0 oy
161 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (52 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler.

Bugün doğum yapalı 45 gün oldu ve doktorum sehirdisinda. 40 gün dolunca gel.demisti. kontrole gitmeden önce cinsel birliktelik yaşanabilir mi? Normal dogum yaptım ve aşırı korkuyorum sebepsizce.genelnolarak.iyi hissediyorum ama yine de cesaret edemiyorum. Siz olsanız naparsiniz napmaliyim?

3 Cevaplar

0 oy
(97 puan) tarafından
Kırķın dolduğu için kendini iyi hissediyorsan ve hazırsan neden olmasın canım:)
(52 puan) tarafından
Normal dogum yaptım. Ve travma oluştu resmen:) çok.zor bir doğum atlattım. Oyle bir gün gekdi ki sexeryan olsaydım  keşke diye pismanlik yaşadım resmen belki de bu yüzden bilmiyorum.ama  İyi hissediyorum ama komik gekcek belki sanki ilk geceymis gibi hissediyorum. Geriliyorum.
(97 puan) tarafından
Evet canim bu hepimizde oluyor ama ilk gece ki sakin yavaş olduğunda birsey olmaz bende öyleydim ben sezeryanliydim doktor 60 gün demisti bana
(52 puan) tarafından
Oncelikle teşekkür ederim bunkadsr yapici konustugunuz icin. Valla ben normal dogum yapmış biri olarak sezeryanli annelerin daha güçlü olduğunu düşünüyorum çünkü ben bu kadar yiprandiydam ki psikolojik olarak sizlerin bu zorluğun üstesinden gelmesi gervkten takdir edilesi. 60 gün hiç de kısa bir süre değil çünkü.
(97 puan) tarafından
Benim bebegim tersti canım mecbur sezeryan oldum sonuçta 7 kat kesiliyosun bakıma muhtaçsın o anda kalkıp işini göremiyorsun ama ALLAH öyle bir güç veriyoki bi de bunye meselesi 6 saat sonra kalktım yani o anda bir ev temizleyebilirdim hemşireler maşallah çekti hep . Elbette kolay değil dogumun iki türlüsü de zor . Bir can cikariyosun.  İyiysen hazırsan kendini kasmadan rahat rahat olur bide normal olduğun için alltan bellki muayene eder onu da bilirsin zaten .Ya senin elindeki birsey canım kendini hiç kasma 2 dakikalık iş zaten.  Anın tadını çıkar valla benim kızım büyüdü 16 aylik küçüklük hallerini görüp bi tane daha istiyorum sonra yaramazlık yapınca vazgeçiyorum valla  annelik de bi delilik :)
-Reklam-
0 oy
(675 puan) tarafından
40 günlük muayenede hersey yolundaysa cinsel birliktelik başlar canım, tavsiye edilen bu şekilde
(52 puan) tarafından
O zman kesinlikle 40 kontrolünü bekleyeceğim sanırım o zmana kadar 50 gün falann olmuş oluyor zaten
(675 puan) tarafından
Bence de öyle yap canım ne olur ne olmaz , ben sezeryan oldum buna rağmen bekledim doktorum iç dikişler kontrol edilmeden onay vermemişti
0 oy
(150 puan) tarafından
Benim 41 gün oldu 4 gün sonra gideceğim icerde 8 disarda 4 dikiş vardı normal doğum  dikislerim erimiş bende çok korkuyorum kanama olur vs diye cesaret edemedim doktor kontrolünden sonra inşallah dusunecegim
(52 puan) tarafından
O kadar bensiniz ki. Aynı durumdayım rwsmen:) siz en azından dikis sayınızı biliyorsunuz. Bana ebe sayamadım dedi. Çünkü vajina enfeksiyonluymuş ve diktikce yırtıldı 2 saat dikis ile uğraştılar düşünün.
(150 puan) tarafından
Cok geçmiş olsun vajinanin enfeksiyonlu olduğunu daha önce görmediler mi söylemediler mi veya doğum öncesi tahlillerde cikmadi mi risk yani tekrar geçmiş olsun benim dikişler 40 dk sürdü karşımda saat vardi baktım süreye sordum da söyledi asistan doktor bence siz hiç riske atmayın kontoel sonrasını bekleyin Allah korusun kanama beni korkutuyor
(52 puan) tarafından
İdrar tahlilinde cikmiyormus bu  çünkü ebeye dedim bir hafta önce bakıldı yoktu oyoe bisey diye. Dedi ki öyle değil. Vajinanin florasi bozulmuş. Diktikce yirtiliyor. Kanayan yeri bulamıyorlardı resmwn. Yazarken bile gerildim suan :) Gerckten en başta da dediniz ya iki türlü dogum da zor sonuçta insan çıkıyor içinden diye. Gerçekten öyle. Tek tesellim sağlıkla doğması. Sağlıkla büyüsün bebislerimiz inşaAllah. Sevgiler ;)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
12 cevap 384 göst.
21 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ebrulimsa (368 puan) tarafından soruldu
...