0 oy
427 göst.
önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
Kızlar bugün kızım 18 aylık aşısı oldu doktor direk aşı yaptı daha sonrada dediki bir yaş degilmis bir buçuk yaş mış kızıma birşey olur mu uyumuş şuanda 
Bebek Ayı 18

6 Cevaplar

0 oy
önce (153 puan) tarafından
Yanliş aşı yüzünden 5 aylık bebek vefat etmişti doktorların bile içerigini bilmediği üstelik yanlış bile yaptığı bu aşıları yaptırmaya okadar karşıyım ki 5 aylık bebeğim var 2. Ayındaki aşılarını yaptırdım gittim sağlık ocağına kağıt imzaladım hiç birini yaptırmıycam şu bizim bildigimiz kabalkulak şu çiçegi kızamık vs haricinde 5li karmaları asla ama asla yaptırmam
önce (34 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum. Suan kizim 2 aylik hicbir asiyi yaptırmadım kimsede zorlamadi.ortanca kizimin 4.aydan sonra yok 5 yaşında. Buyuk kizimin 2 yaşından sonrasi yok.luten aşi iceriklerini okuyun
önce (153 puan) tarafından
Bebeklerimize cıva yüklüyorlar anneler lütfen araştırın hanileyken doktorlar deniz ürünlerini dip balıklarını yasaklıyor cıva içerigi var diye ama bebek  minicik bedenlerine cıva içerikli aşılar enjekte ediyolar keşke 2. Ay aşısınıda yaptırmasaydım siz 18. Ay aşısının otizme sebebiyet verdigini araştırmadınız mı yazık günah bebeklerimize 2 yaşına gelene kadar tam 24 doz içerigini bilmedigimiz aşılar yapıyolar minicik bedenlere neden bunu yapıyolar sorguladınız mı araştırdınız mı hiç inanınki okadar çok yan etkisi varki büyük ogluma 1 yaşına kadar aşı yaptırdım ozamanlar yaşım küçüktü bilmiyordum cahildim çocugumda hiperaktive gelişim geriligi aşıdan sonra hastalıktan kurtulamadı 6 aylıktı astım bronşit oldu ve ben araştırınca sebebini aşılardan olduguna okadar emin oldum ki bu bebegimde bilinçliyim asla ve asla yaptırmam
önce (34 puan) tarafından
Bazilari bu dedikelrinizi anlamakta zorlaniyorlar.
önce (153 puan) tarafından
Bazıları aşı meraklısı olduğu için bizleri cahil görüyorlar meraklılar çocuklarına milyon tane zehiri vermeye
önce (34 puan) tarafından
Az buz degil 24 aşi iceriklerini iyi okumak lazim kulaktan duyma degil iyice arstriinca ortaya cikiyor.anne ve babanin cocuga maddi durumu iyi mi diye aramazlar ama asi noktasinda diretirler.cunku onlarin derdi kesilecek performans maaşlari.senin eve girecek yiyecek icecegini dusunmezler .okadar cocukalri düşünüyorlarsa sut yardimi yiyecek yardim yapsinlar durumu olmayanlara.
önce (153 puan) tarafından
Aynen öyle ilaç firmalarını kazandırmak için bebekleri zehirliyorlar aklı başında anne baba iyice araştırıp yaptırmaz zaten bak mesela sende yaptırmamışsın herhangi bir hastalık vs oldumu çocukta gayet saglıklıdır birde aşısız çocukları bizim aşılı çocuklarimizin içine sokmayın diyolar eee çocugun aşılıysa korkun niye dimi yani
önce (34 puan) tarafından
5 yaşında ki kizimin buyuk kizima oranla bagişikligi cok iyi daha rahat atlatiyor. Gayette cok saglikli maşallah
önce (870 puan) tarafından
Neden insanları yargılıyorsunuz burada cahil felan herkesin kendi fikri
önce (67 puan) tarafından
Hem gelişim uzmanıyım hemde daha önce pekçok otizmli öğrenci görmüş bir öğretmenim. Otizm nörogelişimsel bir bozukluktur. Sonradan oluşmaz ki, aşı ile olsun. Bakın ben gelişim uzmanıyım diyorum, pekçok akademik çalışmalar gördüm. Otizmin 18.ay  aşısı ile alakası yok. Otizm belirtileri o aylardan sonra belirgin hale geldiği için insanlar kendi çocuklarına konduramıyor ve bir sebebe bağlanmak istiyorlar, işin psikolojik kısmı bu.
