0 oy
579 göst.
önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (28 puan) tarafından
Bebeğim 15 aylık, ayakta sallayarak uyumaya alışık. Bu ne zamana kadar böyle gidecek, kendi uyusun artık istiyorum ama o geçişi nasıl yapacağım hic bilmiyorum, deneyimli olanlar yardımcı olabilir misiniz? 
Bebek Ayı 15

25 Cevaplar

0 oy
önce (794 puan) tarafından
16 aylık ben deniyorum ara ara ama başaramadım başka türlü uyumuyo 
-Reklam-
0 oy
önce (356 puan) tarafından
Yeğenim babasına çok aşık babasıyla sarılarak uyumaya başladılar öyle sonlandirdilar uykusu gelince gidip babasının yanına yatıyor. 
önce (219 puan) tarafından
Kaç aylik acaba
önce (356 puan) tarafından
Su an 4 buçuk yaşında ama yanılmıyorsam 1 buçuk yaşında böyle uyumaya basladilar
önce (219 puan) tarafından
Ne güzel ya ..
0 oy
önce (1,520 puan) tarafından
Kızım yanıma yatarak uyuyabiliyor aslında. 7-9 aylarında alıştırdım. Yanıma yatırdim fırsat verdim. Uyurdu hep uyudu. Ama şimdi 16 aylık istediği an kalkıp her yere gidebiliyor ya oyun oynamak istediği için bu sıralar akşam uyumak istemediği oluyor özellikle babası varsa. Ben de gece uykusuna yatırırken iki sallıyorum. Ama mishal gece odaya girince yatmaya, sesimi duyuyor kalkıp yanıma gelmek istiyor. Alıyorum kucağıma yatırıyorum direkt yanıma uyuyor. Gece uyanınca direkt yanıma yatırırim uyur. Şuan bu aylarda bunu yapmak daha zor arkadaşım. Ayaklanabildikleri için. Uyuturken piş piş, patpatdan hoşlanan bir bebek mı ? Ya da ne bileyim sırtını, saçlarını sivazlayinca mayıstan bir bebek mı ? Öyleyse yanınıza yatırıp nenni açıp mayismasini sağlayabilirsiniz. Sizin yanınıza yatınca duran bir bebek olması lazım işte ama :)
0 oy
önce (868 puan) tarafından

15 ay yeni bitti ben başaramadım valla hatta ayaktan yatağa koyunca benden önce kalkıp oturuyor :D

0 oy
önce (210 puan) tarafından
Kızım şuan 2 yaşında 5 ay filan oldu sallamayu bıraktım önce uykusu gelince kucağımda uyutuyordum şuan yastığı getir uyuyalım diyorum getiriyor yanım bazen kendi yatıyor bazen de anne kolunu getir diyor kafasını koyup öyle uyuyor 
0 oy
önce (11 puan) tarafından
Benim de 3 bebeğim var biri 3 biri 2 yaşında biri de yenidogdu.hamile olduğumu ogrendigim gün bebeklerimi sallamayi biraktim yataklarına yatırıp ellerini tutuyorum onlar dalana kadar o arada telefonumdan kuran dinletiyorum nas,Felak,Ayetel Kürsi,yasin... Şimdilik iyi gidiyo.
0 oy
önce (92 puan) tarafından
Benimki de 9 aylık normalde emerek uyurdu 4 gündür emerken uyumuyor bende ayaklarımda sallıyorum  beşiğe koyup sallasam tutunup ayağa kalkıyor:) iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum 
önce (8 puan) tarafından
Alışırsa bizim gibi 2 yaşına kadar ayakta sallanmak ister benim oğlum 2 yaşında hala ayakta olmasa uyumuyor yanına uzanıyorum bazen uyusun diye yatakta fır dönüyor ve asla uykuya dalamıyor
0 oy
önce (131 puan) tarafından
Kızım da öyleydi bir gün kendiliğinden ayağımdan indi sallanmak istemedi ve kendi unuttu 
0 oy
önce (336 puan) tarafından
İlk cocugumda ben basaramamistim :) şehir dışına çıkmıştık acil 2 yas civarıydi teyzede kaldı  3 günde alistirmisti  :) biraz sabır gerektiriyor sanırım :) sarılıp yattık abla demişti. Şimdiki biraz daha büyüsün teyzesini joker gibi kullanıcam:)  kendi cocugunuda alistiriverdi . Sabır sabır........ :))))))
0 oy
önce (667 puan) tarafından
1 yaşında kendi istemedi benimde işime geldi  yanına yatıyorum küçük yastığıyla oynayarak saçlarımla oynayarak uyumaya başladık şimdi 22 aylık uykusu geldi mi direk yatağa çıkıyor beni bekliyor gel diye :) 
0 oy
önce (192 puan) tarafından
Bende beklim burda 
0 oy
önce (49 puan) tarafından
Bende aynıydım sizin gibi ayakta salladım suan 10 aylık olacak dosume yuz ustu yatırıyor nınnı soylerken uyur gıder bu on gun falan oldu kendi salladım salladım uyumadı emsın dıye kaldırdım o gun uyuyunca bende bu daha sallamadım inşallah geri sallanmak istemez,:) 
0 oy
önce (156 puan) tarafından
Eğer ki çok aşırı uykusu varsa bir bebeğin sen salamasan bile kendi kendine uyur ama normal uyutmaya çalışırsan o ya ayakta ya beşikte yada ayakta gezdirerek uyur benim kızım. Şuan 8 aylık kendisi uyuyor hiç bir şey yapmadan sadece o uyuma saatine doğru karını tok altını temiz tutuyorum oyani bu yani kivarnip kendi kendie uyuyor tabi bebekten bebegede. Değişiyor..
0 oy
önce (7 puan) tarafından
Benim oğlum da öyleydi ama git gite kendisi alıştı artık yerde uyuyo mamasını yapıp eline veriyorum ninni acıyorum öyle dalıp uyuyo oğlum 20 aylık gibi bıraktı ayakta uyumayı
0 oy
önce (164 puan) tarafından
Ya benim oğlum 28 aylık uykusu olduğu halde ayak dışında bir yerde gözünü kırpmıyor çok zor...
0 oy
önce (2,466 puan) tarafından

