0 oy
171 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (102 puan) tarafından

Herkese merhaba öncelikle 

6 aylık oldduk artık
Birden fazla sorun olacaktı tecrübesizim bu konularda ilk bebeğim :) 
Tadımlara başlamadan su vermeye başlasam olur mu ? Tadıma cumartesi günü kendi mayaladığim yoğurtla başlıcam. 3 gün kuralını biliyorum
Onun dışında bebeğinize suyu kaynamış soğutulmuş olarak mı veriyorsunuz yoksa hazır su mu ? Kaç ml veriyorsunuz belli bir sınırı varmı ? Midesini sadece suyla doldurmak istemiyorum. Emmeye devam ediyor zaten.
Onun dışında tadımları günün hangi vaktinde yaptırıyorsunuz ? 
Birde yoğurdunu mayalarken ekstra bişeye dikkat etmem lazım mı yoksa kendimize yapar gibi mayalıyım mı ? : D
Teşekkürler :angel:
Bebek Ayı 6 aylık

2 Cevaplar

0 oy
(872 puan) tarafından
Hazır su veriyorum direkt canım bir yere gittiğimde hazır su alıyorum  şuan 5.5 aylık doktor tavsiyesi ile  başladık günlük 20-30 ml civarı veriyorum bol bol da emziriyorum arada da ufak tadımlar yaptırıyorum yoğurt patates fasulye meyve tadımları yaptırdım az az :)
-Reklam-
0 oy
(106 puan) tarafından
ben bu kadar ince planlamıştım. kaynamış soğumuş su verdim. bebeğin talep ettiği kadar. tadıma ilk ev yoğurdu ile başladık. ama 3 kuralı yapmadık çünkü 3 gün kuralı ile gıdaları tattırmak çok zaman alacaktı. ben alerji belirtisi görürsem o zaman 3 gün kuralı ile o gün yedirdiklerimi tek tek denemeyi düşünmüştüm ki gerek de kalmadı. 

mama içmeyen 1 yaşındaki bebeğe doktorum günde 500 ml su ver demişti ama sıfır mama tüketimi ile. benim bebeğim o kadar çok içemiyordu zorlamadım. hala istediği kadar içiyor. yazın çok kışın az istiyorlar. hatta günü gününü tutmuyor. mesela güneşe maruz kaldıysa ev ısısı yüksekse çok içiyor. ben bebeğin taleplerine göre hareket ettim açıkçası

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 352 göst.
0 oy
2 cevap 168 göst.
0 oy
3 cevap 274 göst.
...