Aşıların içinde mutlaka zararlı bir şeylerde vardır ama emin olun hastalığın kendisi kadar zararlı şeyler değildir. Örneğin 5li karma aşısı dediğiniz şeyin içinde  çocuk felci aşısı var.  Çocuğunuz çocuk felci geçirse, gerçekten vebalini alabilecek misiniz? Hiç bu hastalığın ne demek olduğunu duydunuz mu ? Ya da içerisinde tetanoz aşısı var. Hiç tetanos hastası gördünüz mü ? Aşı yaptırmayıp 3-4-5 yaşına kadar sağlıklı gelmiş olan çocuğunuzun 50 yaşında hasta olmayacağının garantisi mi var ? İlaç firmaları zehirliyor vs demişsiniz, gerçekten komiksiniz. Hayatınızda hiç bilimsel bilgiye erişme yöntemini biliyor musunuz ? Muhtemelen Google'a yazıp okuyorsunuz. Gerçekten cahilsiniz.
önce (780 puan) tarafından
@laleCik +++++++
önce (34 puan) tarafından
Daha gecen cocuk.doktoru ve bu devletin doktoru her sene bilim %29 oraninda değişiyor. Bilim kesin degil her sene yenilenir degisir .Bu aşılar çok yararlı olsaydi zorunlu olurdu devket ister yaptır ister yaptirma diyor karar sizin diyor .onlar boyle söylerken kimseye laf dusmez.Ayricw biz Google doktor ve hemsirelerden duyarak okuyarak yaptirmadik. Sosyal medyadan hic degil.Daha gecen bir hemsire ve eczaci gercekleri anlatip aşidan vazgeçtiler cevremde .yok şu olursa yok bu olursa tahminlerle gelmeyin kac aşisiz cocuk felc gecirdi oldu hasta oldu bana oranla gelin.
önce (34 puan) tarafından
Ayrica prof.dr.oytun erbaş prof.dr canan karatay .prf dr.ümit aktaş.prof.dr.alişan yildiran bunlarin yazıları vara yine hemsire ebeler var.Gerci size gore bunlar doktor degil .otizm kesin kanitlanmamis ama anne karninda alinan ilaclar ozellikel kan ilaci tetenoz aşisi sonra dogunca vurulan ilk aşilar tetikliyor .Hatta dogum doktorum bana asla tetenoz olma diye uyardi buna ne diyeceksiniz bunlarda doktor.Ben dogal olandan yanayim mumkun olursa tabi. Ha devletimiz kendi aşısını yaparsa ve icerikleri temiz olursa yaptıririm.icerikeleri tonlarca zararinolan ve daha bagiskligi yeni olan bir cocuga ne oldugu belli olmayan aşilqri ilk anda dayarsan vucudun ne tepki verecegini bilemezsin her cocuk farklıdır asilar ne yapar bilemezsin.Allah bunlari dunyaya gonderirken zayif mi gonderiyir ki hemen o anada asiya basvuruyirsunuz.
önce (870 puan) tarafından
Tamam arkadaşlar siz yaptırmayın :)))
önce (67 puan) tarafından
Hemen şuanda tüm tıbbi tez çalışmalarını ve akademik makaleleri açıp bakabilirsiniz. Mutlaka her akademik makalede , farklı örneklemler üzerinde istatistikler vardır. Muhtemelen siz bunlara ulaşma yolunu bile bilmiyorsunuz ki, bana " onlar böyle derken bize laf düşmez" diyorsunuz.  
Gebelikte tetanos aşısının yapılma sebebi, bir riske karşı korunmaktır. Nedir o risk ? Tetanos mikrobu paslı küflü yerlerden bulaşır. Günümüzde doğumlar steril ortamlarda yapıldığı için, tetanoz mikrobunun riski zayıftır, bundan ötürü yaptırmamayı sorun görmemiş olabilir. Ancak aynı doktor, küflü bir demirden vücuduna bir kesi alsa, emin olun size yapacağı ilk şey bu aşıyı uygulamaktır.
