardım 3 saat uyurdu 15. Gnden snra asla uyutamiyrm onceki postlarma da bakarsaniz anlarsniz . Uyku bozujlgu var kendi kendine asla dalamiyor uykuya daldigi zaman devam ettiremiyor uykusunu geldigini anladigim an hemen uyuturum ama  en fazla 5 dk sürüyor snra kendlgnden uyaniyor sanki 3 saattir uyuyormus gbi tekrar salliyom daliyor tekrar uyaniyor bnu defalarca yapiyor helak oluyo bu sefer yoruluyo ve titremeye basliyor yoruluyor yoruldkca daha cok uykuya dalmasi zorlaniyor ne yapmam doktora syluyorm anlatiyorm normal diyo ama normal degl ozel hastneye mi gotursem acaba destek almak icin basaramiyorm ne yaptysam olmuyor cok uzluyorm ben yorlyrm cok caresz kaldm 
Bebek Ayı 43 gnlk

5 Cevaplar

0 oy
(9,709 puan) tarafından
Yeni doğan böyledir canım . Kimsi uyur tabi ama uyumayan da uyumaz. 4. Aydan sonra olacak şey uyku düzeni. Doktor da söylemiş normal diye. Geçecek elinde kolunda memende nasıl isterse öyle uyuyacak bu süreçte 
(17 puan) tarafından
Uyuyacak demissiniz adi ustunde uyuyacak sorun su ki uyumuyor zaten memede uyusa ben onu 2 saat hic kipirdatmam bile Sknti surda ki dalıyor tekrar uyanıyor defalarca devam ettiremiyor gnduz 7 8 saat uyanik kaliyor bu ssefer yoruldugu icin duzgn beslenemiyor ve geceleri de uyuyamiyor yoruldgi icn
(17 puan) tarafından
Mesela 5 saatr uyutmaya calisiyorm normal mi bu ve hala basaramadm
(9,709 puan) tarafından
Normal değil hemde hiç.. Ama aynısını yaşadım canım ilk çocuğumda.. Bazı çocuklar uyku ile alakası yok. Nasıl büyüyor yaşıyor bu çocuk diyordum. 2 buçuk yaş da başladı uyumaya benim ki. İlk 40 gün çocuğun ağır sarılığı var diye ben uyutmadım zaten sonra o uyumadı. İnsanlığımı unuttum resmen. Ve bende anladım ki insan denen varlık gözü açık uyuyormuş. Bende öyle yaşamaya başladım. 12 sene geçti ben hala 48 saat 0 uyku ile durabiliyorsam oğlumun beni ettiği bu terbiye sayesinde.

Ama ikinci de sanki Allah bana dedi ki sen birincide çok çektin al sana normal vakitli uyuyan bir çocuk :)

Seni teselli eder mi bilmem ama uyumayan çocuklar inanılmaz zeki oluyor ileride. Zaten üstün zekalı çocuk yazılarını okursan ilk belirtiler den birisi de bu.
(4,011 puan) tarafından
@İkicocukanasi 2.ye nasil cesaret ettiniz :) benim de ilk cocugum ve 30 ay uyku sorunumuz oldu. Bende terbiye oldun gece 3-5 saat kesintisiz uyumak nasil iyi geliyo :) 48 saat bende ac ,uykusuz durabiliyorum.
(9,709 puan) tarafından
5 saat mi bunu ilk çocukta hiç yaşamadım. Ama 2 buçuk yaşta yatağına geçince uyuyordu hakkını yemeyim. Nasıl cesaret ettim? İki çocuk arası 10 yıl desem :)
(4,011 puan) tarafından
30.aydan sonrasi icin 5 saat demistim :) oncesi bizde de yok zaten. Suan 32 aylik hala cok zor uykuya dalar ama sukur gece uyanmasi bitti. 1 saat uyutmaya calisirim. Eskiden 2-3 saatti.
Ben 10 yil sonra yaslanirim :D
(9,709 puan) tarafından
36 yaşına yaptım ikinciyi. Yani çocuk mu kolaydı ben mi büyüdüm anlamadım. Ama uyku ve evde huzurlu zaman çok daha kolay.. Ama dışarıda veya başka bir çocuğun olduğu ortamda sanki abisinden daha zor.. Ama gece uyuyuyabilen anneye geri kalanı vız gelir tırıs gider :)
(4,011 puan) tarafından
Uyku uyuyan cocuk bence buyuk rahatlik.
Ben ilkini 30 yasinda dogurdum 40 yasinda doguramam tahammul edemem sanirim :)
Âyrica calisiyorum maddi -manevi cok zorlanirim.
Bi de hep tek basima buyuttum. Nefes alacak zamanim olmazdi.
Bazi bebeklerde uykusuz ama anneannem falan gelip gunluk 2-3 saat ilgileniyo anne kendine vakit ayiriyo. Var boyle arkadaslarim.
(9,709 puan) tarafından
Ah benim de var gördüklerim. Ben doğumdan eve geldim. Sezeryan olmuştum. Dedim ki biraz göz kulak olun azıcık uyuyayım sütüm için lazım.. Baktım çocuk avaz avaz ağlıyor. Kaynanam ve kocam başımda itiş kakış . Kocam diyor ya bırak kız uyusun. O diyor dur bakalım çocuğun sesini duyuyor mu? Uyanıp bakıyor mu? O günden sonra benim başka birine inancım sıfır. Yani bana diyin ki çocuk uyandı emzirmek gerek çocuğu alıp sakinleştirin i esnada doğumdan gelen beni test ediyor hanım . Bende kalacaklardı.. Dedim herkes gitsin ben bakarız çocuğa hepsini yolladım evden. Annem de oğlum gibi çocuk görmemiş ki. Ben diyor doyurur koyardım kenara uyurdun. Çünkü emzirmek yok. Emzirince çocuk sürekli acıkıyor. Eskiler bunu da anlamıyor bu yüzden. Yani ayda yılda biri geldi 1 saat bak uyuyayım diyordum öyle bir kazınmış ki kafama yan odadan ağlama sesi geliyordu gidiyordum niye ağlıyor diye ağlamıyor ki diyorlar dı. Çok zordu gerçekten. Çocuktan önce ki hayatım top atsan uyanmaz bir insanken çıt sesine kalkar oldum artık.

