0 oy
482 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebek Ayı 6 ay

8 Cevaplar

0 oy
(716 puan) tarafından
Kaç aylık acaba 
-Reklam-
0 oy
(4,617 puan) tarafından
Sesini kesfediyor olabilir
0 oy
(472 puan) tarafından
Benim bebeğimde sadece çığlık atıyor yedi aylık olmasına bir hafta var sesini keşfediyorlar 
0 oy
(111 puan) tarafından
Güzrl bir şey bu maşallah kendini keşfediyor sanirim hosuna gitmiş o ses devamli duymak istiyor aferin minnaga
0 oy
tarafından

Sabırsızlıkla bizde bekliyoruz ama daha ses çıkarıp kahkaha atıyor sadece 5 aylık abisi daha erken kelimeler söyledi ama geç konuşmuştu cümle kuramıyordu 2 buçuk yaşına kadar

0 oy
(4,539 puan) tarafından

3-6 aylık bebeğiniz sizinle nasıl iletişim kurar?


Miniğiniz, 3. aydan sonra konuşmanın iki yönlü olduğunu fark edecek. Dikkatinizi çekmek için sesler çıkartmaya başlayacak ve size çığlıklarla ve garip seslerle cevap verecek. Kurduğunuz basit cümleleri anlayabilir, örneğin: kucağınıza alırken kollarınızı uzatıp “gel bakalım” dediğinizde o da kendini kucağa alınmaya hazırlayıp öne doğru eğilir.




Bebeğiniz gün geçtikçe kim olduğunun, çevresindekilere ne olduğunun farkına varacak ve kendiliğinden gülümsemeye, kahkaha atmaya başlayacak. Artık onunla konuşurken yüzünüzü izlemektense dudaklarınızın hareketini takip etmeye çalıştığını ve sesin nereden geldiğini bulmaya çalıştığını göreceksiniz.




Algılaması da büyüdükçe gelişecek. Değişik sesler duyduğunda karşılık verecek, örneğin: Bağırdığınızı duyduğunda, ağladığınızda ya da sevinçli kahkahalar attığınızda tepki verdiğini göreceksiniz. Bebekler çevresindekilerden etkilenir ve tepki verir. Kızgın bir yüzle karşılaştıklarında ağlayabilirler, mutlu bir yüz gördüklerindeyse gülümserler.




Bebeğinizle nasıl iletişim kurmalısınız?



Miniğiniz bir kere tatlı tatlı mırıldandığında onu karşınıza alıp konuşmaya başlayabilirsiniz. Mırıldanması bitene kadar bekleyin sonra onunkilere benzer şeyler de siz söyleyin. Karşılıklı konuşmayı yavaş ve doğru sırayla yaparsanız bebeğinizle aranızdaki iletişim güçlü olacaktır. Ayrıcabebeğiniz mırıldandığında, bir şeyler söylemeye çalıştığında çıkardığı sesleri anlayabilmesi için tıpkı onun gibi tekrarlayın, eğer siz tekrarlarsanız o da sizinkileri taklit etmeye çalışır.




Bebeğinizin iyi odaklanmasına yardımcı olmak için arka plandaki sesleri en aza indirin. Eğer dikkati televizyon gibi seslerle dağılırsa, ne dinleyeceği konusunda bocalayabilir.




Miniğiniz bir kere oturmayı başardığında eline hemen basit resimli bir kitap verin. Bu sayede kitabı her yerde her zaman okuyabilirsiniz bebeğinize. Uyumadan önce okunan hikayeler, çocuğunuz okul çağına geldiğinde dilinin gelişmesine yardımcı olur.




Dışarı çıkacağınız zaman bebeğiniz için kangurusunu yanınıza alabilirsiniz. Ancak yapılan araştırmalara göre dışarı çıkarken bebeğinizi arabasına koyduğunuzda yüzünün dışarı baktığı kangurudan iki kat daha fazla iletişim kurulduğu görülmüştür. Miniğiniz ve arabasıyla dışarıda yürürken çevresindekilerle ve seslerle etkileşim halinde olduğunu görürsünüz.

0 oy
(607 puan) tarafından
Diş çıkarıyor olabilir canım 
0 oy
(1,241 puan) tarafından
Canim normal yavas yavas gecer bizde 6 ayligiz surekli çığlık atiyordu su aralar kelime degilde dilini dondererek ses cikarmaya calisiyo daha kucukler yavas yavas kelime de cikar elbet 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 210 göst.
0 oy
0 cevap 86 göst.
16 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nurcihn (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 368 göst.
20 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde unzile_98 (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 383 göst.
...