0 oy
136 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (517 puan) tarafından
Kızım 2 yaşında yabancı olunca çok içine kapanıyor bana yapışıyor kucak istiyor çok korkuyor cekınıyor çocuklarla da ben yanımdan olursam oynuyor bu durum canımı çok sıkıyor oyun terapisi işe yarar mı buna kim karar veriyor acaba çocuk psikiyatrisi mı bakıyor giden varsa bilgi almak istiyorum ücret vs kaç seans bir de annesi olarak bende yanında oluyor muyum çünkü bensiz asla bişey yapmıyor 

3 Cevaplar

0 oy
(506 puan) tarafından
Çocuk pedegog bakiyodur heralde. Benim kızım da 3 yaşında 1.5 senedir kaka yapmaktan korkuyor 10 günde bir yapıyor ne yaptıysam geçmedi psikolojik olarak istemiyor. Biraz araştirdim çocuk psikolog ücretleri geçen sene 650 TL den başlıyordu şimdi 1.500 filan olmuştur 5 , 6 seyansta düzelenler ilerleme kat edenler oluyormuş genel anlamda içe kapanma kıskançlık vs. Tabi bulunduğunuz bölgedeki doktorlara göre de değişir. Hangi şehirde oturuyorsanız çocuk psikolog diye araştırıp ordaki yorumları okuyup bilgi alın bide isterseniz
-Reklam-
0 oy
(1 puan) tarafından
Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İBB nin pedagogları var oyun terapisi yapıyorlar ücretsiz ama anne içeri giremiyor biz de o yönden muzdaribiz.
(517 puan) tarafından
Yaaaa ben içeri girmezsem kızım da daha büyük korku oluşur zaten bu yüzden gitmek istiyorum iyice tramva kalır
(9,138 puan) tarafından
Hiçbir yerde oyun terapisinde ebeveynler içeri alınmaz, alınmamalıdır da zaten
0 oy
(9,138 puan) tarafından

Bebeklerde 8 ay civarı anneden ayrılma kaygısı başlar ve yabancılar yaklaştığında çok huzursuz olurlar bu kaygı 18 ay civarı en üst seviyeye çıkar daha sonra yavaş yavaş azalarak 3 yaşa doğru kaybolur. Bu nedenle 2 yaş civarı yabancılaması ve size yakın durmak istemesi normal. Akranları ile de henüz oyun kurup oynayamaz, paralel oyun dönemidir bu, yani birlikte oyun kuramazlar ama yan yana durup ayrı ayrı oynarlar. 3 yaştan sonra birlikte oynamaya başlarlar. Bunlar normal. Ama bu duruma dil gecikmesi, komut almama, dokunsal hassasiyet, göz temasının olmaması veya kısa olması gibi başka belirtiler eşlik ederse o zaman oyun terapisi vs ile uğraşmayın çocuk psikiyatristine götürmelisiniz. Sorun nedir, oyun terapisi mi gerekir, başka bir yöntem mi? Buna çocuk psikiyatristi karar vermelidir. Aksi halde boşu boşuna çok para harcar hiçbir fayda da elde edemezsiniz. Bu arada oyun terapisi bunun eğitimini almış psikologlar tarafından uygulanmalı ama bu konuda piyasa çok kötü. Çocuk gelişimi mezunu olup birkaç eğitime katılan herkes ofis açıp oyun terapisi yapıyorum diyor. Aile danışmanı, pedagog gibi sıfatı olanlardan da uzak durun. Bunlar genelde işinin ehli kimseler değil.

Fiyat konusuna gelince şehirden şehire değişir ama 700'den başlayıp 2000'e kadar fiyatlar veriliyor. Makul olan 1000 tl civarı. Seanslar 40 dk sürüyor ve genelde haftada 1 gitmeniz gerekiyor.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 220 göst.
0 oy
0 cevap 127 göst.
0 oy
3 cevap 257 göst.
0 oy
4 cevap 160 göst.
...