0 oy
310 göst.
önce 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (55 puan) tarafından
Kizim 3.5 dogdu. Yogumbakimda 3250 dustu.2 aylikken 6 100 oldu.doktor onerisiyle gece beslenmesi kesildi 6 7 saat uyuyacak kaldirma dedi.bende 6 saati gecmeden kaldiriyorum.yada kendi kalkiyor. Haftaya çarşamba tam 3 aylik olacak ve 6 600 grm olmus . Bana az geldi kilo alimi.gece uykusu cok iyi gunduzde sakin bebek.gunduz her agladiginda veririm .doktor 4 aylik olunca getir dedi.boyu 58 61 olmus kafasi 40 41.5 olmus esim olctu ki hastanede birebir cikiyor. Sütum yetiyordur degil mi biraz stresliyim bu konuda cunku ortanca kizimda durdu kilo suan yasitalirndan geri kilo aliminda.2 yasina kadar emdi şükür. Sizinkiler nasil karsilastirma yapmak degil amacim acaba normal mi diye yazdim

10 Cevaplar

+1 oy
önce (2,761 puan) tarafından
Gece kaldirma diyen doktorlarin aklina sasarim. Gece beslemesi gunduzden daha onemli ve 6 aya kadar ayina uygun uykuda beslenmeli. Ben cocuklarimi hep boyle besledim 6 aya kadar ayda ortalama 1 kilo aldilar. Her goren mama mi veriyosun derdi. Yani kucucuk bebek 6 saat ac kalamaz, kalmamali. Bu ayda 4 saatte 1 beslerdim. Uyandirmadan uykuda besleyebilirsin, uykusunu bolmeye gerek yok. Zaten gece sutu daha yaglidir ve sut uretimi icinde onemlidir. Bunu tecrubelerimle cok net diyebilirim, arti kendi doktorum bizzat kendi dedi gece beslemesi onemli diye. Doktorumda prof bu arada. Sutun az degil ama seyrek beslendigi icin kilo alimi az olmustur.
önce (18 puan) tarafından
Ben de senin o aklına şaştım kaldım. Çocuk 2. Ayında obeziteye gidiyor diye doktor gece kaldırmayı kesti sarılık riskini atlatmış çocuk bunu gece de beslese bu çocuk ne olacak doktor bilmiyor sen biliyorsun yorum yapıyorsun
önce (18 puan) tarafından
Sen kendi çocuğunla kıyaslama yaparken ay kiloyu da göz önüne al çocuk 2 aylık 6 kilo
önce (2,761 puan) tarafından
Elisam, senden bin kat tecrubeliyim emin ol bu bir. Ikincisi ANNE SUTU OBEZ YAPMAZ. Asil sen bilmeden ahkam kesme. Kac ay, kac cocuk emzirdin de bu kadar net konusuyosun? Ikinci oglum ikinci ayinda 5900du ve 3. Ay 7 kiloydu. Suan 15 aylik obez falanda degil :) Gel istersen asi karti fotosu atiyim. Sut uretiminin devami icin ve iyi kilo alimi icin GECE EMZIRILMEK ZORUNDA. 6 aydan sonra zaten bu kilolari almiyo o yuzden ilk 6 ay sık beslenmeli. Hos sen bilir kisi tecrubeli insani gec proftan daha iyi biliyosun bu konulari :)
önce (55 puan) tarafından
Fikirleriniz benim icin cok onemli.birbirimizi kirmayalim. Aslında doktrum bukundugum sehirde en iyi doktor olmazsw mesaj atarim yada giderim.ben 9 gibi uyuyup 12 de emziriyordum gece kendi klakmqzsa 5 yada 6 da emziririm.ruya beslemesi yaparım uyandirmadan.ozaman 3 saat yada 4 saatte bir emzireyim
önce (1,173 puan) tarafından
