Çocuğunuz bakteriyel enfeksiyon mu, virüse bağlı enfeksiyon mu geçirdi} Crp bunu göstermez. Ateşi çıkan çocuğun da Crp si çıkar, virüs alanında, enfeksiyon alanında, kalp krizi geçiren kişinin de, kanser olan kişinin de. Crp hücre yıkımı demektir. Ve enfeksiyon virüs kaynaklı ise tedavisi antibiyotik değildir. Ama dediğim gibi gereksiz sık antibiyotik kullanımı hastalıkları böyle kısır döngüye sokar.
Wbc ile belli olur bakteriyel mi, virüs kaynaklı mı? Wbc 17 üzerine çıktı, çocuğun dilinde pas görünümü var, nefesi odaya girince belli olacak kadar kokuyor, ateşi zaten bu tabloda yüksek olur. Antibiyotik gerekir. Wbc düşük olursa virüse bağlıdır. Mono değeri yüksekse boğazda beze varsa enfeksiyöz mononükleoz yani yine virüse bağlı oluyur. Tavsiyem ya bunları kontrol etmeyi öğrenin yada antibiyotik bu şekilde veren bir doktor bulun.
Çünkü benim çocuğum 13 yaşında en büyüğü bir kere sadece antibiyotik verdim 2 yaşındaydı. Öğrendim ve o son oldu.
Uzayan ateş mesela 3 küçük oğlumda 2 yaş bir gün ateşi çıktı 39 ile seyir etti 3 gün sadece akşam verdim ateş düşürücü baktım daha yukarı çıkmıyor uyuyup dinlensin diye verdim ertesi gün verdim tekrar 6 saat aradan sonra. 4. Gün geçti 1 gün sonra tekrar çıktı 38.5 ile devam etti yine uyurken verdim sadece sabaha ateşi hallettik. Geriye balgam, sümük, öksürük kaldı onları da grip için yapılacak diğer şeylerle halletim. Ateş başlayınca burunda birşey olmasa bile burun yıkama yaptım ara ara, buhar verdim, limon bal karışımı.
Yani belki gerçekten bakteriyel bir hastalık geçiriyordur. Mutlaka yanlış diyemem teşhis ama Crp si yüksek demek bakteriyel demek değil.
Az daha havale geçirecek sözü de ateşli hastalıkta 40 dan üstü olunca havale geçirir. Eğer ateş çıkmadan buraya havale geçiriyor ise o zaman hastalık ile alakalı geçiriyor demektir. O da Allah korusun menenjit vs ise çocuğa zarar verir.
Mesela bağışıklığı düşük diyorsunuz ya bunun doğru olmadığını nereden anlıyoruz. Çocuğun ateşi çıkıyor. Bağışıklığı düşük çocuğun ateşi çıkmaz. Çocuk hasta olur vücut anlamaz bile. Ateşi çıkmaz. Mikrop vücudu ele geçirir ve hasta kaybedilir. Bağışıklık durumunu biraz yanlış anlıyoruz. Bağışıklık hastalığı kapıp savaşmayı öğrenerek olur. Aşılar da bu yüzden yapılır. Zayıf mikrop çocuğa verilir çocuk o mikrobu yenmeyi öğrenir böylece o hastalığa karşı bağışıklık kazanır.
Çok geçmiş olsun. Anne olarak sizi de anlıyorum malesef bende böyle doktorlar ile çok karşı karşıya kaldım. Özellikle ilk çocukta çok ikilem yaşadım ama kardeşinde artık öğrenmiş oldum ne ne zaman nasıl kullanılır.
Damarları ortaya çıkı dolaşımı bozuldu demek değildir. Dolaşımı ateş yüksek yükseliyor sinyali verir damarlar mermer görünümü meydana çıkar. Ateş dolaşım bozmaz. Orada bir çalışma var vücutta. Vücut diyor ki hastalık geliyor kanı çekin depolara . Çünkü kan dolaşımı aynen devam ederse virüs vücudu rahatça dolaşır. Bu yüzden böyle durumlarda sahte bir kan düşüklüğü olur. Malesef bazı doktorlar da hemen kanı düşük diye kan ilacı verir. Halbu ki çocuk iyileşip 2 hafta sonunda kan değerleri yerine oturur. Sizin vücutta damarları böyle görme nedeniniz de bu. Orada vücut kanı hızlı şekilde depolara çekiyor. Beyin veya dalağa. Ateş çıkarken üşüme, baş ağrısı vs gibi durumlar da bu yüzden oluyor yine. O hızlı çalışma etkisi.
Ben tabi diğer test sonuçlarını da bilmiyorum ama biraz eski yaşlı doktorları özellikle araştırıp takip edin. Malesef belli bir yasin altında doktorlar antibiyotik konusunda çok çok eksik. Yaşlı üniversitelerde artık hoca olan doktorlar neredeyse hiç antibiyotik vermez. Oran çok düşüktür
Etrafın söyledikleri.
Benim çocuğum 1 hafta git gel ateşi sürdü artık 2. Çocuğum ve ilk çocuktan deneyimliyim. Ateşi düşsün diye yaz akşamı balkona çıkıyorum. İnsanlarda bir surat ifadesi. Ay böyle olmaz götür doktora falan. Bir antibiyotik yazar bari. Sanki ben çocuğu ihmal ediyorum.
Yoksa ne var giderim hastaneye her hastalandığı zaman veririm ilaçları o sahte iyilik hali bizi rahat ettirir. Gece uyurum bende. Ama günlerce uyumuyorum yada tavşan uykusu. Gece kaç kere duşa sok çıkar.
. Zaten verecekleri reçeteyi biliyorum. Öksürük şurubu, balgam sökücü, grip ilacı, antibiyotik, ventolin hadi bay bay
Bunları öğrenene kadar her verilen ilaç 3 aşağı 5 yukarı böyle
Tabi dediğim gibi ayrımı bilmiyorsanız ki bir anne bu kadar detay bilmek zorunda da değil. Malesef 1 kere gereksiz antibiyotik kullanım sonucu düştüm bu işin peşine. Güvenilir doktor bulmak gerek. Antibiyotik öyle çok çok masum bir ilaç değil veya soğuk algınlığı grip ilacı diye geçenler. Antibiyotik gerektiği yerde hayat kurtarır. Ama gereksiz kullanımı çok riskli. Bir hastanın antibiyotik etkisi ile ilgili kağıdını paylaşmıştı bir doktor. Antibiyotik kullanması gerek ama tüm antibiyotik türlerine karşı artık vücut savunması var ise yaramıyor. Orada hastayı suçlu bulmuştu tüm doktorlar . Çerez gibi antibiyotik isterseniz olacağı bu diye. Demiştim orada. Sanki hastalara her durumda antibiyotik verip şart gibi sunan siz değilsiniz. Bu sefer verilen cevap ne olur ne olmaz diye vermek zorundayız. E o zaman bu hastaya niye suçlu muamelesi yapıyorsunuz. Ne olur ne olmaz diye verdiğiniz antibiyotikleri kullanmış demek ki antibiyotik reçete olmadan verilmiyor ki sonuçta. Bakkaldan alır gibi.
Umarim sizin de doğru tedavidir. Veya sizi aydınlatacak bir doktor ile karşılaşırsınız. Geçmiş olsun