0 oy
95 göst.
önce Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından
35 günlük olduk,sütüm yok denecek kadar az mamayla besliyorum bu yüzden.  Iki hafta önce kabız oldu. Kakası katı ve keçi pisliği gibiydi. Doktor ilaç verdi düzeldi. Ama şimdi de gunde bir kez yapıyor ve yine zorlanıyor yaparken. Günde bir.kez yapması normal mi. 

3 Cevaplar

0 oy
önce (62 puan) tarafından

günde bir kez kaka yapması normal mi bilmiyorum ama bir kaynana tekniği önereceğim size. kabız olduğunda ya da ıkınıp kaka yapmakta zorlandığında. kaka yapacağını hissettiğiniz anda bebeğin altını açıp tuvalep pozisyonunda tutun. sırtı size dönük ayaklarını karnına doğru çekin. bunu yenidoğandan beri yapabilirsiniz kalçaya baskı olmadığı için herhangi bir sakıncası yok.

ben bu metotla kabızlık sıkıntısı olan bebeğimin problemini çok kere aştım. şimdi 15 aylık ikizlerim var hala aynı beze yapmakta güçlük çektikleri zaman tuvalete götürüyorum çok rahat yapıyorlar. hatta bazen bez değişimi yapacağım zaman yeni bez hemen kirlenmesin diye yine tuvalete tutuyorum bazen öyle de denk geliyor. 
NOT: bana da kaynanam öğretti. böyle rahatlar çocuk diye ilk zamandan beri yapıyoruz
önce (3 puan) tarafından
Teşekkürederim, annemde yaptı ayni yöntemi ama ben bebeğim ağlarken korkuyorum öyle tutmaya
önce (62 puan) tarafından
ağlarken tutma zaten korkar ilerde tuvalete alıştıramazsın. sakinken tut. tutarken de ıkın ıh ıh de ne yapacağını anlasın
-Reklam-
0 oy
önce (2,327 puan) tarafından
gunde bir kez gayet yeterli evet zorlanabilir kizarir terler falan ama bi sekilde kendi yapiyo ya ona sukredeceksin.lavmanla fitille yasayan bebekler var.yaptikca kaslari guclenecek ve daha kolay yapmaya basliycak aliscak korkma.kucucukler insan uzuluyo zorlandigi icin ama birak zorlansin.poposuna uyari falanda verme birak kendisi yapsin.yapamadigi cok caresiz kaldigjn durumlarda mecbur uyguluycaksin ama simdilik birak yeterli gunde bi kere.10 gunde bir yapan bebekler var
önce (3 puan) tarafından
İçim rahatladı biraz olsun, teşekkürederim
0 oy
önce (21 puan) tarafından
Günde 1 kez yapması normal. Biraz su verin isterseniz. Havalar sıcak gidiyor vücut terliyor ondan dolayı da zorlanıyor olabilir. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 282 göst.
0 oy
3 cevap 339 göst.
0 oy
2 cevap 198 göst.
0 oy
3 cevap 241 göst.
21 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yenibianne (43 puan) tarafından soruldu
...