0 oy
243 göst.
önce Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (26 puan) tarafından
Merhabalar bebeğimin kırkı çıktı, bugün çocuk doktoruna gittik. Normalde yeni doğan doktoru sütümün yetmediğini mamayla birlikte meme vermem gerektiğini söylemişti. Bugünki çocuk doktoru süt yetmemesi gibi bir şey yok herkesin sütü olur, bebeğine yeter psikolojik olarak öyle inandığın için yetmediğini düşünüyorsun dedi. Bebek kilo almamıştı dedim, bebek emdikten sonra sütümü sağıyorum 5 10cc çıkıyor dedim. Doktor da süt biten bir şey değil sağdıkça gelir dedi. Ama ben on beş yirmi dakika sağıyorum yine süt çok az geliyor. Bebek emdikten sonra doymuyor ağlıyor mamayı verince susuyor. Moralim bozuldu psikolojik demesine çünkü gerçekten ne yaparsam ne kullansam sütüm artmıyor. Doktor da süt sürekli gelen bir şey bitmez bebeğe yeter diyor. Eve geldim beş altı saat mama vermedim emzirdim sadece çocuk ağladı susmadı verdim mecburen. Çok arada kaldım ne yapmalıyım sizce? 
Bebek Ayı 40 gün

11 Cevaplar

+4 oy
önce (251 puan) tarafından
Ayyy sinir oluyorum şöyle şeylere. Yok abi yok yani gelmiyor süt yok yani bende aynı şeyleri yaşadım neler yedim neler içtim kim ne dediyse onu yaptım ama çocuk aç yani ağlıyor kilo almıyor gelişmiyor mecbur mama vereceğim ne yapayım bu benim fikrim ve mama verme diyen kim olursa olsun dinlemiyorum hem diyorlar stres yapınca azalır hemde strese koyuyorlar insanı lohusa lohusa. Takma bacım bu günler geçecek sadece mamayla beslenen o kadar çok bebek var ki. İlk bebeğimde mama vermedim diye 3 ay sarılık oldu yavrum. Bu benim fikrim kimseye mama ver ya da verme diyemem
önce (26 puan) tarafından
Evet bizim sarılığımız da mamadan sonra düşmeye başladı.
-Reklam-
+1 oy
önce (11 puan) tarafından
Önce uzun uzun emzirinn sonra mama verin. Hem sütünüz artar hem de bebek doymuş olur. Ben öyle yapmıştım. 
önce (26 puan) tarafından
Teşekkür ederim doktor da öyle söylemişti öyle yapıyorum ben de.
+1 oy
önce (631 puan) tarafından
Valla canım olmayınca olmuyor. Yemek yemesen uyku uyumayıp dinlenmesem nasıl süt olsun? Aynısını yaşadım yok yani bakanım yok 3 gün kahvaltılık yedim su iç diyorlar şunu ye bunu ye. Ben yapamadım dikişim çok geldim eve eşim hemen işe başladı çocuk tüm gün uyumuyor kucağımdan inmiyor. 3 aydan sonra biraz kendimi toparladıktan sonra sütüm arttı diyebilirim. O yüzden kimseyi dinleme seni senden başka kimse iyi tanıyamaz. Yetmiyorsa mama vereceksin mecbur bunu için de kendini suçlu hissetme 
önce (26 puan) tarafından
Haklısınız Allah kolaylık versin desteksiz olmak çok zor gerçekten. Teşekkür ederim.
0 oy
önce (977 puan) tarafından
Kaç kilo su an ve kaç kilo dogdu
önce (26 puan) tarafından
3185doğdu, yirminci günde daha doğum kilosuna yeni gelmişti ödemler gittikten sonra. O zaman mama verin kilo almamış demişlerdi. Mamadan sonra 4200 oldu şu anda. Kırk günde bir kilo aldı yani.
önce (977 puan) tarafından
Gayet iyi almis aslında haftada 140-300 alması beklenir gayet güzel almis bebeginz
0 oy
önce (4,659 puan) tarafından
sadece süt verdiğinde günde kaç kez çiş yapıyor?