Bende çok şaşkınım gece beslenmesi en erken 9.ayda kesilmesi tavsiye edilir. Ek olarak anne sütü obez yapmaz mama olsa dikkatli beslenir ama anne sütü ile obez olunmaz hiçbir doktorda anne sütü alan bebeğin kilo alımı fazla diye sütü kes demez bence. Benim doktorumda prof özel hastaneye gidiyorum. İlk ay 2 kg a yakın aldı 4 aylıkken 7 kiloydu 2500 Gr doğdu birde. Gece beslenmesini kes demedi. Üstelik ben mama ve süt veriyordum. Evet 40 i çıkmış çocuk kaldırılmaz gece beslenmek için. 5-6 saatte uyur bunda da hiç sıkıntı yok. Ama özellikle ilk 3 aylık dönemde bence de 4 saatlik periyotlar geçirilmemeli. Çünkü 4 ay itibari ile kilo alımı düşüyor. Tabi ki uyandırmasın ama rüya besleme yapılabilir ben hep o sekilfe yaptım kızım şuan 8 aylık kesintisiz uyur gece bir kere bazen kalkar. Kalkmazsa ben 3-4 gibi rüya beslenme yaparım. Üstelik desteksiz uyuyor.
Ek olarak gece emzirme yapılmasa bile süt sagilmali hem süt üretimi hem süt kalitesi için gece beslenmesi çok onemli. Gece ve gündüz sütünün içeriği aynı değil bu yüzden uzmanlar gece ve gündüz sagdiginiz sütleri karıştırıp vermeyin mümkün olduğunca der. Gece beslenmesi kesilip sut sağımı yapılmazsa süt azalır. 9 ay olacak sagarak besliyorum kızımı, bir gece uyudum 6 saat mastit oldum. Düzenli sağimi aksattigim için ( artık kızım gece beslenmesi pek istemiyor o sebeple bende uyuyorum onunla) sütüm bitmek üzere çok çok az şuan. Su üsluplara azicik dikkat etseniz ölmüyorsunuz. Kadına bilmiş bilmiş sen çok biliyorsun demektense düşünceniz yanlış doğrusu bu diye yazsanız belki o da sizinle istişare fikir alış verişi yapar birbirinize faydalı olursunuz.
önce (2,761 puan) tarafından
Sen annesi olarak daha iyi bilirsin, ben tecrubemi paylastim. Umarim saglicakla buyutursun :)
Sen dahil kimseyi kirmak degildi yazmamdaki amac ama malesef bu platformda herseyi cok bildigini dusunen ve karsisindaki ile nasil konusacagini bilmeyen insan cok, bende kisiye gore cevap verdim diyelim :) sevgiler.
önce (55 puan) tarafından
Hepinize çok teşekkürler Allah razi olsun dediklerinizi dikkate alacagim
önce (680 puan) tarafından
Elisam meraktan soruyorum,  herkese niye böyle ters ters cevaplar veriyorsun sabahtan beri ? Başka bir soruda daha yine böyle tepkili konuştun da dikkatimi çekti, isteyen istediği yorumu yapar canım sakin ol biraz :)
-Reklam-
0 oy
önce (38 puan) tarafından

Maşallah canım benim bebeğim 5 aylık 6.400 yani masallah bebeğim 2 aylık 6 kilo olmuş nasıl sütun yetmedigini düşünüyorsun hem gece beslenmesinide kesmiş doktor iyi hatta çok bile maşallah diyim de :D hiç az değil canım yani çok bile o ay az almış olabikir ama kilosu iyi yani 

0 oy
önce (21 puan) tarafından
Bence doyuyor canim doymasa durmaz surekli aglar kilosuda bence iyi benim bebeğim 4 bucuk aylık 5800 kilosu 3300 doğmuştu  3. Aydan sonra kilo alimi yavasliyor diye biliyorum gönlün ferah olsun arkadaşım doktor bizimkine iyi kilosu boyu dedi sizinki daha iyi bence bu durumda:) 
0 oy
önce (1,117 puan) tarafından
bence 3 aylik bir bebek icin 6-7 saat cok uzun bir sure,hele de anne sutu aliyorsa kilo alimi fazla olsa bile doktorlar gece beslenmesini kestirmiyor (ek olarak mama da aliyorsa,mamayla beslenme konusunu bilmiyorum)

Kendimden ornek verecek olursam Ben 12 aylik kizim da bile gece beslenmesini hala kesmedim en az iki defa kalkiyorum.3 aylikken de en gec iki saatte bir kalkardim.

