0 oy
205 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (161 puan) tarafından
Kızlar 12 aylık kızımin kilosu 8850 boyu ise 72 sizce nsl herhangi bir ilaç takviyesi almak gerekir mi firkirleriniz bnim için önemli hemşire iyi dedi ama kızım çok zayıf ve kısa boylu gorunuyo bir yaş gibi değilde daha küçük görünüyor 

5 Cevaplar

+1 oy
(4,667 puan) tarafından
takviyeye doktorun karar vermesi gerekir. kafana göre kullanma

bebeğinin doğum kilosu önemli

1985 gram doğdu küvezden 1850 ile aldım. 12.ayda 8750 kilo 72.5 cm boy

doktor olması gereken persentil aralığında ama boy ve kilonun alt sınıra yakın olduğunu söylemişti.

bize 2 yaşında kadar demir ve d vitamini takviyesine devam dedi. başka bir şey önermedi. 1 yaşından sonra balık yağına başlanabiliyor ama balık yiyorsa gerek yok. çocuk doktoruna danışarak lazımsa ek takviye kullanırsın. 

takviyeler kolayımıza gidiyor, çok fazla by şekilde post görüyorum. herkes takviye takviye diye geziyor. güzel ve her şeyden besleniyorsa eksik değerleri yoksa gerek yok takviyeye. 
-Reklam-
0 oy
(1,000 puan) tarafından
Kaç kilo doğduğu da önemli ama boyu gayet iyi 
0 oy
(286 puan) tarafından
benimkiler prematüre kendiminkini karıştırmayacağım ama dün hastanede bebek gördüm 18 aylıkmış boyu 75 falan ancaktı benim kızlarla aynı duruyordu yan yana gelince. ve kilosu da 9 buçukmuş. seninkinden 6 ay büyük çocuğun ölçüsü bunlar. normal doğmuş erken değil. 

öyle çok çocuk gördüm duydum artık kendiminkilere takılmıyorum ben bence sen de takılma evet çok iyi değil persentile göre ama geri de değil normal yani bence
(161 puan) tarafından
Bu persentil her yerde ayrı ya
(286 puan) tarafından
ben e nabızdaki devletin referans verdiğine bakıyorum. e nabızda aşı takviminin sağ üstünde. oraya göre benim çocuklarım ortalama görünüyor. çok iyi değil ama çok da kötü değil. sen de oradan bakıp kıyaslayabilirsin.
ama dediğim gibi senin bebeğin gibi çok bebek var. herkesin bebeği tosuncuk değil. burada da çok karşılaştım dışarda da. evet hemen yürüyen boylu poslu tosun gibiler de var ama onlar çok iyi büyümüş sadece. bu bizim çocukların sorunlu olduğunu göstermez :)
0 oy
(1,673 puan) tarafından
gayet iyi boyu var diye zayıf kızımda 13 aylık iken boyu 77 kilo 9 çok zayif
0 oy
(1,285 puan) tarafından
Kilosu ortalamaya cok yakin,boyu ortalamadan cok az  kisa persentile gore.alt sinirda bile degil,bosuna dert edinmeyin annesi. Benim kizimin boyu uzun, kilosu persentile gore normal ama goren zayif diyor  bense zayif diyene hic aldirmiyorum ortalamada oldugu icin. Saglikli beslemeye calisiyorum sagliksiz seylerle kilo alsin diye hic ugrasmiyorum oyle alacagina almasin.
(161 puan) tarafından
Peki ne yediriyosuniz varmı banada bir beslenme öneriniz kilo alsın istiyorum kızıma üzülüyorum millet bu kız ne kadar ufak desiginde.
(1,285 puan) tarafından
Protein agirlikli yediriyorum etli sebze yemekleri yapiyorum,etsiz sebzeyi yemiyor;kemik sulu pilav yapiyorum. Yogurt corbasini cok seviyor ona da ya kiyma ya kemik suyu katiyorum mesela.sabahlari yumurta yemez  mucver yapiyorum oyle yedirmeye calisiyorum. Ortak yemek yapiyorum kucuk diye ayirmiyorum kizimi.
Hayir bebisiniz ufak degil ki uzulme annesi ortalamada bir bebis,kendinizi hic uzmeyin akliniz kaliyorsa kan degerlerine baktirin iyiyse hic caninizi sikmayin
(161 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cnm fikir oldu bana

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 626 göst.
0 oy
7 cevap 489 göst.
0 oy
8 cevap 361 göst.
0 oy
1 cevap 148 göst.
...