evet süt sürekli gelir, bitmez. bir de sağmakla bebeğin emdiği bir olmaz. bebek senin sağdığın sütten daha çok emer. 
önce (26 puan) tarafından
İlk yirmi gün sadece süt vermiştim o zaman günde dört beş bez yapıyordu. Kaka da yapıyordu. O yüzden doyduğunu düşünüyorduk ama kilo almamıştı. Bugün denedim sadece süt vermeyince çok ağladı aç kaldığını düşündüm mama verdim sustu yattı.
0 oy
önce (880 puan) tarafından
Benzerini yaşadım. Mama verme diyen doktorlar hemşireler yüzünden 3 ay geçmedi sarılığı. Hem emzirdim hem mama verdim sarılığı geçti gelişmeye başladı. Kilo almıyordu persentilde %1deydi. Sen evladın için en iyisini bilirsin boşver kim ne derse desin bildiğini yap. Benimki de açlıktan uyumuyordu. Bıraktım ikilemi kafam rahatladı sütüm arttı. 
önce (26 puan) tarafından
Teşekkür ederim insan arada kalıyor dediğiniz gibi bi de çevredekiler aç kalmasın diye iyilik yaptığını sanıyorsun ama mama verince kötülük yapıyorsun diyor, bugün doktor bebeğin bağırsak kanseri mi olsun istiyorsun süt bağırsak kanserinden korur vs dedi. İyice moralimi bozdu. Gerçekten uyumuyordu ağlıyordu çok huysuz bir bebek diyordum meğersem açıktan yapıyormuş.
önce (880 puan) tarafından
Emzirmeyi bırakmadıkça ve anne göğsü gibi geniş ağızlı dar akışlı biberon kullanıldığı sürece mama takviyesinde ne var ki? Önce emziriyordum doymayıp ağlarsa mama veriyordum. Sonradan sütüm çoğaldı ama gene de günde 1 veya 2 kez mama veriyorum çünkü sadece sütle gelişimi geri kalıyor. Mama toparlamasına yardım ediyor. Tabii ki en iyisi anne sütü ama sonuçta biz de hiç emmesin hep mama yesin demiyoruz.
0 oy
önce (3,020 puan) tarafından
Doktor cok dogru soylemis, kimse alnindan opmek istiyorum. Emzirmeyi dogru yapmiyo olabilirsin. Iki memeyi de her emzirme de en az 15er dk emzirt ve dogru tuttugundan emin ol. Uyursa memede mutlaka durt uyandir ve en onemlisi mama gibi 2 3 saat araliklarla degil her agladiginda her mikirdandiginda emzir. Anne sutu zaten sutun olsa(!) dahi cok cabuk sindirildigi icin bebek cabuk acikir 1,5 2 saati zor bulur. O da snaa doymadigi imaji verebilir. Sut evet biten bisey degil, bebek cektikce gelir. Cunku su mantikta calisir. Memeyi uyarirsin, o beyne mesaj gonderir sut uretilmeli diye, o da komut verir sut bezlerine sut uretilir. Yani arz talep meselesi. Bazen sadece emmek ister ac olmasa da suan cok kucuk ve anne temasi isteyebilir.
önce (26 puan) tarafından
Evet haklısınız ama memede sinirleniyordu bir süre sonra hiç ayrılmıyordu ağlıyordu doysa bunları yapmazdı diye düşünüyorum , mamadan sonra huyu değişti çocuğun sakinleşti.
0 oy
önce (55 puan) tarafından
Doğduğundan beri mama +anne sütü ilerleyen biri olarak söylüyorum mama öyle pat diye bırakılmıyor. Emzirme danışmanlığına gittim mamalık bi bebek değil azaltalım dedi. Önce emzirip sonra veriyordum günde 2-3 kere. Ve o süreçten sonra daha da arttı diyebilirim Çünkü sütünde bi kapasitesi var olmayınca olmuyor. Kendini kötü hissetme mama kötü bir şey değil mamanın olmadığınj düşünün ne yapardık? 
önce (26 puan) tarafından
Sizin çok muydu sütünüz mamayı bırakabildiniz mi sonradan?
önce (55 puan) tarafından
Maâlesef bırakamadık aksine arttı diyebilirim. Bazen olmayınca olmuyor ben artık kabullendim 1 kaşıkta olsa anne sütü alsın yeterli diyorum :(
0 oy
önce (10,180 puan) tarafından
Sadece anne sütü alırken çocuk 24 saatte 5 kere çiş yapıyorsa süt yetiyor demektir. 