Bebisiniz yine de aZ kilo almamis sutunuz az degil demek ki ama sadece anne sutu alan bir bebegin gece beslenmesini doktorunuz nasil  kestirdi anlamis degilim.
0 oy
önce (7 puan) tarafından
Nasıl gece kaldırma diyor anlamıyorum tabi kilo alımı durur o bebeğin niye dinlersin ki ve bebek hiç mi ağlamıyor gece benimki 3600 doğdu kuvezde kaldı iki gün 3450 ile çıktık 2 aylık oldu 7300 kilosu boyu da 62 cm ve doktor bana mama veriyor musun hayır sadece anne sütü dedim tamam sıkıntı yok ozaman dedi ebe aşı yaptı mama mı veriyorsun kilosu baya iyi dedi anne sütü dedim tamam ozaman mama olsaydı sık verme diyecektim dedi emziriyorum bol bol zaten kuvezde yattı sarılık geçirdi emmedi neler çektim şuan da elimden geldiğince emsin kızım dört kilo doğdu onu da hep emzirdim her zaman kilosu iyiydi hemşire azalt emmeyi demişti dinlemedim anne sütü sonuçta ne olacak zararlı değil 
önce (55 puan) tarafından
Yok canim.hic aglamiyor sakin bebek genelde
0 oy
önce (64 puan) tarafından
Şöyle söyleyeyim canım. Oğlum 2 900 doğdu ilk ay 1 600 gram civarı aldı diger ay 1300 sonraki ay 1000 gram aldı. Oğlum 3 aylıkken yaklaşık 7 kiloydu. Her gören özellikle nemrut halası taktı çocuğun kilosuna göze de geldi sonraki iki ay boyunca toplam 300 gram alabildi çocuk. Doktora gece beslenmesini kesiyor muyuz artık demiştim hayır dedi. 4 aylıkken kilo alımı çok iyi olmasına rağmen önermemişti. Oğlum her gece uyanır memeyle uyur sütü hep veririm yarın 6 aylık olacak bakalım kilo alımı nasıl bilmiyorum. 

Anne sütüyle alınan kilonun hiçbir zararı yok. Diş dönemine girince illaki zayıflıyorlar. Gece beslenmesini kesme canım daha küçüktür 

Sadece anne memesi alan bebeğin kilosunu nasıl böyle dile dolarlar aklım almıyor. Gözün çıksın inşallah. 
0 oy
önce (4,058 puan) tarafından
Canim uyuyan bebegi uyandirma. Cunku gece uykusunda buyume hormonu vardir. Beslenme kadar onemlidir. 

Bebeklerin 4.ayda dogum kilolarini 2 ye katlamalari normaldir. Yani 3.5 dogmussa 7 civari olmasi normaldir. 

Ayrica bebeklerin gelisimi kilodan ziyade boydan takip edilir. 4 aylikken boyuda 61 cm ise normal. 