Düşün ben gençken eve hırsız giriyor annemle göz göze geliyor annem kovalıyor hırsız kaçıyor eve jandarmalar geliyor gidiyor. Sabah ben kalkıyorum ne oldu bu ev niye dağınık diyorum :) biz böyle değildik yaşarken olduk :)
-Reklam-
0 oy
(807 puan) tarafından
İlk dönemler uyku düzeni oturtmak çok zor olur. Henüz yeni doğan döneminde. Sizi ister, sizle rahat olur. Küçük tavsiyeler verecek olursam, sallamak yerine, kanguru  ya da sleep alın, hem kucağınızda daha huzurlu olur, belki dalması kolaylaşır. Hemde bir yandan işlerinizi de halledebilirsiniz. Örn öğle uykusu öncesi bir duş aldırabilirsiniz. Memede uyuyorsa, hemen ağzına emzik tutturabilirsiniz. Beyaz gürültü açabilirsiniz. Uyku düzeni büyüdükçe oturur. 
0 oy
(666 puan) tarafından
Gazı olabilir. Gazı olmdığından emin olun
0 oy
(4,011 puan) tarafından
Normal canim. Uyku bozuklugu falan degil. Kabullen bu durumu bebekler boyle oluyo. 

Bizimkinin uykusu 30 aylikken duzeldi. Oda gunduz uyumadigi icin.  

Gazi olabilir. Bi de suan bebegim muhtemelen 1.atak doneminde :) aramiza hos geldin. 

Doktorda zaten normal demis. Ozele gotursen ne yapacak ki uyku sorununa ? Gunumuzde ki cogu bebek boyle maalesef.
0 oy
(60 puan) tarafından
35 günlüğüz. İlk 15 gün çok iyiydik sarilikta vardı çok fazla uyuyordu. Ama şimdi aynı şeyleri yasiyorumm. Sallamaktan ne kol kaldı ne ayak kaldı ne bacak. Psikolojik olarak çöktüm. Yemek yiyemiyorum tuvalete gidemiyorum..hiç bir işini yapamıyorum. Ağlıyorum ağladıkça sütüm azalıyor. Özele gidiyoruz biz doktorum normal diyor. Yani devlet özel farketmiuor galiba bizim bebeklerimiz böyle..4 ay böyle olucak dedi doktor. Gece 2 den beri ayakta benim kızım şuanda saat 1 olmuş neredeyse. 5 dk uyur sonra çok uyumuş gibi kalkar..anlamsız ağlar..kolik dediler benim kızıma ama bir çözümü yok..gaz sorunu da yok damlaları çok iyi geliyor kakasını gazını çıkarabiliyor ama yine de uyumuyor. Gündüz uyusa gece uyumuyor. Gece uyusa gündüz uyumuyor..ne yapacağımı şaşırdım gerçekten..Allah bize yardım etsin 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 304 göst.
24 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Acemianne11 (970 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 160 göst.
17 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elif.m.05 (577 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 111 göst.
26 Şubat 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 10082012 (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 249 göst.
7 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Bebekkkk (15 puan) tarafından soruldu
...