0 oy
263 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (32 puan) tarafından
Merhabalar. 28 aylık ikiz bebeklerim var. Eşimin memleketine gideceğiz. Evimizden 16 saat sürüyor gittmek. Daha önce hiç bu kadar uzun yolculuk yapmadılar. Araba koltuğunda gidecekler. Açıkçası çok endişeliyim huysuzluk yapıp yapmayacakları konusunda. Üstelik arabada 5 kişi olacağız çocuklarla birlikte. Eşim oto koltuklarından birini kaldıralım diyor. Ben hiç istemiyorum. Çünkü biri kucakta dururken diğerinin koltukta kemerle bağlı durmak isteyeceğini düşünmüyorum. Diğerininde kucakta rahat duracağını düşünmüyorum çok fazla hareketliler. ama eşime bir türlü anlatamıyorum. Daha önce bu kadar uzun yolculuk yapıp ne gibi önlemler aldınız? 
Bebek Ayı 28

9 Cevaplar

+2 oy
(157 puan) tarafından
5. Kişi kim iki yaşında bebekleri tabikide oto koltuğunda tutun Allah korusun bir kaza anında onlar için en güvenli yer orası eşinizi ikna edin 
(32 puan) tarafından
Eşimin erkek kardeşi . Allah korusun ama bişey olmaz mantığında.
-Reklam-
0 oy
(60 puan) tarafından
Çok zor geçer çok sıkılırlar  ayağa kalkmak isterler uyumaları zor olabilir 16 saat baya uzun ve rahat rahat uzanacaklari alanda yok 
(32 puan) tarafından
Ben de öyle diyorum  sıkılırlar  ndurmak istmezler o kadar diye. Dönüşümlü gideriz diyo. Dönüşümlü gitmiş olmamızın çocukların sıkılmasına engel olmayacağını anlatamıyorum.
0 oy
(205 puan) tarafından
Eşiniz çocuklarınızdan birinin burnu kanasa vicdanen rahat olacak mı ? Başkası rahat edecek diye çocuğunu riske atmak mantıklı değil asla çıkarttırmayın oto koltuğunu ben 2 adımlık markete giderken bile oto koltuğuna oturtuyorum kendi şoförlüğüne güveniyor olabilir ama yolda kim nasıl sürüyor bilinmez biri gelip çarpsa Allah korusun burnu bile kanasa vicdanınız sızlar ki size de yazık 16 saat nasıl tutucaksınız kucağınızda yanınızda gelecek kimse gelmesin bence ailecek gidin yoksa zaten zor olan birde ızdırap olacak. Tavrınızı koyun evladınızın canı hiç birşeyden daha kıymetli değil 
(32 puan) tarafından
Çok doğru diyosunuz inanın hiç istemiyorum bu şekilde yolculuk yapmak.
0 oy
(276 puan) tarafından
Hani korkutmak istenmede tamamen işkenceye dönüyor o yolculuk bende 9 aylık bebekle geldim 7 saat çok zor geçti oto koltuğunda durmak istemiyorlar bir süreden sonra hareket etmek istiyorlar.ucak gibi imkan varsa kullanın derim
(32 puan) tarafından
Geçen yıl uçakla gitmiştik. Bu yıl arabayla gitmek istiyo
0 oy
(666 puan) tarafından
Oto koltuğunu kaldırmayın Allah korusun kaza olsa bebeklerinize bir şey olabilir üstelik gerekli bakımı göstermediğiniz için siz de ceza hukuku açısından sorumlu olur ve ceza alırsınız.
(32 puan) tarafından
Allah korusun :((
0 oy
(1,428 puan) tarafından
Yol saati çok uzun. İlla sıkılacaklar ayağa dikilmek isteyecekler. Yanınıza onların oynamayı sevdikleri şeyleri alın derim. Biz 2 hafta önce tatile gidip gelmiştik kızım 14 aylık. İlk defa bu kadar uzun yolculuk yapmıstı 9 saat. Yine iyi performans gösterdi. Onun yanına arkaya oturdum önce. Sıkılınca kitaplarını actım anlattık okuduk baktık. Müzik açtım müzik sever oynadık söyledik. Kimi zaman uyudu ama uyuyacaginda yatmak istediği için mızırdandı. Mızırdaninca arkaya geçtim ellerimizi tuttuk birbirimizin ona nenni söyledim kendimi hissettirdim uyudu. Ama zor oluyor. Acıkmaları,altıni değiştireceksiniz ki siz iki oto koltuğu koymak durumundasınız altını nereye yatırıp değiştireceksiniz bilemedim. Yollarda bebek için her yerde öyle alt değiştirme yeri de yok. Bu ülkede bu çok eksik mesela. 
(32 puan) tarafından
Bunları bi türlü anlatamıyorum. Üstelik iki tane çocuk öyle zorki. Evde bile zor kaldı ki yolculuk
(1,428 puan) tarafından
Tabi canım. Anlamaz mıyız? İki çocukla yol çok zor. Saat çok uzun. Bir de arabadanın durumu vs vs hep zor yani. Ama eşinin anlıyor olması lazım işte.
0 oy
(1,155 puan) tarafından
Oto koltuğunu kesinlikle çıkartmayın kısa mesafe değil ki 16 saat yolculuk çok riskli ki ayrıca her yer öyle mi bilmiyorum ama yasak ceza yersiniz biri kucağında otururken diğeri de oto koltuğunda oturmaz oda kucağa gelmek ister biz 2 dakikalık yolda bile oto koltuguna oturtuyoruz her ihtimale karşı dengesiz araba süren çok arabada uyumayı seviyorlarsa rahat edersin onun dışında zor olur benim ki tek tatile gideceğiz bende onu düşünüyorum nasıl olacak diye 
(32 puan) tarafından
Aynen durmak istemeyecek. Kemerle bağlı olmaktan hiç hoşlanmıyorlar üstelik. Diğerini görürse hiç oturmak istemeyecek
0 oy
(4,009 puan) tarafından
Arabayi sen kullanacaksan eşinde arka da cocuklari idare edecekse cikar tabi koltugun birinin baksin bakalim 16 saat yol 16 yil gibi mi oluyomus. Tabi isin guvenlik boyutu da var uzun yol yani Allah korusun. 

