+1 oy
105 göst.
Diğer kategorisinde (10 puan) tarafından

Merhaba güzel anneler ben 12 Şubat'ta belden aşağı anestezi ile sezeryanla doğum yaptım. Allah hepinize en az benim ki kadar pozitif, güzel, kolay geçen bir doğum ve hemencik erken toparlanma süreci versin Allah yar ve yardımcınız olsun öncelikle.


Ben doğum yaptiktan 4 gün sonra sütüm geldi. Ne yaptıysam olmadi sıcak kiraz çekirdeği yastığı bastırdım göğsüme tesadüf eseri ve sütum gelmeye başladı :) ebe doğumdan sonra sadece emzir dedi. Bebeğim çok şükür memeyi kavrıyordu ama süt olmadığı için sürekli ağlıyordu iki saatte bir emzirdim pes etmedim ama süt gelmedi 16. Saatte mecburen mama verdik o sebeple her ihtimale karşı yaniniza biberon ( mümkünse kolik) ve ya yenidoğan için kaşık alın. Her ne kadar istemesek de mecbur olabiliyoruz. Mama olarak Holle organic 1 numara inek sütü kullanıyoruz gaz yapmadı alerji yapmadı. 


Göğüs pompası alın muhakkak hastane çantanıza ama kesinlikle elektrikli olan modellerden almayın. Manuel göğüs pompası alın. Mamajoonun pompasını hastanede deneyeyim dedim öyle bir vakum yaptiki çığlık çığlığa kapattım hemen canım yandı. 


Fiyatı çok yüksek biliyorum ama kesinlikle ve kesinlikle silverette gümüş kapak ve lansioh krem alın. Bakın bu herşeyden önemli. 4 gün boyunca iki saatte bir hiç sut olmayan memeden bebek emzirdim. Ve ne çatlak ne yara hicbirsey olmadı. Emzirme boyunca ağrıdan gözlerimden yaş gelirdi göğüs uclarim kıpkırmızı olmuştu kan oturur gibi ama Her emzirme sonrası krem sürüp kapakları kapatirdim ve gerçekten ağrıyı aldıklarını hissederdim. Diğer emzirmeye kadar toparlanirdi ağrılarım. Hayatım kurtuldu bu iki parça sayesinde. Hala daha da kullanıyorum.


Kiraz çekirdeği yastığı gerekli olarak alınması gerekenlerden kuzular. Bebeğin karnına ve yatağının içine koyuyorum onunla yatarken daha huzurlu onu koymadigimda gaz sancısı ile ağlayarak uyanıyor o varken uykusunda pırt yapabiliyor :) hatta 4. Gün o yastığı çok ısıtıgim için göğsüme koydum biraz ilisin öyle karnına koyayım diye ve goguslerimde bir rahatlama hissi gibi birşey oldu oh dedim sıcak iyi geldi ki ben sezeryanin ikinci günü sıcak duş almaya başlamıştım. Ama direk sıcak torba sut kanallarını açtı ve elhamdülillah o günden sonra sutumun maşallahı var. Fakat ilk 4 gün yetersiz beslenme sebebi ile %14 kilo kaybı yaşadık ve mama desteğine devam ediyoruz. Hem anne sütü hem mama olarak devam ediyoruz.

