0 oy
89 göst.
önce 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından

image




Merhaba bebegim 7 aylik ek gida donemindeyiz. Kakası mukuslu mu bir turlu anlayamiyorum. Kirmiziliklar sanki kan degilde parca gibi duruyor. Sabah domates yedirmistim onlardan suphelendim. Endiselenmeli miyim?

Bebek Ayı 7

2 Cevaplar

0 oy
önce (809 puan) tarafından
Biraz mukuslu gibi. Domates alerjik bir besin biraz etkilemiş olabilir. Tekrar verdiğinizde Kakası daha jölemsi olursa vermezsiniz. Bir ay sonra yeniden denersiniz. 
önce (3 puan) tarafından
Teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
önce (1,578 puan) tarafından
Evet mukuslu kakası. Eğer ilk kez verdiyseniz bir besin hun içerisinde reaksiyon göstermiş olabilir. Ara verin bir hafta sonra tekrar deneyin. Mukus tek başına alerji ifade etmiyor kakada kan ciltte döküntü ve kızarıklıkta eşlik eder çoğunlukla 
önce (3 puan) tarafından
Peki örneğin bebeğim yogurt yerken yuzune bulastiriyor ve o kisimlar kizariyor temizleyince bir yarim saat sonra geciyor. Buda alerji belirtisi mi? Yoksa sadece hassas cildi olduğu için mi?
önce (1,578 puan) tarafından
Alerji belirtisi evet canım. Kızımda domateste olmuştu domates yiyince dudak çevresi kızarmıştı. Bıraktık 2 hafta sonra tekrar verdim geçti. Dudak kenarı kızarıklıklar zaten en büyük belirtilerden bir tanesi. Eğer teninden dolayı olsa başka besinlerde de aynı reaksiyonu verir. Başka besinlerde aynı şekilde kızarıklık oluyor mu. Olmuyorsa süt alerjisi olabilir
önce (3 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Bugün erik yerken de oldu aynısı ama takip edeceğim bakalım. Peki bu süreçte emdiği için benimde mi kesmem gerekiyor?

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 241 göst.
9 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Elyas (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 453 göst.
0 oy
2 cevap 276 göst.
7 Haziran 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dilara1ayla (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 331 göst.
8 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dilara1ayla (172 puan) tarafından soruldu
...