Karisik yazmissin cok anlayamadim.
0 oy
önce (116 puan) tarafından
Çok öyle aşırı bir kilo almamış bebeginizin doğum kilosu ve aylık aldığı kilo benim oğlumla neredeyse aynı hiçte öyle aşırı kilolu bir bebege benzemiyor benimki de kaç doktor gördü hiçbiri gece emzirmeyi kes demedi en güzel besin anne sütü ve obez yapmaz gece salginanan süt ayrı gündüz ayrı gece daha besleyici oluyor benim oğlum öyle gece en fazla 4 saat uyurdu emerdi uyanıp şimdi ise 6 buçuk aylık nerdeyse sabaha kadar emerek uyuyo malesef sürekli uyandirmayin alismasin ama bir kere en azından besleyebilirsiniz gayet güzel gelişimi de bebeğinizin yada keyfini çıkarın azıcık daha büyüyünce sürekli uyanacaktir zaten az aklı başına gelsin o memeyi illaki alacaklar bazen daha az kilo alır bazen daha çok benim bebeğim de geçen ay 400 gram almıştı bu ay 800 gram aldı ikinci çocuğum olduğu için çok takmıyorum bunlarin normal olduğunu bildigimden sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz de saatlere çok takılmayın her istediğinde verin hatta onunla güzel vakit geçirmek için bile emmese bile göz göze temas kurun memeyi tutunca çok güzel vakitler bunlar bir daha geri gelmeyecek öyle iki saatte bir emzir 4 saatte bir emzir denen kitabi tabirlere çok takılmayın ama 6 saatte bence emmeden durmasin
önce (55 puan) tarafından
Tamam canim 12 emzirdim saat 4 emzirecegim. Birde saat 6 da zaten. Uykuyu seven bebek maşallah 9 da uyur 12 emer birde saat 5 de uyanir.sonra arayala kalkar.
0 oy
önce (683 puan) tarafından
Ben 11 ay boyunca gece gündüz emzirdim her istediği zaman. Sizinki daha çok ufak neden gece verme dedi doktor 
önce (55 puan) tarafından
Kilo alimi iyi diye
önce (683 puan) tarafından
Sadece anne sütü alan bebek ne kadar kilo alırsa alsın süt kesilmez. Bebeğinizde veya sizde şeker hastalığı var mı? Konu belki sadece kilo değildir
önce (55 puan) tarafından
Yok hayir oyle bir durum.sordum gece kalkmiyor dedim kaldirma dedi uyusun
0 oy
önce (169 puan) tarafından
Herkes bişey demisde 2. Aydan sonra gece kendisi kalkmadikca kaldırmaya gerek yok bu bir. Kilo alımı gayet iyi zaten ihtiyacı yok gündüzde her istediğinde veriyorum demişsiniz ki zaten aç olan bebek durmaz gece de durmaz . Ha durmuyo diye illa aç demekde değildir gaz dan durmaz genelde . Benimkide aşırı kilo aliyo ekstra bişey yapmadım anne sütü obez yapmaz evet ama gece kaldırıp emzirirsen o şekilde alışıyo gece uykusu çok önemli asıl gece beslenmesi önemli diye bişey yok . Sağlıkliysa kilosu ortalamaysa iyiyse huzursuzluğu da yoksa hiç kötü düşünme..
önce (55 puan) tarafından
Doktor kilo.alimi iyi diye kesti. Gunduz her istediğinde veririm. Bu ay 500 600 grm aldi dusuk geldi bana diger aya gore.
önce (169 puan) tarafından
Git gide azalır ve 500 600 normal kabul edilir önce fazlaca aldığı için sonradan 200 300 alan bebeklerde vardı burda onlarda normal kabul ediliyo ekstra bı durum yoksa çünkü zaten ayına göre ilerde
önce (169 puan) tarafından
Benimkide 5 buçuk aylık 12 ye yaklaşmış çok kilo almasida iyi değil ilk 3 ay iki buçuk kilo aldı her ay 4. Ayda 900 Gr alms 5. Ayda yine 1 kiloyu gecik almış bende kilo alımı azalsın biraz diye bakıyorum
önce (169 puan) tarafından
Ama tabi anne sütü kesilmez isteğe göre olmuyo o çocuk ne zaman isterse verin ekstra saati doldu istemedi veriyim diye düşünmeyin
önce (55 puan) tarafından
Herseyin ortasi iyidir haklisin canim
önce (55 puan) tarafından
Her ağladıkça veriyorum ben.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 234 göst.
0 oy
0 cevap 138 göst.
6 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Defne Eliz (16 puan) tarafından soruldu
...