0 oy
143 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (160 puan) tarafından

Bebeğim dört aylık oldu. Ona hışırtılı kitaplar aldım ama bakmak yerine çoğunlukla yiyoruz o kitapları :D yine de arada resimleri falan gösteriyorum, uzun uzun inceliyor. Ne olduklarını ben söylüyorum. Aynı şekilde zeka kartlarına da bakıp ne gördüğümüzü anlatıyorum ona. Ancak böyle normal bol resimli hikaye kitaplarına ne zaman geçiyoruz bilemedim. Erken mi yoksa en azından o resimleri incelerken benim de hikayeyi okuyabileceğim bir kitap olsa iyi mi olur? Bir de almalıysam hangi kitapları alabilirim?

Bebek Ayı 4

4 Cevaplar

0 oy
(3,648 puan) tarafından
o uyurken bile okuyabilirsin. 1 yaşında hala okuyamıyorum yoksa:) yiyor
-Reklam-
0 oy
(593 puan) tarafından
Ben doğduğu günden itibaren okumaya başladım canım , hatta hamileligimde de sesli şekilde okurdum anne karnındaki bebeğe etkili olduğu için. Öğretmen olduğum için zaten kitap okumayı seviyorum, yalnızca kitap seçimlerim değişmiş oldu :) şu an 9 aylığız,  4 aylıktan beri beraber okuyoruz. İş bankası yayınlarının Hareketli Kitaplarını tavsiye ederim. Oğlum çok seviyor 
(593 puan) tarafından
He arada tabii ki tadına bakmıyor değil, kitapların köşeleri diş izleriyle doludur :)
(160 puan) tarafından
Ahaha doğrudur valla. Bizim maymunun henüz dişleri çıkmadı ama çıkınca onun da eline geçeni dişleyeceğine eminim :D söylediğiniz kitaplara mutlaka bakacağım. Teşekkür ederim <3
(593 puan) tarafından
Kesinlikle tavsiye ederim canım,  bir de Çalışkan ayı serisi var o da hareketli kitap. Oğlum şu an 9 aylık,  artık kendi hareket ettiriyor:)
0 oy
(3,996 puan) tarafından
Ben dogdugundan beri okuyorum canim. Bol resimli yazisi az olan kitaplari tercih edebilirsin. Bizim dil gelisimimize cok katkisi oldu 21-22 aylik arasi uzun cumleler kurmaya basladi. Ayrica kitaplar sayesinde biseylere ogrenebiliyolar. Mesela doktora gittiginde de korkmamasi gerektigini,yabancilarla gitmemesi gerektigini,anaokulunun nasil bi yer oldugunu falan kitaplardan ogrendi hep. Ya da neden yemek yemeliyi,disardan gelince neden ellerimizi yikamaliyiz gibi. Bizim hayatimizi kolaylastirdi da diyebilirim.
(160 puan) tarafından
Bebeğiniz çok faydasını görmüş kitapların maşallah. Ben de gelen yorumlar üzerine kesinlikle başlamaya karar verdim ama internette çok çeşit görüyorum. İsim olarak önerebileceğiniz bir kitap seti vs. var mıdır? Mesela bebek üniversitesi seti falan gördüm. Sizce uygun mudur onlar?
(3,996 puan) tarafından
O tarz setleri hic almadim. Benim bebegim suan da hikayesi olan kitaplari seviyo. Yani giris-gelisme-sonuc olacak :). Bazi havadan sudan hayvanlardan bahseden kitaplar var o tarz seyleri sevmiyo.
Sizin aylarinizda cok farketmiyo tabi ama o aylarda en cok ilgisini ceken kitaplar ;Sarıl Bana ,Köpekler Bale Yapamaz,Ayı Kim Çaldı, bu kitaplari cok okumusuzdur. Hikayeleri,gorselleri cok guzel zaten kesinlikle oneririm. İs bankasi yayinlarinin da kitaplari guzel.Hepsiburada kitap kampanyalari oluyo onlari takip edin en cok yorum ve begeni alanlar genelde guzel oluyo.  6 aylikken falanda Buyuk Sorular Kitabini almistik. Cok vakit gecirdik. 2 yasindayken bu kitap sayesinde net bi sekilde Flamingo ve Okaliptüs diyebiliyodu .
0 oy
(68 puan) tarafından

Anne karnından itibaren okumaya başladım.

Şuan 5 aylığız gün içinde 1 kitap mutlaka okuruz :)

Dikkatlicede dinleyip resimleri inceler. Seviyoruz galiba.

Umarım daim kalır :D

(160 puan) tarafından
Müthişsiniz. Dediğiniz gibi umarım bebişinizin kitap sevgisi daim olur. Peki hangi kitapları aldınız bebeğinize. Şimdi araştırıyorum da çok çeşit var gibi, neresinden başlasam bilemedim.
(68 puan) tarafından
Aslında özellikle bir araştırma yapıp almadım ben
Büyük ve renkli görselli kısa cümleli kitaplar var bir kaç tanesini e bebekte bulmuştum
Onun dışında geçen gün BİM de bile buldum
Görselleri bebeğimin direk görebileceği şekilde kitabı tutup jest mimik ve sesleri tonlayarak dikkatini çekecek şekilde okuyorum :D Görsellerdeki nesneleri Anlatıyorum
Ama illa tavsiye isterseniz bebek üniversitesinin kitapları güzel
Birde yüksek kontrastlı olmasına dikkat edebilirsiniz :)
Ayreten tavsiyem kitap okumaya başlamadan önce dikkatini toparlayıp tekerleme parmak oyunları oynayıp kitap okumaya o şekilde geçiyoruz
Odağı daha çok üzerimde oluyor o zaman :D

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 465 göst.
0 oy
3 cevap 348 göst.
0 oy
4 cevap 353 göst.
3 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nilayça (589 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,252 göst.
...