180 günlük bebeğe ek gıdaya nasıl başlanır?

0 oy
366 göst.
18 Ağustos 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (68 puan) tarafından soruldu
Kizlar bikac gün sonra oğlum 180 günlük olucak.. Ek Gıda konusu çok araştırdım. Sizler nasil başladınız ne verdiniz ne zaman arttırdınız . Bütün tavsiyelere açığımm.

3 Cevaplar

+1 oy
18 Ağustos 2020 (1,482 puan) tarafından cevaplandı
Ben 5 ayda başladım anne sütü almadığı için çocuk doktoruna danışarak ilk yoğurtla başladım ilk gün 2 çay kaşığı verdim sonra her gün bir kaşık artırarak gittim 3 gün kuralı var ilk neyini veriyorsan 3 gün vereceksin alerjisi var mi yok mu diye sonra sebzelere geçtim havuç verdim kabak verdim yine aynı sistemde gittim sonra çorba vermeye başladım şimdi 8 aylık çok şükür herşeyi veriyorum 
18 Ağustos 2020 (68 puan) tarafından yorumlandı
Çok güzel teşekkürler
-Reklam-
+1 oy
18 Ağustos 2020 (1,386 puan) tarafından cevaplandı
İlk bikaç gün yoğurt verdim sonra patates havuç kabak azda pirinçle çorba yapıp verdim tabi günde 1 kere çorba ve 1 kere meyveli yoğurt olarak 7. Ayında arttırdım 1hafta sonra 8 aylık olacak yiyebileceği herşeyi veriyorum baharatlı fazla salçalı ve tuzlu dışında 
+1 oy
18 Ağustos 2020 (139 puan) tarafından cevaplandı
6.ay tadım ayı. 3 gün kuralı ile gittim .Basta sebze sonra yogurt sonra meyve verdim .Patates ,havuç,kabak ,elma ,armut ,kuru kayisi ,muz falan verdim ilk haftalarda. Suda ya da buharda haşlayıp çatalla ezerek verdim.Sonra sebzeleri ya da meyveleri karıştırarak pure şeklinde  verdim .Bazen meyveli Irmikli muhallebi yaptım. Yoğurtlu kabak ,yogurtku havuç yaptım. Ayına göre verilebilecek meyve ,sebzeleri takip ettim ve hep 3 gün kuralına göre verdim.7.ayda yumurta sarışına başladım.Evde yaptığım lor peynirini verdim ve böylece kahvaltı öğünlerine başlamış olduk .Sebze çorbaları yaptım. Tarhana çorbası yaptım .8. ayda kuzu kiymasini yemeklerine koymaya başladım.Corbalarina bulgur ,pirinç koymaya başladım .Semizotu çorbası,yesil fasulye bezelye püreleri yaptım.Haslanmis yumurtayi tek sevmedi mecbur karisim yaptım .Pekmez peynir ceviz yumurta şeklinde. Panik biri olduğum için blw uygulamadım. Ama yavaş yavaş katı yemeyi öğrettim, karşısında hep çiğnedim,blendir yapmadım.Yumurtayı haslamayi bıraktım pisirerek vermeye başladım.Su anda omlet ,pankek ,mücver,kofte yiyor. Meyveleri ezmeden veriyorum .Ilk başlarda ogurdu korkmadan yaklaştım panik olmamaya calistim .Yavaş yavaş alıştı kızım da .Boyle boyle devam ediyoruz 10.5 aylik olduk .Bu süreçte ayrıca tuz ,salca ,şeker,bal ,yumurta beyazı vermedim.Biraz uzun oldu. Ama surecimizi anlatmaya çalıştım.
18 Ağustos 2020 (70 puan) tarafından yorumlandı
Cok gzyel anlatmışsıniz hangi meyveleri ezmeden veriyosunuz benim kızımda 8 aylık elimden her şey yiyor ama ben eziyorum blender bende kullanmadim
18 Ağustos 2020 (139 puan) tarafından yorumlandı
Seftali ,karpuz,kavun ,üzüm. Mevsim meyvelerini ezmeden veriyorum şu anda .Evde iken tektim korkuyordum biraz. Kurban bayramından beri ailemin yanındayım. Artık daha korkusuz veriyorum. 3 tane de dışımız cıktı onlarda ezmeye yardımcı oluyor .Sizde seftali ile başlayabilirsiniz. Ben karpuzdan çok korkmuştum. Bölüp elimle veriyorum.

📚 Sıkça Sorulan Sorular

180 günlük bebeğe ek gıdaya nasıl başlanır?
180 günlük bebeğe ek gıdaya genellikle püre haline getirilmiş sebzelerle başlanır. İlk olarak az miktarda tek çeşit sebze (havuç, kabak, patates gibi) verilir. Bebeğin tepkisi gözlemlenerek miktar ve çeşitlilik zamanla artırılır.
Ek gıdaya başlarken hangi besinler tercih edilmeli?
Ek gıdaya başlarken demir içeriği yüksek besinler (pirinç unu, kırmızı et püresi) ve alerji riski düşük sebzeler (havuç, kabak, patates, tatlı patates) tercih edilmelidir. Meyve püreleri de doktor önerisiyle verilebilir.
Ek gıda miktarını ne zaman ve nasıl artırmalıyım?
Ek gıda miktarını bebeğin iştahına ve kabulüne göre artırın. Başlangıçta 1-2 çay kaşığı ile başlayıp, bebeğin tolere ettiği ölçüde yavaş yavaş artırın. Yeni bir besini tanıtırken 3 gün kuralını uygulayın.
Ek gıdaya geçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Ek gıdaya geçerken bebeğin alerjik reaksiyonları yakından takip edilmeli, doktorunuza danışılmalı ve bebeğe sevdiği besinleri sunarken sabırlı olunmalıdır. Tuz ve şeker eklenmemelidir.
Ek gıda dönemi için güvenilir kaynaklar nelerdir?
Ek gıda dönemi için güvenilir kaynaklar; çocuk doktorunuzun önerileri, Sağlık Bakanlığı'nın ek gıda rehberleri ve bebek beslenmesi konusunda uzmanlaşmış güvenilir web siteleri ve kitaplardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı


1,491,677 soru

24,374,806 cevap

348,265 kullanıcı

...