0 oy
183 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (124 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar kızım Eylül'de iki buçuk yaşını tamamlayacak taşınma işleri memlekete gitmederken bir aydır baslmayi düşünüyordum eskiden kakasını yapınca değiştir diye önüne yatan çocuk kaçıyo benden vızır vızır degistirmemi istemiyor bende daha hazır değil diye düşündüm çünkü tuvalete gidelim hadi dediğimde oyun da yaptım ne yaptıysam gitmek istemiyor dün. Bı arkadaşım iki buçuk yasina gelen çocuk öğrenmez mı diye bı dalga geçer gibi oldu onun gazıyla bugün başladım iki kez altına yaptı çiş kuloduna şimdi uyuttum bez baglamadim sizce bağlamalı miyim yada gece ne kadar sürede bı uyandirmaliyim uykusu çok kıymetli kalkmaz diye düşünüyorum ağlar ortaligi yıkar napmam lazım lütfen akıl verir misiniz ailelerden uzakta çocuk büyütüyorm işimiz dolayısıyla tecrübelerinze ihtiyacım var

5 Cevaplar

0 oy
(131 puan) tarafından
Benim  oğlumda Eylül de 2 yaş diyecek . Geçen haftaya kdr kakası gelince söylüyordu oyunmus gibi koşarak tuvalete gidiyorduk. Geceleri bağlıyorum 2 gün hiç yapmadi altına sbh kuruydu bezi ama nolduysa bu hafta  hiç söylemiyor altına da yapıyor . Nasıl baş etcem bende bilmiyorum. 
-Reklam-
0 oy
(244 puan) tarafından
Herkes tecrübesiz sanırım bende yazdım post açtım ama dönüş olmadı 27 aylık benimkide
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Oğlum 27 aylık bizde yeni başladık. Geceleri çişini yapmıyor uyurken, uyanırsa kendi kendine o zaman götürüyorum yapıyor. Gündüz bez başlamadım pijamayla gezdi balta baya kaçırıyordu altına şimdi az bişey kaçırınca geliyor çiş geldi diye zamanla onu da yapmaz inşallah diye düşünüyorum , yatağına çarşafın altına naylon serin bezi çıkarın bence 
0 oy
(32 puan) tarafından
Canim öncelikle kolay gelsin .benim oglum daha yeni 24 aylik oldu bi hızla başlıyım dedim olmazsa biraz daha ertelerim dedim..ilk bir iki gün tuvalete fazla yapmadı yaptığı da ben götürürsem oldu .hep altına kaçırdı gecede dahil .ki ben gece bezlemistim cesaret edemeyip..sonra gece bağlamiycam dedim ,çünkü çocuk gece bağlayınca bezi biraktiginin bırakması gerektiğinin farkına bence varmıyor ciddiye almıyor.. geceleri kesinlikle bağlama.. geceleri bağlamayınca ilginç bi şekilde çişini kakasını söylemeye başladı gün içinde belki bir kere dikkatinden kaçarsa altına yapiyo genelde söylüyor,geceleride büyük oranla kuru kalkıyor..bence sırrı gece de baglamamak altını.  Benim sorunum da şu ki lazimliga oturmuyor oglum direkt tuvalete giriyor ve özellikle büyük abdestini yapinca bekliyor biraz ve yorukuyo yere oturmak falan istiyor ,lazimlik sorunum var benimde..

Yani bi 10 gün olmuştur bence iyi ilerledik
0 oy
(10,070 puan) tarafından
Kimsenin lafı ile çocuğunuza bu şekilde eğitim vermeyin. 2 yaşında tuvalet eğitimi olmak zorunda değil. Benim le kafa bulan birinin torunu da 3 yaşında öğrendi ancak inat etti oturmadı tuvalete. Cahillik başka birşey değil. Bende 3 yaşından sonra başladım. Ama kimsenin lafıyla değil. Belirtileri verdi bana.. Kaka ile sorun yaşıyoruz çünkü kabız oldu ve korktu ama gece hiç çiş yapmadı çünkü zaten kuru kalkardı hep.. Çiş 2 3 gün yaptı altına ne zaman tuvaleti tutturdu bir daha yapmadı. Kaka da evde yapmıyor altına ama dışarıda parkta yapıyor bende oralara giderken bez takıyorum. Ama kaka yoksa çiş de yapmıyor. Çiş sadece tuvalete diyorum. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 451 göst.
0 oy
5 cevap 313 göst.
0 oy
1 cevap 139 göst.
19 Aralık 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Hasrett (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 297 göst.
9 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ArzKşk (221 puan) tarafından soruldu
...