Ayrıca bilimsel bilgi kesin değildir evet ama bilimsel çalışmaların ışığında yürümek zorundayız. Örneğin heamlick manevrası hayat kurtarır , bu da anatomi ve fizyoloji biliminin ışığında bulunmuştur. Birçok kişiyi ölümden kurtarır. Öyleyse şey mi diyelim, diyaframa bası uygularken zarar verebiliriz yapmayalım mı diyelim ? Ya da aşının içeriğine asla güvenmiyorsanız, sezaryen okurken aldığınız anesteziye nasıl güvendiniz de anestezi aldınız ? Çatır çatır evde doğursaydınız.
Allah zayıf mı gönderiyor derken ne kadar da konuyu saptırmışsınız. Allah bu ilimleri de boşa göndermeyip, ilk önce " Oku" diyor. Neyse, çocuğunuz üzerinde alacağınız kararlar sizi bağlar. Benim yorum yapma sebebim, siz bir ev hanımı olarak , daha araştırma yöntemlerini bilmeden, aşı yaptıranları yargılamışsınız. Komik geldi. Neyse alacağınız kararlar sizi bağlar.
önce (153 puan) tarafından
Biz ev hanımları siz okuduk diyenlerden daha araştırmacıyız anladın mı heamlick manevrası hayat kurtarır ama aşının içeriginde ne var ne yok bunu hangi doktor açıklayabiliyorda gelmiş burda milleti aşagılayıp çok bilmişlik yapıyosun nedir bu amerika özentiniz  tamam en çok siz okudunuz en çok siz biliyorsunuz gelip burda milleti aiagılamandan belli oluyor nekadar nekadar kendini geliştirdigin neyse daha fazla polemige girmicem ben kendi evlatlarıma araştırmalarım sonucu aşı maşı yaptırmıyorum isteyen istediği kadar yaptırsın tıpkı korona aşısı gibi buyrun şimdi millet çatır çatır kalp krizinden kanserden ölüyor devam edin içerigini bilmediginiz aşıları vurdurmaya :))))
önce (67 puan) tarafından
Yahu gelmişsiniz , cıva diyorsunuz. Siz bu elementlerin bileşimini biliyor musunuz ? O zaman su da içmeyin. Suyun asıl elementi yanıcı ve yakıcıdır ama ne hikmetse birleşince söndürücü oluyor değil mi ? Aynen sizin gibi insanlara anladığı dilden cevap veriyorum. İşin ehli değilken, insanların çocuğuna aşı yaptırmasını " zehirlenme" olarak tabirde bulunuyorsunuz.Kendi alanı olmadan, insanları bu şekilde yönlendirmek tavsiye niteliğinde olmaktadır ve suçtur.  Böyle bir şey demeye hukuken sizin hakkınız yok.
önce (154 puan) tarafından
Ahsen56 aşıların içerikleri temiz değil diyorsunuz. Peki çocuğunuz hasta olunca tedavii uygularkende kullandığı ilaçları yada verdiği ilaçları kabul etmiyormusunuz. Sonuçta ilaç şirketlerini zengin etmek var . Mesela sma hastaları yurt dışındaki tedaviyi alabilmek için varını yoğunu koyuyorlar ki sağlık bakanlığı kesin tedavi olmadığını savunuyor. Kanser hastalari bildigin zehirle tedavi olmaya calisiyor. Ozaman ilaclarada gerek yok içeriğini pek bilmiyoruz. Allaha dua edelim kendiliğinden geçsin atlatsin. Dünyaya eksik yollamiyor sonuçta.
