0 oy
95 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından kapalı
Bebeğim 25 günlük burnunu nazal aspiratör ile temizliyorum ama kuru sekilde ekiyorum Bi Sıvı vermiyorum burnuna. Az önce temizlierkemnkafasını dimdik geriye doğru cekip şaşı bakmaya basladı hic öyle bakmazdı baya şaşı gibi gözlerini kaydırdı lütfen yardımcı olun bişi varmıdır doktora gideyim mi 
Bebek Ayı 0
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevaplar

0 oy
(194 puan) tarafından
Icine serum suyu damlatmasqn yani burun icini yumuşatmadan cekillmez asla sakin oyle yapmayin 
-Reklam-
0 oy
(56 puan) tarafından
Burnuna sıvı vermeniz gerekiyor yani serum.fizyolojik oncesinde yumusatiyo kuru kuru burnun içi tahriş olur.Gözleri anlık mı oldu öyle bununla ilgili bir fikrim yok belki kuru çektiğiniz için canı yandı kendini oyuzden geriye atti
0 oy
(69 puan) tarafından
Ben o aspiratörleri ( otribebe kullanıyorum) 3 aylık olana kadar kullanmadım. Burnunda kalınlaşmış sumukleri onla burun deliğine yaklastiriyordum elimle alıyordum. Her banyo sonrasi sumkurme ile temizliyorum hepsi çıkıyor. Şuan oğlum 10 aylık ve en son 6 aylıkken kullanmıştım onu. Gün aşırı banyo yaptırıyorum burnunu sürekli öyle temizliyorum ve her sabah el yüz yıkıyorum o zamn da öyle sumkurme şeklinde temizliyorum birşey kalmıyor. Bir ara serum fizyolojik kullandım hasta diye burnundan hırıltı geliyor diye kullandım bir serum kulland sadece o da iyice hırıltı yaptı nasıl ki bıraktım o zaman oğlumun nefesi düzgünlesmeye hiriltisi vs bitmeye başladı. O serumu kullandıkça iyice kotulesiyordu çünkü. 

Ben bu tarz şeyleri hiç masum bulmuyorum. Eskiden annelerimiz bizi böyle buyutmemis. Benim yaptığım gibi ki annemden öğrendim her zaman sumkurme ile temizledim. Annem kızıyordu bana çocuk kendisi atmasını bilsin niye müdahale ediyorsun falan diye. Ki oğlum burnu dolunca elleriyle göz uvalar gibi burnunu uvaliyor ve sumukler dışarı çıkıyor. Şimdiki doktorlar çok öneriyor yapın yapın diye ama bence zararlı. Doktora götürün bence çok küçük çünkü. Yapiyorsniz da burun temizligi her banyo sonrası yapın. Telefon feneriyle bakın eğer sumuk varsa çekin. Yoksa yapmayın. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 231 göst.
25 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde F4tm4 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,199 göst.
23 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yağmurkrl (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 402 göst.
...