Yani bezi elinize alınca çiş olduğu belli olacak kadar kakalı bezi de bu sayıya dahil edin. 

Ama mama verirken bunu ölcmeniz doğru değil. Anne sütü alan çocuk geç doyar çabuk acıkır. Sürekli emmek ister özellikle ilk 3 ay. 

Bende 24 saat mama verdim gerçekten mama verince çocuk 3 saat sesi çıkmıyor. İkinci çocukta vermiştim dedim bu nasıl bir dünya ya ne rahat hayat ama devam etmedim ikinci doktorun söylediğini doğru buluyorum eve geldim sürekli emzirdim gak dedi guk dedi emdi sadece 2 saat uyuma sırasında müsade ettim 
önce (26 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim.
0 oy
önce (1,102 puan) tarafından
Su iç canım ve sütünü sağma ver emsin süt azalmaz bitmez bebek emdikçe artar özellikle su tüketimi göğüste kendi kendine akacak kadar süt getiriyor insana mama yı banada dedi doktor vermedim benimle doğum yapan nerdeyse her kadına mama başlatmış doktor belkide para kazanıyorlar bundan bilemem he şu demek değil sütü gerçekten gelmeyen var mı var bazı anneler cidden korkudan veya üzüntüden sütü kesiliyor ama tamamen kesiliyor gelmiyor mama vermek zorunda verir mecburuz bu bambaşka birşey mama kötü diyemem ama anne sütü her zaman bebeklere en büyük antibiyotik en iyi aşı Rabbim bu zamanlar dada yardımcımız olsun. 
önce (26 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inşallah.
0 oy
önce (1 puan) tarafından
İnanin hesabim yoktu ve size belki yardimci olabilirim diye hesap actim,su an kizim 6 aylik yasadiginiz ditumun aynisini yasadim,sutum az yetmiyor diye mama verdim ve biberonla verdigim icin kizim memeden 3.ayda kesildi. Cok uzuldum emziremedigim icin 4 bucuk aylikken instagramdan bi emzirme danismanindan egitim aldim,bu arada sutum 1 bucuk ay hic emmemesine ragmen birkac damla geliyordu, emzirmedanismanimbetül kadinin adı, o kadar faydali bilgiler verdi ki bana sutumu sagim yaparak biraz artirmayi basardim ama her dedigini yapmaya firsatim olmadigi icin yine azaldi sut, inanin ben emzirme danismanindan ilk ayda egitim almadigim icin o kadar pisman oldum ki kizimin emmemesi icimde kaldi, bende sizin bu yazdiginizi gkrunce belki benle ayni durumu yasayip kiziniz sutten kesilmesin diye yazmak istedim insallah faydali olur,kesinlikle egitim almanizi oneririm sutunuz kesinlikle articaktir egitimden sonra emin olun,inanin egitime 1000 lira para verdim helali hos olsun, ben zaten ayda mamaya 4000-4500 lira arasi para veriyorum, 1000 lira egitim icin cok iyi bi miktar,kesinlikle emzirme danismanindan egitim alin mama vermeden once
önce (26 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim çok düşüncelisiniz. Bakacağım hesaba inşallah bizde de işe yarar.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 114 göst.
0 oy
6 cevap 186 göst.
27 Ağustos 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde user271 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 852 göst.
4 Nisan 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Merveozgulll (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 140 göst.
21 Ağustos 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mrvgul (502 puan) tarafından soruldu
...