0 oy
325 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (424 puan) tarafından
Merhaba benim oğlum şuan 34 aylik 

Konuşması diger çocuklarlardan biraz farkli ilk kelimeleri 24 ayinda basladi tabi önceden nene emziğe diyordu ve su diyebiliyordu kelimeler geldi sonra ikili uclu cümleler geldi fakat cok kitap bakip ben hayal gücünü genişletmek istedim ama malesef biraz fazla mi oldu bilmiyorum her sabah uyandığında anne uyandim yerine bocek balik gibi bir şeyler konuşuyor ve gun icersinde nornal sohbeten surekli hayal konuşan oglum var ayi koşuyor sinek uzuldu muz kızacak gibi gibi.. mesela düştü ayy diyor kardam adam gibi düştüm..

Ve ben istiyorum yerine istiyormusun veya istemiyorum yerine istemiyorsun diyor bazen doğru söylüyor ama çoğu bu sekilde hala kendinden bahsedince ben reniye erdal diyor ama ben nedemek oldugunu biliyor öyle .. hersey anliyor komut aliyor renkleri hayvanlari herşeyi biliyor... Ama biraz dalgin sanki dikkat eksikliği gibi geliyor bana 

7 Cevaplar

+1 oy
(1,403 puan) tarafından
Ekrana maruz kalıyor mu peki ?
(424 puan) tarafından
Hayır dsha cok kitap baktik
(1,403 puan) tarafından
Sadece doğruyu öğrenene kadar sizin sorma şeklinizi kaydediyodur. Bence endişelenmeyin. Bazen yanlışlar olur ama doğruyu öğrenirler diye düşünüyorum. Şuan kitaplarda anlattıgınız şeyleri söylemesi de çok normal bence. Kızım 14 aylık dışarda kuş horunce kollarını kanat gibi yapıp çırpıyor çünkü kitapta kuş olduğunu o şekilde gösteren bendim. İşte baykuş kitapta uyuyor. Bak baykuş dediğimde her yerde eee ee diyor :)
-Reklam-
+1 oy
(7 puan) tarafından

Kızım 32 aylık Mesela Bende (su ister misin Aşkım diyorum) hayır anne hayır istemiyorum diyor:D bebeği düşüyor mesela aaa düştü diyor bebeğin ayakkabısı yok anne babam işemi gitti dede neddeee diyor acıktım diyor vs vs vs 

+1 oy
(7 puan) tarafından
Hayalinde kalmıştır onlar
+1 oy
(95 puan) tarafından
Su an mantık beklemek çok zor biz de mesela yeğenime seni kucağıma alayım mı dediğimiz için kucağıma al diyordu sen/ben ayrımını çozemiyordu arkadaşımın oğlu mesela kakasini yaparken cok hizli cikti ayni simsek mcquen gibi falan diyordu hayal gücünün geniş olması da iyi bir şey belli mi olur ileride kitap yazar belki. 
+1 oy
(9,671 puan) tarafından
Gayet normal. Benim ki balığa nabıl diyor mesela. Su diyebiliyor ama brrrruuu diyor normalde söylerken. Kuş diyebiliyor ama görünce uç diyor. 

Henüz birinci şahıs 2. Şahıs kullanamayabilir yerinde. Geldim demez geldi der mesela. 

Düşünce kardan adam gibi düştüm demesi daha önce dinlediği bir hikaye veya filmde düşen kardan adam ile bağlantı kurmuş demektir ki şıp diye bunu yerine koyması çok güzel bence 
0 oy
(807 puan) tarafından
'Ben istiyorum yerine ', 'istiyor musun' demesinin sebebi sizden duyduğu şekilde tekrar ediyor. Benim kızım da, ben ona su ister misin, istemez misin diye sorunca, su istemez misin (yani su istemem) şeklinde cevap verdiği oluyor. Ama normalini de biliyor. Taklit ediyorlar aslında. Düştüğü zaman ayağın mı acıdı diye soruyorum, acıdıysa, ayağın acıdı (yani ayağım acıdı) diye cevap veriyor.

Hayali karakterler hakkında bilgim yok, henuz kızımda yaşamadım bunu. Ama eğer oğlunuz ekran izliyorsa, etkisinde kalıp belki de rüyasında görüp hatırlıyordur. 

**önceki postlarınızı da hatırlıyorum, isminizi görünce tanıdım. İlgili bir annesiniz, bu çok güzel ama doktorlarda bir çok kez gelişimi iyi şeklinde yorum yapmış. Kendinizi biraz akışına bırakın. Hem emin olun bir tuhaflık olsaydı mutlaka farkedilirdi. 
(424 puan) tarafından
Ekran yok ama kitap fazla vardi sıkılmasın diye ekran yerine kitap baktik hep evet ama doktorlar o an benim gorduklerimi gormuyorlar en son bana doktor kreşe gitsin başlasın ondan sonra tekrar konuşuruz dedi
(807 puan) tarafından
Yeğenim küçükken bir çok hayali arkadaşı vardı. Fazla çocuk içine girmediği için kendi kendine arkadaşlar yaratmıştı. Zamanla azaldı ve bitti. Sizin oğlunuz da kreş ortamına girince mutlaka daha iyi olacaktır.
*doktorlar o an görmüyor olabilir ama sizin anlattıklarınızla da belirli bir fikir sahibi olabilirler. Çok içten söylüyorum, bir sorun olsaydı şimdiye kadar çoktan farkedilirdi, ya da şüpheli durum denilip üzerinde durulurdu.
0 oy
(339 puan) tarafından
Dönen nesnelere ilgisi var mı? Konuşurken göz teması kurar mi? Takıntılı olduğu durumlar var mı ? (Hep aynı tabak çatal kaşık bardağı kullanmak gibi)
önce (424 puan) tarafından
Hic biri yok
önce (424 puan) tarafından
Göz trmasi uzaktan iyidi yakindan kisa ama simdi ikiside iyi

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 435 göst.
19 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gülfatma (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 390 göst.
23 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Barışko (439 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 316 göst.
...