Ben bi kez o koltugu cikarma hatasinda bulundum 4-5 saatlik bi yoldu cocuk bildiginiz tepemde ,kucagimda tepindi. Surekli one gecmek istedi. Agladi sıkıldı bi zaman sonra. Asla boyle bi hata yapmayin yani. 

Gece gitmenizi oneririm. En azindan 10 saatlik kismi falan uykuyla gecirmis olursunuz. Yani insallah uyuyolardir. Yeni oyuncaklar alabilirsiniz,sticerli kitaplar iyi oyaliyo. Koltuk arkasina takilan organizer tarzi etkinlikler var onlara bakabilirsiniz. Masa gibi aciliyo. Boya falan yaparlar. 

Kitap alin seviyolarsa benim ki yeni aldigimiz kitabin resimlerini falan incelemeyi sever,ozellikle arabada sıkıntıdan daha cok bakiyo. Hareketli kitaplara bakabilirsiniz. 

Sevdikleri atistirmaliklardan alin benim cocugumu en cok atistirmaliklar oyaliyo. 

Uyanik olduklari vakit 2 saatte bi mola verin kosup ,yurusunler ,enerjilerini atsinlar. 

Allah yardimciniz olsun. 

5 kisi asla kabul etmeyin. Siz de onde oturun. Siz arkada olunca sizi rahatsiz edeceklerdir kendi baslarina takilmak yerine. En azindan benim ki oyle yani.
(32 puan) tarafından
Benimkilerin uykuyla giç arası yok.  Gece bile uyumuyorlar öyle zor ki. Arabada asla uyumazlar. Her şeyden çok çavuk sıkılıyorlar. Kitapları severler ama yırtmak için. Yırtılmaz kıtaplar aldık ama artık yüzüne bile bakmıyolar. Hareketli kitapları hemen parçaladılar. Bi de şu aralar bana çok düşkün oldular. Beni görmediklerinde ortalığı inletiyolar. Arabada asla arkada babayla gitmezler. Tuvalete bile gidemiyorum babada durmuyolar. Olan yine bana olcak öyle gözüküyo da hayırlısı. Eziyetten naşka bir şey değil.
0 oy
(82 puan) tarafından
Ben daha önce 18 aylik bebeğimle 14 saatlik yola gittim bir problem yaşamadım zaten çoğunu uyuyarak geçirdi uyandığında da yemek yedir ve sevdiği oyuncakları yanıma almıştım onlarla oynattım tekrar uyudu bir sıkıntı yaşamamıştım 
(32 puan) tarafından
Ne güzel sizi yormayan bir çocuğunuz var. Benimkiler bunun tam tersi.  Her şeyden çok çabuk sıkılıyolar. İnatçılar üstelik uykuyla hiç araları yok
(82 puan) tarafından
Denemeden bilemezsiniz ki belki çok rahat bir yolculuk olacak
(32 puan) tarafından
İnşallah diyeyim ama daha önce 4-5 saatlik yaptığımız yolculuklarda hiç rahat geçmemişti.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 377 göst.
26 Şubat 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Yeni doğan aylinn (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 261 göst.
0 oy
4 cevap 431 göst.
0 oy
2 cevap 324 göst.
19 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Büşrram (11 puan) tarafından soruldu
...