önce (9,129 puan) tarafından
Siz ev hanımları nasıl konunun uzmanından daha çok bilgiye sahip olabiliyorsunuz? Örnek gösterdiğiniz doktor da bilim camiasının ciddiye dahi almadığı Oytun Erbaş.  Bu adam covid gen farkından dolayı Türklerde salgına yol açmaz dedi, kısa süre sonra ülke salgın etkisine girdi. Göz önünde açıklamaları fos çıktı. Hala bu adamı mı referans alıyorsunuz? Aşının içeriğinde ne varmış, açın okuyun. Bununla ilgili çarşaf çarşaf yayınlar var. Resmen sağdan soldan duyma bilgileri savunuyorsunuz. Bir tane bilimsel makale paylaşın desek eminim sabah gazetesi linki verirsiniz. Kimsenin sizi aşağıladığı yok ama dayıların kahvede tartıştığı argümanlarla hiçbir koşulda bir tartışma kazanmanız mümkün değil. Aşıların otizm yaptığına dair kanıtınız var mı? Yok. Covid aşısının kalp krizini tetiklediğine dair kanıtınız var mı? Yok. Boş yere çocuklarınızın hayatıyla oynuyorsunuz.
önce (153 puan) tarafından
Konunun uzmanlarıda bilmiyorki aşının içeriklerini bir tane doktor çıksın desinki aşının içinde bunlar bunlar var desin kanıtlasın maden valla okadar boş yapıyorsunuz ki boşuna savunun siz o zehirleri ben asla yaptırmıcam çocuguma kendi gözlerimle şahit oldum aşının yan etkisi olsun sonradan ortaya çıkan semptomları olsun siz çok bilmişlige devam edin burda tecrübe konuşuyor ama lafa gelince biz ev hanımları siz çok bilmiş okumuşlarsınız tamam en çok siz biliyorsunuz dahada polemige girmek istemiyorum
önce (9,129 puan) tarafından
Aşının içeriği prospektüsünde açık ve net olarak yazıyor. Gerçekten binlerce kişiyle deney yapmış, bilimsel araştırma yapmış insanlardan daha çok bildiğinizi iddia edecek seviyedesiniz ve biz çokbilmiş oluyoruz. Çok doğru bir yaklaşım, böyle devam.
önce (34 puan) tarafından
Ev hanimi bilgisiz mi oluyor okuyup arastirma yapamazmi. Ev hanimi olarak 5 yil universite okudum sirf cocukalrim icin cok rahat atanacagim halde tercihimi cocuklardan kullaneim buna ragmen okuma arastirma yapmayı birakmadim. Tahminler uzerine aşi olmam ben icerikleri okudum makalede okudum tercihimi bu yonde kullandim kimseyi sen yap yada yapma demem yada yok soyle olursan boyle olurun diye milleti kiskirtamwm veya korkutmam okuyup arastirin derim sonrasi sizin tercihiniz
önce (231 puan) tarafından
Yazıniza katiliyorum ama ev hanımları diye asagaliyici tavir hoş değil
önce (231 puan) tarafından
@merve hanım
önce (9,129 puan) tarafından
Yeliz9, ben aşağılayıcı bir tavır sergilemedim. Yukarıdaki yorumlarda 'biz ev hanımları siz okuduk diyenlerden daha araştırmacıyız' diye bir cümle var. İnsanlar kendilerini konunun uzmanlarından üstün görecek bir özgüvene sahip. Benim lafım o kısma.
önce (231 puan) tarafından
Sizde başka bir postta kulak iltihabı olan bebege ilaçları ne zaman ve saat aralıklarını söylemişsiniz sizde doktor değilsiniz?
önce (9,129 puan) tarafından
İlaçların biri parasetamol, biri ibuprofen, biri de antibiyotikti. Herkes bu ilaçların kullanım sıklığını ve dozunu bilir. Zira prospektüslerinde yazıyor. İstediğiniz çocuk doktoruna sorun, hepsi aynı bilgiyi verecektir. Çünkü bunun kuralı budur. O postta antibiyotiği doktorun söylediği şekilde kullanmasını da söylemiştim. Yani özetle konunun uzmanının verdiği dışında bir bilgi vermedim. Ama burada doktorların, sağlık bakanlığının, birçok sağlık otoritesinin söylediğinin aksine aşı yaptırmayı çocuğu zehirlemek olarak görüyorlar ve içeriği belli olduğu halde, doktorlar cevap veremiyor diyorlar. Sizce bu durum benim ilaç kullanım bilgisi vermemle aynı şey mi?
-Reklam-
0 oy
önce (9,694 puan) tarafından
Bir yaş aşısı ile 1 buçuk yaş aşıları farklı aşılar aşı kartına bakın hangi aşıyı işaretlemisler. Doktora sordunuz mu hangi aşıyı yapmış. 