Yanina uzansam uyuyor ama ben hemen uyusun istiyorum o yüzden sallıyorum gündüz uykusunu bırakana kadar devam  :)

0 oy
önce (149 puan) tarafından
Ben 1.5 yaşına kadar ayağımda salladım. Evde eşim olduğu zaman eşim yanına yatırdı öyle uyudu. Sonra benle uyudu. Arada ayak istiyordu. Bir gece ayakta sallanmak istedi tesadüfen ayağımda morluk vardı annecim uf oldu çok acıyor sen yastığa yat ben pış pış yapcam dedim öyle bir kaç gece daha atlattık sonraları tekrar istediğinde mor far sürdüm ayağıma . Öyle böyle derken unuttu. Şimdi 4 yaşında. Bir daha doğurursam asla ayakta uyutmam dedim. Ama asla asla dememek lazımmış 2 aylık oğlum ayağa alıştı. Bazen beşikte sallanarak uyuyor. 
0 oy
önce (3 puan) tarafından

Benim ki 18 aylık şuan hatta ayağımda salliyorum 

Agirlastigi iicn zorlaniyorum sallamaya 

Ama bakalım er ya da gec biryerden sonra 

Kendileri uyuyacaklar
0 oy
önce (201 puan) tarafından

Benimde yenidoğan zamanından beri ayakta sallanarak uyumaya alisti ben çok hasta olmuştum bakamamistim annem de öyle uyuyabiliyordu o şekilde alisti şuan 5.5. Aylık baya 1 aydır falan uyurken muslin örtüsü var onu veriyorum eline yüzüne gözlerine kapatıyor hemen öyle uykuya dalıyor sonra aciyorum yüzünü elleriyle sarılıyor örtüye öyle uyumuş oluyor. Ayağımda sallarim kaldırınca uyanır gözünü açar yeniden sallarim besige koyarken uyanır ( anne yani besik yan korumaligi kapatıyorum artık büyüdü diye boyum kısa kalıyor koyarken ses çıkıyor beşikten:D) ya da besigin kiyisini sonradan kapatırken uyanır 2-3 defa her gece sallarim ama gece uyanınca da mamasını besigin içinde yer hemen gözünü yumar uyumaya devam eder bende ilk defa bu gece sallamadim ışığı kapattım besiginde mamasını verdim icirdim sonra muslin örtüsünü verdim sarıldı etti o ara beşiği salladım öyle uyudu insallah da bu şekilde gider diyorum ilk gece için başarılı oldum :) sende o şekilde biseyler deneyebilirsin sevdiği bisey vardır illa ki uyurken yaptığı.

Bir de geçen gün kayinvalidemin komşusunun kızını gördüm onun da oğlu var 5 yaşında hala ayakta sallanmadan uyumuyormus alıştıramamis bir türlü insallah en kısa sürede ayakta sallanmaya unutur bebislerimiz :)
0 oy
önce (66 puan) tarafından
1,5 yaşında kitap okuyup beraber yatıp uyumaya başladık şimdi 2. Çocuğumda 4 aylık başladık yanıma yatiriyorum bazen pışpışlayarak bazen sadece elimi tutarak uyuyor kendisi 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 254 göst.
0 oy
3 cevap 430 göst.
0 oy
4 cevap 285 göst.
29 Mayıs 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde seymerdgn (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 560 göst.
21 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Etka (287 puan) tarafından soruldu
...