Gelelim bez , ıslak mendil ve krem konularina içerik olarak en dogali veya kimyasalı en az olanın tercih etmek istedim. Bez olarak sleepy nautral aldım yorumlarında hep sizdirdigi yazıyordu ama denemek istedim biliyorsunuz 0 (0-3kg) numara ve 1 (3-5kg)numara olarak sınıflandıriliyor ben her ihtimale karşı her iki numarayı da alıp hastane çantama koydum bebeğim 3865gr doğdu ve 1 numarayı taktı hemşireler ve gerçekten de sızdırdı. 0 numarayı taktım ve hiç bir sızdırma , pişik , sıkma yapmadan ilk 15 gün 0 numara kullandık. Üstünde yazan kg aldanmamak gerekiyor bebeğin bel çevresi önemli. Kısacası çok memnunum. Şampuan , vücut losyonu ve pişik kremi olarak mustela aldım. Çok memnunum. Yalnız mustela pişik kremi bitince incia pişik kremi aldım. Fiyat olarak daha uygun ve kıvamı vazelin gibi. Ne zaman bebeğin altını açsam sanki yeni surmusum gibi nemli. İncia pişik kremi mustelaya göre daha verimli daha güzel. Islak mendil olarak Dalin ve sleepy yenidoğan kullanıyorum yalnız ilk 10 gün sadece ıslak pamuk ile temizliğini yaptım. Sonra ıslak mendile geçtim daha çok yeni olan cildine ıslak mendil ve ya krem degdirmek istemedim. İlk banyosundan sonra kullandık bunları. İlk banyosunuda göbek bağı düştükten sonra yaptık. Düşene kadar ıslak pamuk ile temizliğini yaptık vücudunun zaten o verniks kazeoza yapı onu öyle güzel koruyor ki hiç kötü koku olmadı bile :) 


Emzirme yastığı i alırken dikkatli alın bedeniniz çok önemli benim emzirme yastığım benim bedenime uymadı küçük geldi ve kabarikligi az geldi netten almıştım görerek almakta fayda var uygun ebatta olunca çok daha kullanışlı oluyor.

Reflü yatağı kesinlikle ve kesinlikle alınmalı. Benim bebeğimde yenidoğan reflusu var ve uyurken ilk günler çıkarıyordu o yatak sayesinde biraz daha içim rahattı. Kıyafet çok aldım sanıp üzülmüştüm. 8 takım, ekstra 5 zıbın 4 külotlu çorap almıştım ancak yetişiyor. Yika utule giydir diyene kadar. Mart Nisan anneleri de dahil kesinlikle külotlu çorap alın o çorap sayesinde gaz sancilarimiz azaldı. Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorunuz varsa alırım 22 günluk annelik tecrübesine dayanarak :) :p

1 cevap

0 oy
(3,599 puan) tarafından
Sen gece gece önüme düşen en mükemmel şey oldun  bugün hastanede haftaya sezeryan olucagimi öğrendim ve strese girdim her ne kadr caktirmasamda aslında korkmuyorum ama içim bı tuhaf oldu senin yazın bana çok çok iyi geldi bı yanım ağlamaklı bı yanım cok sevincli 21 yaşıma yeni girdim hala inanamıyorum bı bebgim olucagina umarım bende ve bütün hamilelerde bebeklerimizi sagoikla kucagimiza alırız  sen çok güzel bı anne olmuşsun umarım bende bebeğime güzel bı annelik yapabilirim mutlu günleriniz olur insalllah bebeğimle❣️❣️❣️
(10 puan) tarafından
Yaa canım benimmmm.... Ağlattın beni çok teşekkür ederim  Allah hepimizi bize verilen melek canlara layık anneler eylesin ❤️ eminim sende çok güzel bir anne olacaksın.. diğer soru bölümünde yorumlarda doğumumu anlattım. Bir bak istersen. Sakın olaki korkma panik olma.. doğuma girmeden önce ben kızımla konuştum hep az kaldı annecim birazdan yan yana olacağız diye diye kendimi telkin ettim hep aslında korkumu bastırmak içindi. İşe yaradı kimse senle konusmuyirsa bile sen konuş sürekli doğum anında hem derin nefes al hem konuş korkmak çok normal önemli olan panik yapmamak bu sayede panik yapmazsın ❤️ Sağlıkla kavuşun inşallah sağ salim al kucağına minigini
(3,599 puan) tarafından
Sağol canım Allah razı olsun gördüm diğer tarafta yazını okudum umarım herşey gönlümüzce olur❣️❣️❣️
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 450 göst.
30 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 119 göst.
20 Ekim 2021 Aile kategorisinde Yasemin Meryem (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 338 göst.
0 oy
3 cevap 74 göst.
19 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nesliss193. (244 puan) tarafından soruldu

380,154 soru

11,380,503 cevap

34,871 kullanıcı

...