önce (6 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi
Kızım şimdi uyumuş doktor zararsız dedi korkma dedi ama
önce (9,694 puan) tarafından
Zararsız dedi de. 18 ay aşısı yaptıysa. 12 ay aşısı yapılmadı demektir. Dozları karıştı yani. Hiç mi sormadınız orada. Hangi aşı yapıldı.. 12 ay aşısı ne zaman yapılacak diye
önce (816 puan) tarafından
Bebeği 18 aylıkmış bakmadan 1 yaş aşısı yapmış daha sonra ayına bakınca birde olması gereken aşıyı yapmış yani fazladan 1 yaş aşısı yapmış
önce (6 puan) tarafından
Evet öyle oldu ben söyledim 3  stajyer vardı
önce (9,694 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Bunu senin için doktora soracağım. Cevap alır almaz yazarım. Muhtemelen sabah haber alırım.

Ama 1 yaş kkk ve su çiçeği aşısı var. İkisini de mi yaptı yanlışlıkla birini mi yaptı. Yaptığı hangisi.
önce (9,694 puan) tarafından
Doktora sordum canik cevabı

"12 ay aşısı dediğiniz, KKK aşısı ise, bir zararı olmaz."

Ama o da aşı kartı yok muydu bu çocuğun nasıl olur diye şaşırdı. Fazla yapılan aşı sadece kkk mi. Onu da bana yazarsan daha net bilgi alırım
önce (6 puan) tarafından
Aşı kartı vardı önündeydi bakmadı bile çizik attı galiba doktor bir yaş aşısını vurdu 18 aylık aşısını vurmadı çünkü ben sordum o da dedi ki bir yaş değil bir buçuk Muş bir ay sonra gel dedi  ben ısrar edince de bir aylık vurulması gerek. Aşıyı erken vurdum dedi  aşı kartını size attım gmailden
önce (6 puan) tarafından
Sağolun ilginiz için
önce (9,694 puan) tarafından
Mesajın bana gelmedi canım. Buraya da atabilirsin at iyice inceleyelim. Şimdi bildiğim kadarıyla 1 yaş aşısı kkk ve su çiçeği aşısı. Aslında ikisi içinde sorun olacağını sanmam çünkü bizim su çiçeği 10 yaşında yapıldı. Korkma yani ama yine de net görürsem doktora da daha net anlatırım. Bana resim aramıyorsan bile 18 aya hangi aşıları işaret etmişler onu yazabilirsin. Kkk ve su çiçeği mi yoksa sadece kkk mi.

Birde 18 ayın kendi aşısını yaptı mı yapmadı mı. Yaptı ise yine sorun olmaz
0 oy
önce (561 puan) tarafından
Ay bu adamlar kafayı yemiş şikayet edin bence minicik bedeninin bu zulmü görmeye ne hakkı var. Önünde durun bi kağıt bi taş değil can ya bu kadar vurdumduymaz drlar görmek duymak istemiyorum ama malesef varlar
0 oy
önce (118 puan) tarafından
Kesinlikle şikayet edin
0 oy
önce (10 puan) tarafından
Aç hemen canım davani bu nasıl bir dikkatsizlik asinin zaten içinde bir dünya zarar var bide bu yetmezmiş gibi yanlış asi inanılır gibi değil gerçekten bu çocuklar bizim geleceğimiz evlatlarımız gerekirse 10defa dönüp bakması lazım dogru aşımı diye
0 oy
önce (3,709 puan) tarafından
1 yaş kızamık aşısı. bir zararı olacağını düşünmüyorum çünkü salgın var diye bazı bölgelerde hem 9.aysa hem 12. ayda yapılıyor. ama doktorun dikkatsizliği kabul edilemez, nasıl kontrol etmez? 18.ay aşısını yaptı mı peki?

ben orda ortalığı ayağa kaldırırdım, sonra da cimere yazardım 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 1,189 göst.
27 Ocak 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Copurcopur (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 173 göst.
26 Haziran 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Tatlim (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 293 göst.
0 oy
7 cevap 449 göst.
...